Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου / Ας μάθουμε πως θα το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια

Χωρίς τίτλο 101

safer internet day

 Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day – SID)

  Αυτές τις μέρες αλλά και ολοένα και περισσότερο το Διαδίκτυο (Internet) έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας. Διαβάζουμε, παίζουμε, αγοράζουμε, διασκεδάζουμε και επικοινωνούμε μέσω αυτού! 

Το Διαδίκτυο δεν είναι παιχνίδι. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Και πρέπει να γνωρίζουμε όλοι πως να το χρησιμοποιούμε σωστά.
Ο διαδικτυακός εκφοβισμός (cyberbullying), η διαδικτυακή αποπλάνηση (grooming), κ.α είναι φαινόμενα που συναντούμε αρκετά συχνά. Είναι σημαντικό όταν συναντούμε online κάτι το οποίο μας αναστατώνει/πληγώνει ή βλάπτει να το λέμε σε κάποιον ενήλικα που εμπιστευόμαστε.

Οι μαθητές-εθελοντές του @YouSmileTV έδωσαν πρόσωπο και φωνή σε αυτές τις ιστορίες με αφορμή την 7η Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Η παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο (Safer Internet Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο το Φεβρουάριο και καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ. Σκοπός της ημέρας είναι να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας ιδιαίτερα ανάμεσα στα παιδιά, να περάσει το μήνυμα του σεβασμού προς άλλους ψηφιακούς χρήστες και της αναζήτησης ευκαιριών για δημιουργική διαδικτυακή συμπεριφορά.
O εορτασμός αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ορθή χρήση του διαδικτύου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών.

Μπορούμε γιορτάσουμε τα πλεονεκτήματα που έχει η σωστή, λογική και ασφαλής χρήση του διαδικτύου. Είναι όμως και μία ημέρα με σκέψεις για την ευαισθητοποίηση και τις δράσεις. Οι κίνδυνοι και οι απειλές μέσα από τη χρήση του διαδικτύου συνυπάρχουν με τις ευχάριστες εκπλήξεις.
Οι νέοι άνθρωποι επενδύουν στα social media αντικαθιστώντας την ανθρώπινη επαφή. Αδιακρίτως διευρύνουν τον κύκλο επαφών τους. Η γοητεία που ασκούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στους νέους είναι έντονη και συχνά είναι ανίσχυροι να το ελέγξουν και να αντιδράσουν. Με την τήρηση απλών συμβουλών μπορούν οι νέοι να μεγιστοποιήσουν την ασφαλή παρουσία τους και την προστασία τους. Τα παιδιά πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη να μιλήσουν.
Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, η πολιτεία, όλη η κοινωνία πρέπει να αναλάβει δράση, ώστε τα παιδιά και οι νέοι να έχουν οξυμένο ένστικτο επιβίωσης και προστασίας στο διαδίκτυο.

big thumb

Η Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο διοργανώνεται από το Πανευρωπαϊκό δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe/INHOPE, στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα σε παιδιά και νέους. Τη 2η μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν το κοινό σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως. Το τοπίο του ίντερνετ έχει μετεξελιχθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της ανάγκης για ένα «ασφαλέστερο» διαδίκτυο σε ένα «καλύτερο» διαδίκτυο.

Η εκστρατεία στοχεύει να προσεγγίσει παιδιά, νέους, γονείς, και  εκπαιδευτικούς, ενώ στοχεύει και στους τεχνολογικούς οργανισμούς, τους φορείς λήψης αποφάσεων και τους πολιτικούς, ενθαρρύνοντας τη συμβολή τους στη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου.

9789127459175 1

Η κα. Ξένια Κούρτογλου, Founder & Managing Partner της Focus Bari, παρουσιάζοντας μας στοιχεία από την έρευνα που αφορά σε παιδιά από 5 έως 12 ετών και νέους από 16 έως 24 ετών με θέμα «Η αυξημένη χρήση των social media κατά το lockdown” μας τονίζει πως “αυξάνει τη μοναξιά και φέρνει κατάθλιψη».
Βάσει της έρευνας, (Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα ΕΔΩ ) το 2020 εν μέσω lockdown και σε σχέση με το 2019,:

● H χρήση internet από παιδιά 5 έως 12 ετών αυξήθηκε κατά 7%
● Σε ποσοστό 85% τα παιδιά 5 έως 12 ετών χρησιμοποιούν το internet, με το ποσοστό για τις ηλικίες από 10 έως 12 ετών, να ανέρχεται στο 94%
● Η αύξηση χρήσης του internet εντοπίζεται σε μεγαλύτερο ποσοστό σε παιδιά από 5 έως 6 ετών, φθάνοντας στο 10%
● Η δημοφιλέστερη συσκευή σύνδεσης στο internet είναι το smartphone, ακολουθεί το tablet.
● Σε ηλικίες από 16 έως 24 ετών, η χρήση του internet είναι καθολική στο 100%
● Σε ηλικίες από 16 έως 24 ετών, o βαθμός ενασχόλησης και απασχόλησης μέσα στην ημέρα αποτυπώνεται κατά μέσο όσο στις 6 ώρες!
● Οι γυναίκες 16 έως 24 ετών περνούν την ημέρα 145min, κατά μέσο όρο, στα Social Media, με το 38% να δηλώνει ότι τις επηρεάζει αρνητικά και νιώθουν κατάθλιψη, και το 85% ότι τις παρασύρουν και χάνουν χρόνο.
● Οι άνδρες 16 έως 24 ετών περνούν την ημέρα 110,4 min, κατά μέσο όρο στα Social Media, με το 29% να δηλώνει ότι τους επηρεάζει αρνητικά και νιώθουν κατάθλιψη, και το 45% ότι τους παρασύρουν και χάνουν χρόνο.


«ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»
Οδηγίες για γονείς και εκπαιδευτικούς



Λήψη αρχείου


Κανόνες ορθής διαδικτυακής συμπεριφοράς (netiquette)

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου :
«Γίνε η αλλαγή… Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο »

Η θεσμοθέτηση της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στοχεύει στο να ενθαρρύνει τα παιδιά και τους εφήβους να αναπτύξουν ασφαλή και υπεύθυνη συμπεριφορά από πολύ μικρή ηλικία, ως την καλύτερη άμυνα για τη διατήρησή τους σε ασφαλή σύνδεση. Είναι σημαντικό να αναπτύξουν την ικανότητά τους να αξιολογούν ανεξάρτητα τους κινδύνους που συνδέονται με τις online δραστηριότητες.

Η Δ΄1 τάξη του 3ου Δημοτικού Βασιλικού μας τραγουδά:
“Πραγματικές Ιστορίες”

Ένα τραγούδι για τις πραγματικές φιλίες μια για τις ψεύτικες φιλίες στα social media.

Οι μαθητές-εθελοντές YouSmilers, και μέλη της Ομάδας Δικαιωμάτων του Παιδιού του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης, πραγματοποίησαν μια διαδικτυακή έρευνα με στόχο να αναδείξουν ένα σημαντικό πρόβλημα της σύγχρονης εποχής, το φαινόμενο προσέλκυσης ανηλίκων ατόμων διαμέσου Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και Εφαρμογών Γνωριμίας (Social Media εφαρμογές ), και να παρουσιάσουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν καθημερινά κατά την πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο.

Ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  της ΕΛ.ΑΣ., κύριος Βασίλης Παπακώστας, μας τονίζει ότι: «Η Ελληνική Αστυνομία και η Δίωξη είναι στη διάθεση κάθε παιδιού και κάθε γονιού ώστε να ακούσει και να συμβουλεύσει αλλά και να παρέμβει σε κάθε περιστατικό διασφαλίζοντας τα παιδιά.» Απευθυνόμενος στους γονείς, σημειώνει ότι «η λύση δεν είναι να απαγορεύουμε τη χρήση του διαδικτύου στα παιδιά, αλλά να αναπτύξουμε μία ουσιαστική σχέση εμπιστοσύνης, να είμαστε δίπλα τους, ώστε να αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες και να είναι ασφαλή και ενημερωμένοι ψηφιακοί πολίτες, γνωρίζοντας τους κινδύνους, τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις τους. Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι, όπως αποτυπώθηκε και την ετήσια έρευνα που εξέδωσε η Europol για να την ασφάλεια στο διαδίκτυο, παραμένουν οι διαδικτυακές απάτες, η παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων και δυστυχώς η παιδική πορνογραφία. Αν και στην Ελλάδα δεν παρατηρήθηκε ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση, διεθνώς σημειώνεται και είναι εξαιρετικά ανησυχητικό.»

Video: Οδηγός Netiquette για online μάθηση

“Ο Σίφης ο Ποντικός & το Διαδίκτυο”    είναι ένα μαγικό και τρυφερό παραμύθι, το οποίο μέσα από την ιδιαίτερη αφήγησή του προσεγγίζει τον κόσμο του διαδικτύου, τοποθετώντας τον στις πραγματικές του διαστάσεις

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να το διαβάσετε on line

147568356 2900151093551148 8460926145943542222 n

Στο διαδίκτυο υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία που παρέχονται στους ψηφιακούς χρήστες για να αναφέρουν ή να καταγγείλουν κάποιον ή κάτι (report&block).Η σωστή διαδικτυακή συμπεριφορά, η ευγενή αλληλεπίδραση, η αποδοχή του διαφορετικού στο διαδίκτυο, και το ποιοτικό περιεχόμενο είναι δεξιότητες που οφείλουν να έχουν όλοι οι χρήστες του διαδικτύου…

Το Διαδίκτυο είναι ένα πολύτιμο εργαλείο και στην εκπαίδευση

Η διαμόρφωση και η δημιουργία  ενός καλύτερου Διαδικτύου για όλους γενικότερα, και για τα παιδιά και τους εφήβους ειδικότερα είναι ευθύνη πολλών φορέων αλλά και της εκπαίδευσης.
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικά. Στοχεύει δε να προσελκύσει παιδιά και νέους, γονείς και κηδεμόνες, δασκάλους, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς λειτουργούς, καθώς και τη βιομηχανία, τους υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων και τους πολιτικούς, να ενθαρρύνει όλους να παίξουν το ρόλο τους στη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου.

Συμπληρώστε το παρακάτω ερωτηματολόγιο

τίτλο2 2

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο για μικρούς μαθητές

 

Σελίδα δραστηριοτήτων για μεγαλύτερα παιδιά δημοτικού

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα

σελίδα δραστηριοτήτων

Ταινία Μικρού Μήκους : «Τα ψεύτικα χεράκια»

Δικτυώνομαι με @σφάλεια! Interactive Book

τίτλο 58

Το θέμα της ασφάλειας στο διαδίκτυο και πως να την πετύχουμε .
Ας προσέξουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (δηλαδή τις σελίδες που μας φέρνουν σε επαφή με άλλο κόσμο, όπως το Facebook και το Instagram ).Στα κοινωνικά δίκτυο η ιδιοτικότητά μας επηρρεάζεται από άλλους, αλλά και η ιδιωτικότητα των άλλων εξαρτάται από εμάς.

Ενημερωτικές αφίσες

Παρακάτω μπορείτε να επιλέξετε αν σας ενδιαφέρει να δείτε τις αφίσες που πραγματεύονται την ασφαλή συμπεριφορά, τις αφίσες για τεχνικά θέματα ασφάλειας, τις αφίσες για τα Κοινωνικά Δίκτυα ή όλες τις διαθέσιμες αφίσες μαζί.

αφίσες

Βγάλτε τις μάσκες από το διαδίκτυο

Ένα βιντεάκι από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Κύπρου

Η ευγενέστατη παντοπώλης μας είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει κάθε παράλογη απαίτηση, φυσικά… με το αζημίωτο. Άλλωστε, δεν είναι ένα απλό μπακάλικο!

Πόσο ασφαλές, όμως, είναι τελικά ένα παντοπωλείο στο οποίο ΟΛΑ προσφέρονται ανεξέλεγκτα και σε αφθονία χωρίς κανέναν περιορισμό…;

 

Προστάτευσε τα βήματά σου στο διαδίκτυο!

happy se apostoli 1

Τα δεδομένα μας και το απόρρητο μας (το προσωπικό μας απόρρητο) είναι απαραίτητο να προστατευθούν!
Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε μερικές συμβουλές για το πώς να το πετύχετε αυτό.

safer internet day 1

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να δείτε μερικές συμβουλές για τους μικρούς μας μαθητές στην ασφαλή χρήση του Διαδικτύου:

podilato98 skepsou prin dimosiefseis 01

Διαδικτυωθείτε, αλλά μην… μπλεχτείτε!!

 

Βίντεο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο
από την ιστοσελίδα saferinternet4kids

To Pantopoleion – The Grocery Store subtitled in all EU languages

  1. Διαδικτυακός Εκφοβισμός

2.  Μαθαίνω για τα προσωπικά δεδομένα

Κωδικοί πρόσβασης

 

Εγχειρίδιο με σχέδια μαθημάτων  για το ασφαλές δίκτυο!

Το παρακάτω εγχειρίδιο περιλαμβάνει σχέδια μαθημάτων με ιδέες και δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά να καταλάβουν τις ευκαιρίες αλλά και τις προκλήσεις που προκύπτουν από το διαδίκτυο αλλά και να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν στη ζωή τους.
Στόχος του εγχειριδίου αυτού είναι να απαντήσει σε ερωτήματα αλλά και να ευαισθητοποιήσει παιδιά και εκπαιδευτικούς γύρω από θέματα σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εφήβων στο διαδίκτυο, την κριτική επεξεργασία όλων των πληροφοριών που δέχονται, την προστασία της ιδιωτικότητάς τους, τα πνευματικά δικαιώματα κ.α.

The Web we Want…

webwewant



Λήψη αρχείου

podilato98 zoi ektos othonis 01

Στην Ελλάδα, την ευθύνη υλοποίησης της καμπάνιας για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, που αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe.
safer internet

To Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ξεκίνησε να λειτουργεί από το Ιούλιο του 2016 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και πιο συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Πληροφορικής. Είναι επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα των Πανευρωπαϊκών Οργανισμών INSAFE / INHOPE που χαράσσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο καθώς και ο αναγνωρισμένος εκπρόσωπος της Ελλάδας για το Expert Group on Safer Internet for Children της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το Κέντρο παρέχει ενημέρωση, βοήθεια και υποστήριξη στους μικρούς και μεγάλους χρήστες του διαδικτύου με την ανάπτυξη τριών διακριτών δράσεων:

  • Μέσω της ιστοσελίδας SaferInternet4Kids.gr μπορεί κανείς να ενημερωθεί και να αντλήσει υλικό σχετικό με την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων με το οποίο μπορεί με τη σειρά του να ενημερώσει διαδραστικά παιδιά και νέους κάθε ηλικίας. Το ενημερωτικό αυτό portal απευθύνεται τόσο σε γονείς και εκπαιδευτικούς όσο και σε εφήβους και παιδιά και περιλαμβάνει κατάλληλο πολυμεσικό υλικό το οποίο είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με Αρ. Πρωτ.: Φ.2.1/ΠΜ/ 177197/Δ7.
  • Μέσω της συμβουλευτικής γραμμής Βοήθειας Ηelp-line (διαθέσιμη τηλεφωνικά στο 210-6007686 και μέσω του ιστοχώρου www.help-line.gr), εξειδικευμένοι ψυχολόγοι παρέχουν υποστήριξη και συμβουλές για εξειδικευμένα θέματα που σχετίζονται με τη υπερβολική ενασχόληση στο διαδίκτυο, τον διαδικτυακό εκφοβισμό, την έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο και άλλους προβληματισμούς σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των διαδικτυακών παιχνιδιών.
  • Και μέσω της Ανοιχτής Γραμμής Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο του διαδικτύου SafeLine (http://www.safeline.gr/), δέχεται καταγγελίες για παιδική κακοποίηση και παράνομη χρήση του διαδικτύου και συνεργάζεται τόσο με την Ελληνική αστυνομία όσο και με την INTERPOL μέσω του Ευρωπαϊκού οργανισμού INHOPE. H SafeLine είναι δηλαδή ένα κομμάτι ενός μεγάλου παζλ, μιας και η καταπολέμηση του παράνομου περιεχομένου του Ίντερνετ είναι υπόθεση παγκόσμιας κλίμακας και δεν περιορίζεται από εθνικά σύνορα.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.saferinternetday.org, καθώς, επίσης, και μέσα από τα προφίλ των κοινωνικών μέσων της Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) στο Facebook, στο Twitter, στο LinkedIn και στο TikTok.

online 1

Project με Ιστοεξερεύνηση για τη δημιουργία παρουσίασης με θέμα τους κινδύνους του Διαδικτύου, την πρόληψη ή και την αντιμετώπισή τους

 Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Γυμνασίου  Γαζίου στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eSafety Label για την ψηφιακή ασφάλεια, σε συνδυασμό με τη διδασκαλία της Ενότητας: «Ασφαλής και Υπεύθυνη Χρήση του Διαδικτύου» στο μάθημα της Πληροφορικής, οι  μαθητές και οι μαθήτριες της Α ́ Τάξης του Γυμνασίου Γαζίου υλοποίησαν σχέδιο εργασίας/έρευνας (project), με θέμα: «Ιστοεξερεύνηση με δημιουργία παρουσίασης για τους κινδύνους του Διαδικτύου, την πρόληψη ή και την αντιμετώπισή τους»

Στην εργασία αυτή  τα παιδιά πραγματοποίησαν μια μικρή έρευνα και αφού μελέτησαν τις πηγές που τους δόθηκαν στον Παγκόσμιο Πληροφοριακό Ιστό, άντλησαν υλικό, το αξιοποίησαν και δημιούργησαν παρουσιάσεις, με θέμα ένα από τους παρακάτω κινδύνους του Διαδικτύου:

  •  Εθισμός στο Διαδίκτυο (Internet addiction)
  •  Διαδικτυακός εκφοβισμός (Cyberbullying)
  •  Παραβίαση προσωπικών δεδομένων
  •  Υπερέκθεση εφήβων στα Κοινωνικά Δίκτυα
  •  Ακατάλληλο περιεχόμενο
  •  Αποπλάνηση ανηλίκου (Grooming)
  •  Παραπληροφόρηση (Fake News)
  •  Αποστολή σεξουαλικών μηνυμάτων ή φωτογραφιών (Sexting)
  •  Ρητορική μίσους στο Διαδίκτυο
  •  Κακόβουλο Λογισμικό (Virus)

v

Παρατίθενται ενδεικτικά κάποιες από τις εργασίες τους (η επιλογή ήταν δύσκολη καθώς υπήρχαν πολλές αξιόλογες εργασίες).

Αποπλάνηση ανηλίκου – Μαρία Κασαπάκη

Διαδικτυακός Εκφοβισμός – Σοφία Καλογεράκη

Ρητορική μίσους στο Διαδίκτυο – Μαρίνα Δερμιτζάκη

Παραβίαση Προσωπικών Δεδομένων – Κάλλια Μοσχολάκη

Ρητορική μίσους στο Διαδίκτυο – Λυδία Πάνο

Υπερέκθεση εφήβων στα Κοινωνικά Δίκτυα – Μαριλένα Κοντοπούλου

Ακατάλληλο Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο – Ευγενία Χαραμή

Παραβίαση Προσωπικών Δεδομένων – Μυρτώ Δέσποινα Τσικανδυλάκη

Παραπληροφόρηση – Αργυρώ Περάκη

Ακατάλληλο Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο – Αλκέτα Χίντρι

Διαδικτυακός Εκφοβισμός (Cyberbullying) – Κεφαλογιάννη Μαρία

Εξάρτηση από το Διαδίκτυο – Μαρία Σαρρή

Εξάρτηση από το Διαδίκτυο – Εθισμός – Ανδρέας Τσακαλίδης

Παραπληροφόρηση – Άρης Σέχου

Διαδικτυακός εκφοβισμός – Ηλέκτρα Τσακαλάκη 

Υπεύθυνη δράσης: Ανδριγιαννάκη Δέσποινα,
καθηγήτρια Πληροφορικής Γυμνασίου Γαζίου

Υλικό για την διδασκαλία της θεματικής  θα βρείτε και στα παρακάτω  Wakelet.

(Περιλαμβάνονται  Δραστηριότητες Εμπέδωσης)

Πατήστε πάνω στις εικόνες για να μεταφερθείτε σ’ αυτά

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

τίτλο 31

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης & Προσωπικά Δεδομένα

τίτλο2 1

Διαδικτυακός Εκφοβισμός ή (Cyberbullying) 

cyberbuling

Συμβουλές για ασφάλεια στα κοινωνικά δίκτυα
-SOCIAL_MEDIA_ DIRECTIONS – Flipbook

τίτλο3 2

Ενημερωτικά φυλλάδια για:

Πατώντας στην παρακάτω εικόνα ανακαλύψτε  

σχέδια μαθημάτων, αφετηρίες συζήτησης, δραστηριότητες, βίντεο και άλλες πηγές ενημέρωσης για να μυήσετε τους νέους στον ψηφιακό κόσμο

τίτλο3 3

 

Στον επίσημο δικτυακό τόπο http://internet-safety.sch.gr, η εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικοί και μαθητές), καθώς και οι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να να βρουν αξιόλογο και χρήσιμο υλικό σχετικά με την πολιτική και τις δράσεις του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου του Υπουργείου Παιδείας, για το θέμα της ασφάλειας των παιδιών και εφήβων στο Διαδίκτυο.

τίτλο3 4

 

Και δεν ξεχνάμε ….. η ζωή βρίσκεται έξω από την οθόνη

Πατήστε στην εικόνα:

podilato98 geia sou

πηγή :https://podilato98.blogspot.com/2012/12/to-podilato-ypenthymizei.html

Στην παρακάτω διαδραστική εικόνα
θα βρείτε επιπλέον εποπτικό υλικό
 

Άλλη μια διαδραστική εικόνα με τίτλο :ΣΕΡΦΑΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
 Δημιουργός: Σπύρος Παντακίδης

Δείτε ακόμη:

 

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.

Σχετικά με ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ

Γεια σας,Ονομάζομαι Τσαουσίδου Μαίρη.  Υπηρετώ εδώ και 29 έτη  ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης.  Ευελπιστώ να δημιουργήσω αλλαγές στον εαυτό μου και στη συνέχεια και στο περιβάλλον μου για το κοινό καλό, μέσα από το θετικό μετασχηματισμό στις σύγχρονες κοινωνίες, ειδικά σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε όλοι μας πλανητικά.

Είμαι παντρεμένη και έχω δυο παιδιά και ένα σκύλο και 2  γάτους!!!!! Μου αρέσει το θέατρο, τα ταξίδια, η κωπηλασία και το διάβασμα.
Αγαπώ πολύ τα παιδιά και εύχομαι να έχουμε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσεων! Καλή αρχή σε όλους!

Αγαπημένο ρητό: «Το να ξεστομίζεις μια λέξη είναι σαν να χτυπάς μια νότα στο πληκτρολόγιο της φαντασίας.
Για όσα δεν μπορείς να μιλήσεις πρέπει να σωπαίνεις.»
Ludwig Wittgenstein


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Αγωγή Υγείας, Ανθρώπινα δικαιώματα, Ασφάλεια στο Σπίτι και στο Σχολείο, Εκπαιδευτικό Υλικό, Εργαστήρια δεξιοτήτων, Θεματική 1 :ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ – ΕΥ ΖΗΝ, Θεματική 3 :ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ, Παγκόσμιες ημέρες - Αφιερώματα, Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός- διαφορετικότητα, Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία – Πρόληψη. Ετικέτες: , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.