Οδική Ασφάλεια & Κυκλοφοριακή Αγωγή

walking to school

389b1419d386024814b9710bfcb9f5a1 LΤα παιδιά μας δεν είναι μόνο η μελλοντική γενιά οδηγών. Με την υπεύθυνη ματιά τους, μας κάνουν καλύτερους σε όλα τα επίπεδα και συχνά μας θυμίζουν την υποχρέωσή μας να κυκλοφορούμε υπεύθυνα και με σύνεση στους δρόμους. Μας προτρέπουν, με άλλα λόγια, να μείνουμε προσηλωμένοι σε αυτά που εμείς οι ίδιοι τους μαθαίνουμε: «να μην τρέχουμε», «να λέμε πάντα όχι στο αλκοόλ όταν πρόκειται να οδηγήσουμε», «να φοράμε τη ζώνη μας ακόμα και όταν πάμε μέχρι το περίπτερο», «να χρησιμοποιούμε τη διάβαση πεζών» και άλλα τόσα. Για τον λόγο αυτό, έχει διπλή αξία το γεγονός της εισαγωγής  της διδασκαλίας της Κυκλοφοριακής Αγωγής στα σχολεία από το Δημοτικό ως υποχρεωτική, γίνεται πράξη.

Τι είναι Κυκλοφοριακή Αγωγή

Η Κυκλοφοριακή Αγωγή, αναγκαίος πυλώνας της Οδικής Ασφάλειας, συνιστά τη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης προκειμένου να λειτουργούμε υπεύθυνα ως οδηγοί, ως πεζοί, ως συνεπιβάτες, ως ποδηλάτες. Και φυσικά η εκπαίδευση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ολοκληρωμένης προσέγγισης της Οδικής Ασφάλειας.

Από πότε τα παιδιά θα πρέπει να εκπαιδεύονται στην Κυκλοφοριακή Αγωγή

Τα παιδιά μας πρέπει να μάθουν από μικρή ηλικία το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται σωστά στον δρόμο ως οδηγοί, ως πεζοί, ως ποδηλάτες, να διδαχθούν τους κυκλοφοριακούς κανόνες και να ενημερωθούν για τις νομικές αλλά και τις κοινωνικές συνέπειες αν δεν τους τηρήσουν.Σημειώνεται ότι πρέπει να υπάρχουν διαφορετικά ερεθίσματα και διαφορετικός τρόπος προσέγγισης – εκμάθησης ανά ηλικιακή ομάδα.

Ποιος είναι ο σκοπός της Κυκλοφοριακής Αγωγής

Η Κυκλοφοριακή Αγωγή μέσα από τη μύηση των παιδιών στην κατάλληλη οδική συμπεριφορά με θεωρητικό αλλά και βιωματικό τρόπο, είναι ένα σύντομο και ασφαλές μονοπάτι για να μπορούν, σήμερα, να προστατεύσουν τον εαυτό τους στον δρόμο συνετίζοντας παράλληλα εμάς τους μεγάλους όποτε παρεκκλίνουμε από τα ίδια μας τα διδάγματα και, αύριο, να εξελιχθούν σε ευσυνείδητους οδηγούς και ευσυνείδητους χρήστες του οδικού δικτύου.

Περπατώντας με ασφάλεια!

Εφαρμόζοντας τους κανόνες και τις σωστές πρακτικές για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών, το περπάτημα παραμένει ένας υγιής, οικονομικός και ασφαλής τρόπος μετακίνησης για τις καθημερινές μας διαδρομές.

Το περπάτημα ως βασικό μέσο μετακίνησης

Όλοι μας είμαστε πεζοί. Ακόμα και αν το κύριο μέσο που χρησιμοποιούμε για τις καθημερινές μας διαδρομές είναι το αυτοκίνητο ή το δίκυκλo, χρειάζεται να περπατήσουμε από τη θέση στάθμευσης έως τον τελικό προορισμό μας, όπως επίσης όταν χρησιμοποιούμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να διανύσουμε μέρος των διαδρομών μας. Το περπάτημα αποτελεί το 20-40% του τρόπου μετακίνησης στην Ευρώπη, ιδιαίτερα για τα παιδιά κάτω των 12 ετών καθώς και τους ηλικιωμένους άνω των 75 ετών.

Λόγω της έλλειψης προστατευτικού εξοπλισμού σε σύγκριση με τους λοιπούς χρήστες της οδού, οι πεζοί αποτελούν την πιο ευπαθή ομάδα χρηστών της οδού, κυρίως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, καθώς καλούνται να μετακινούνται σε αρκετά περίπλοκες, και πολλές φορές εχθρικές, κυκλοφοριακές συνθήκες, οι οποίες επικρατούν στις σύγχρονες πόλεις. Εφαρμόζοντας τους κανόνες και τις σωστές πρακτικές για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών, το περπάτημα παραμένει ένας υγιής, οικονομικός και ασφαλής τρόπος μετακίνησης για τις καθημερινές μας διαδρομές.

Δείτε παρακάτω  το φυλλάδιο.



Λήψη αρχείου

Πηγή: Edweek

Με την Κυκλοφοριακή Αγωγή, λοιπόν, συμβάλλουμε πολλαπλά σε ένα φωτεινότερο σήμερα και αύριο.

Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου

H 3η Ιουνίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (World Bicycle Day).

Το ποδήλατο είναι ένα απλό, οικονομικό, υγιεινό, ευέλικτο στην πόλη και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μεταφοράς. Αποτελεί την καλύτερη λύση στο κυκλοφοριακό και τα προβλήματα ρύπανσης των σύγχρονων πόλεων. Ακόμη δεν απαιτεί άδεια οδήγησης και κυκλοφορίας και δε φορολογείται.

Παρόλα αυτά οι ποδηλάτες οφείλουν να γνωρίζουν και να συμμορφώνονται με τον Κ.Ο.Κ για να μετακινούνται με ασφάλεια. Η παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από τους ποδηλάτες τιμωρείται με αυστηρά πρόστιμα.

Πολλές ευρωπαικές πόλεις έχουν προσανατολιστεί στη μεγαλύτερη αξιοποίηση του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς,άσκησης και διασκέδασης, και δημιουργούν ασφαλείς ποδηλατόδρομους για τους πολίτες τους.

Το 83% των ευρωπαίων πολιτών επιλέγουν να μετακινούνται με ποδήλατο.

Λόγοι που καθιστούν το ποδήλατο τόσο δημοφιλές:

  • Είναι οικονομικό.
  • Είναι μικρό και ελαφρύ.
  • Βοηθάει στην καθημερινή άσκηση.
  • Προκαλεί μηδενική ρύπανση.
  • Είναι αθόρυβο.
  • Προσφέρει ανεξαρτησία στο χρήστη για τις μετακινήσεις του.
  • Παρκάρεται εύκολα, χωρίς κόστος, κοντά στον τελικό προορισμό.
  • Δεν εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα και άρα κάθε μετακίνηση που γίνεται με ποδήλατο, αντί για αυτοκίνητο, προστατεύει το κλίμα.
  • Καταλαμβάνει ελάχιστο ποσοστό επιφάνειας των πόλεων κατά τη μετακίνηση και στάθμευσή του.
  • Είναι εύκολο στη χρήση για κάθε άτομο, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, σωματικής δύναμης.
  • Μπορεί να συνδυαστεί εύκολα και με άλλες λύσεις (π.χ. τραμ, ηλεκτρικό, μετρό) και να μεταφέρεται με τα ΜΜΜ, σε περίπτωση μακρινών διαδρομών.

 

Το Sakidio αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της δημιουργίας ενεργών υπεύθυνων πολιτών που σέβονται το περιβάλλον και την υγεία τους, δημιούργησε το πακέτο-εκπαιδευτικό σενάριο, βίντεο και φύλλα εργασίας, με θέμα: “Γιατί να χρησιμοποιώ το ποδήλατο;”, αξιοποιώντας το παράδειγμα των ευρωπαϊκών χωρών με τους μεγαλύτερους ποδηλατόδρομους.

Στην προσπάθεια δημιουργίας υπεύθυνα σκεπτόμενων πολιτών, με στάσεις και ικανότητες του 21ου αιώνα, χρησιμοποιήθηκε υλικό από αυθεντικές καταστάσεις επικοινωνίας, συνδέοντας το βίωμα με το παράδειγμα, τον εγγραμματισμό της εικόνας με την κριτική σκέψη και την διαδικαδία επίλυσης προβλημάτων.

🚲 Πότε φτιάχτηκε το πρώτο ποδήλατο;
🚴 Γιατί αποτελεί τόσο διαδεδομένο μεταφορικό μέσο;
🚦Ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες για να οδηγούμε με ασφάλεια;
🪖 📍 Ποιες είναι οι 3 φιλικότερες ευρωπαϊκές πόλεις για ποδηλάτες;

Δείτε και το φύλλο εργασίας που συνοδεύει το παραπάνω βίντεο:



Λήψη αρχείου


Ας μιλήσουμε στα παιδιά μας για την Οδική Ασφάλεια, με κάθε πρόσφορο μέσο. Με παιχνίδια, με τραγούδια, με θεατρικά έργα…

Ένα τραγούδι από την Εκπαιδευτική Τηλεόραση

– Πάντοτε είχα ένα όνειρο ποδήλατο να πάρω,
να ’χει κουδούνι δυνατό, στους δρόμους να βολτάρω.

– Και να που ήρθε η στιγμή, για να κυκλοφορήσεις
και το τιμόνι σου γερά στα χέρια να κρατήσεις!

Έι, πάμε βόλτα; Ξεκινάμε;

Κανόνες ασφαλείας πάντοτε θα τηρώ,
σ’ οδούς κυκλοφορίας αν πρέπει να βρεθώ.
Σε ποδηλατόδρομο πρέπει να οδηγώ,
την ειδική λωρίδα δεξιά ν’ ακολουθώ.

Είν’ η ώρα της αυτή για Κυκλοφοριακή Αγωγή
που θα είναι πάντα η φίλη σου η πιστή!

Μα βέβαια μαθαίνω, πιστά ακολουθώ
τα σήματα που δείχνουν ποιο είναι το σωστό.
Πορτοκαλί φανάρι σημαίνει προσοχή,
το κόκκινο αμέσως θα µας εμφανιστεί.

Φίλοι μου, ποδηλάτες, πάμε όλοι μαζί
να πάρουμε αγωγή κυκλοφοριακή!

Τότε καλά το ξέρω ευθύς πως σταματώ
και ξεκινάω πάλι το πράσινο αν δω.
Στο στοπ θα σταματάω, ελέγχω και περνώ
και στις διασταυρώσεις το φρένο µου πατώ.

Σήμερα σαν παιδιά, στο μέλλον οδηγοί
όλων των οχημάτων θα είστε οι πιο καλοί!

Το κράνος µου φοράω, ποτέ δεν το ξεχνώ,
φρένα και αλυσίδα και λάστιχα κοιτώ.
Κανόνες ασφαλείας πάντοτε θα τηρώ,
σ’ οδούς κυκλοφορίας αν πρέπει να βρεθώ.

Πάμε τώρα όλοι μαζί για Κυκλοφοριακή Αγωγή!
Για ν’ ακούσω τη φωνή σας να βγαίνει δυνατή!

Ποδήλατο κι υγεία, άσκηση και χαρά,
μαζί µε όλα τ’ άλλα και οικολογικά.
Δε θέλω τη βενζίνη μα δυο πόδια γερά,
τον χρόνο να κερδίζω γρήγορα κι απλά.

– Για να ’σαι όμως ασφαλής, μη βιάζεσαι μικρέ µου,
κι άκου κανόνες αγωγής, καινούργιε οδηγέ µου!

Πάμε τώρα όλοι μαζί για Κυκλοφοριακή Αγωγή!

Πορτοκαλί φανάρι σημαίνει προσοχή…

Πάμε τώρα όλοι μαζί με τη φωνή μας δυνατή,
με όλη μας την προσοχή στην Κυκλοφοριακή Αγωγή!

ΣΤΙΧΟΙ: Λίλιαν Δούμα
ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιάννης Γρηγορίου
ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Άννα Κωσταρά, παιδική χορωδία 2ου Δ.Σ. Παπάγου
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: 2008

man kidnapped 2

Πότε ο ποδηλάτης είναι ασφαλής; 

 

https://content.e-me.edu.gr/wp-admin/admin.php?page=h5p&task=show&id=705632

Πότε ο πεζός είναι ασφαλής; 

https://content.e-me.edu.gr/wp-admin/admin.php?page=h5p&task=show&id=511373

Πότε ο επιβάτης είναι ασφαλής;


https://content.e-me.edu.gr/wp-admin/admin.php?page=h5p&task=show&id=511370


 

children 04

E-BOOK ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

εβοοκ κυκλογορικής αγωγης
images

 

Δείτε παρακάτω άλλο ένα e-book Κυκλοφοριακής Αγωγής από την Τάξη Μαγική



Λήψη αρχείου

images

Ε … τι; Νομίζετε ότι είμαστε … βλάκες;
Η παρακάτω 10΄λεπτη ταινία μπορεί να  λειτουργήσει  ως έναυσμα για μια σειρά μαθημάτων Κυκλοφοριακής αγωγής . Στόχος της ταινίας να  προβληθούν με χιουμοριστικό και καυστικό τρόπο διάφορες συμπεριφορές από την καθημερινότητα των μαθητών μας που αφορούν στην οδική συμπεριφορά ως οδηγοί, συνεπιβάτες ή πεζοί ώστε να αποκτήσουν σωστή οδική συμπεριφορά και κυκλοφοριακή αγωγή και να έχουν θετική επιρροή στο περιβάλλον τους καθώς η Κρήτη έχει μεγάλα ποσοστά τροχαίων ατυχημάτων κάθε χρόνο.

Είναι περιστατικά που έχουν δει οι μαθητές, έχουν ακούσει και τα οποία δραματοποιούν με εκκωφαντικό τρόπο ώστε να ταρακουνήσουν όσους δουν την ταινία. Γι’ αυτό και ο κάπως προκλητικός τίτλος

τίτλο 83

Το μήνυμα μπορεί να περιμένει, η ζωή σου όμως όχι.

Το επόμενο σύντομο σποτ με θέμα την οδική ασφάλεια, είναι μια δημιουργία μαθητών Λυκείου. Τα παιδιά δημιούργησαν αυτό το σύντομο σποτ ως αφορμή για συζήτηση και προβληματισμό στο πλαίσιο της αγωγής υγείας .Τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να γίνουν φονικά εργαλεία όταν αποσπούν την προσοχή των πεζών (και όχι μόνο). Οι πεζοί δεν προσέχουν ούτε τα διερχόμενα αυτοκίνητα ,ούτε τους σηματοδότες με αποτέλεσμα αρκετά τροχαία ατυχήματα με δυσάρεστες συνέπειες και απώλεια αρκετών συνανθρώπων μας .
Υπάρχουν βέβαια και  αρκετές στατιστικές έρευνες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν παράλληλα με το σποτάκι ή να γίνουν αναφορές σε στοιχεία από  αστυνομικά δελτία και από τα δελτία ειδήσεων.τίτλο 84

Υλικό από την εκπαιδευτική Τηλεόραση

Και ο πεζός έχει δικαιώματα
(Το βίντεο απευθύνεται σε παιδιά μεγάλων  τάξεων)

Το ημερολόγιο ενός ταλαιπωρημένου πεζού και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει στις καθημερινές του διαδρομές στην αυτοκινητούπολη. Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει όλες τις περιπτώσεις. Ποιος όμως τηρεί τους κανόνες;

 Δείτε το βίντεο πατώντας στην παρακάτω εικόνα

τίτλο 81

 Δείτε περισσότερο υλικό της Εκπαιδευτικής  τηλεόρασης πατώντας παρακάτω

τίτλο 82

Συνδέσεις από το ΙΕΠ για Οδική Ασφάλεια & Κυκλοφοριακή Αγωγή

walking to school

18 κανόνες ασφαλείας για παιδιά που πηγαίνουν μόνα  στο σχολείο

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα

walking safe to school

Το e-Drive Academy είναι μία Καινοτόμος Εκπαιδευτική Διαδικτυακή Πλατφόρμα

 

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να επισκεφθείτε το εκπαιδευτικό υλικό

τίτλο 73

ΒΙΒΛΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ  για Δ ΤΑΞΗ : Ασφαλώς κυκλοφορώ



Λήψη αρχείου

Κάντε κλικ στις παρακάτω εικόνες για να παίξετε:

ΤΑΙΡΙΑΞΕ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ!

τίτλο 85

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (κουίζ)

τίτλο 86

Παρακάτω δίνονται διαδραστικές εικόνες με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό και ενσωματωμένα σχέδια διδασκαλίας για την Κυκλοφοριακή Αγωγή

(Σημείωση :Στις διαδραστικές εικόνες υπάρχουν ενσωματωμένες ασκησεις εμπέδωσης και κατανόησης)

«Μαθαίνω να κυκλοφορώ σωστά-νηπιαγωγείο »

«Κυκλοφοριακή Αγωγή για μικρά παιδιά»

«Κυκλοφοριακή Αγωγή για μεγάλους – εκπαιδευτικό Υλικό»

Ένα τραγουδάκι αφιερωμένο στο ΠΟΔήΛΑΤΟ για να χαλαρώνετε με την πανέμορφη μελωδία. Είναι ένα πολύ ωραίο και θαυμάσιο τραγουδάκι από την παιδική χορωδία του κ. Σπύρου Λάμπρου.

κι εδώ το ίδιο τραγούδιμ οπτικοποιημένο αλλά  σε εκτέλεση από τον Κώστα Μακεδόνα

Παίρνω ένα ποδήλατο και φεύγω για τ’ αδύνατο,
κρατάω στο χέρι το κλειδί.
Πιάνω το τιμόνι ο σφυγμός μου δυναμώνει,
το έργο κάπου το ’χω ξαναδεί…

Ήμουν μικρό παιδάκι με καθαρή καρδιά.
Είχα τ’ όνειρό μου, το ποδήλατό μου
κι όλα έμοιαζαν σωστά.
Έγινα δεκάξι κι όλα ήταν εντάξει,
είχα μια ζωή μπροστά…

Το ποδήλατό μου ήταν πάντοτε δικό μου
και με πήγαινε πολύ μακριά.
Μέσα στη Σαχάρα σαν την πιο βαθιά λαχτάρα,
μ’ οδηγούσε πέρα απ’ τη χαρά…

Και τώρα στον αγώνα, ξανά απ’ την αρχή.
Φόρτσα στο πετάλι, νά ’ρθουνε κι οι άλλοι,
πάμε για ορθοπεταλιές.
Τα ποδήλατά μας, όπως τα όνειρά μας,
ξέρουν από ανηφοριές…
ΣΤΙΧΟΙ: Άρης Δαβαράκης
ΜΟΥΣΙΚΗ: Χρήστος Νικολόπουλος
ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου
ΔΙΣΚΟΣ: Τρελοβάπορο (2010)

 

Πως να φτιάξεις ένα ποδήλατο

  • 4 καπάκια
  • 2 καλαμάκια
  • Σελοτέιπ
  • Οδοντογλυφίδες

podilato98 to podilato tou podilatou 03

Μάτια ανοιχτά στον δρόμο: The e-Learning Edition

.png

Για την προώθηση της κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε όλα τα επίπεδα ανταποκρινόμενες στις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής αλλά και στις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία του κορωνοϊού,  η “Αττική Οδός Α.Ε.” και η εταιρεία λειτουργίας και συντήρησης “Αττικές Διαδρομές Α.Ε.” δημιούργησαν  , με την καθοδήγηση ψυχολόγων, εκπαιδευτικών και συγκοινωνιολόγων, το e-Learning πρόγραμμα για μαθητές Β’ και Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου “Μάτια Ανοιχτά στον Δρόμο: The e-Learning Edition“, που έλαβε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τον Αύγουστο του 2020.

Στόχος του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος είναι να φτάσει στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας αλλά και στα σχολεία όλης της Ελλάδας, προκειμένου να διαδοθεί το σπουδαίο μήνυμα της οδικής ασφάλειας σε μαθητές, μία περίοδο κατά την οποία η ανάγκη ουσιαστικής επιμόρφωσης των μελλοντικών οδηγών παραμένει επίκαιρη και επιτακτική: η Ελλάδα κατέχει την 6η υψηλότερη θέση αναφορικά με τους δείκτες θνησιμότητας από τροχαία ατυχήματα μεταξύ παιδιών, εφήβων και νέων έως 24 ετών, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, Road Transport Safety Database.Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα προγράμματα ευαισθητοποίησης της Αττικής Οδού, καθώς και ευρύτερα για ζητήματα οδικής ασφάλειας στον ιστότοπο www.aodos.gr.

Τα παιδιά από τη Β’ Γυμνασίου μέχρι και την Γ’ Λυκείου μπορούν να παρακολουθήσουν από τις οθόνες του το «e-Learning Edition» αυτού του διαδραστικού προγράμματος, που μιλά για την οδική ασφάλεια με quiz και θεωρία.

odiki asfaleia last

Προσοχή-Προσοχή

Ένα πανέμορφο τραγούδι για την οδική ασφάλεια από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Το ερμηνεύει εντυπωσιακά η υψίφωνος της Λυρικής Σκηνής Βάσια Ζαχαροπούλου.

Προσοχή τον δρόμο σαν περνώ:
Πρώτα ελέγχω και μετά προχωρώ.
Στο κόκκινο πάντα σταματώ,
πράσινο ανάβει και ξεκινώ!

Στο αυτοκίνητο δεν ενοχλώ,
κάθομαι και ζώνη φορώ.
Απ’ τη δεξιά πόρτα θα μπω,
με προσοχή, παρακαλώ!

Προσοχή! Προσοχή! Προσοχή!
Στον δρόμο προσοχή!

Πάντα όταν ποδηλατώ
το κράνος μου φορώ.
Μη γελάς, σε προκαλώ,
ξέρεις πόσο τέλειος δείχνω εγώ!

Με ποδήλατο σε δρόμο δε θα βγω,
ποδηλατόδρομο και πάρκα προτιμώ.
Τις πινακίδες σήμανσης παρατηρώ,
μόνο έτσι σωστά θα οδηγώ!

Προσοχή! Προσοχή! Προσοχή!
Στον δρόμο προσοχή!

Όταν τη νύχτα κυκλοφορώ,
ρούχα φωτεινά φορώ.
Ξεχωρίζω στο σκοτάδι,
λάμπω μέσα στο βράδυ!

Προσοχή τον δρόμο σαν περνώ:
Πρώτα ελέγχω και μετά προχωρώ.
Στο κόκκινο πάντα σταματώ,
πράσινο ανάβει και μόνο τότε ξεκινώ!

Προσοχή! Προσοχή! Προσοχή!
Στον δρόμο προσοχή!

Προσοχή λοιπόν σε όλ’ αυτά!
Συμβουλές για μεγάλους και παιδιά!
Όλοι μαζί μαθαίνουμε καλά
πώς να κυκλοφορούμε με ασφάλεια,
προσεχτικά!

Προσοχή! Προσοχή! Προσοχή!
Στον δρόμο προσοχή!

ΣΤΙΧΟΙ: Κατερίνα Βαϊμάκη
ΜΟΥΣΙΚΗ: Αντώνης Καρατζίκης
ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Βάσια Ζαχαροπούλου
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: 2014

Design D 5

Παράρτημα:

Ένα μικρό κοριτσάκι η Αθηνά, χάθηκε στο πάρκο

Τι θα κάνει ένα παιδί όταν χαθεί; Πώς πρέπει να αντιδράσει; Τι πρέπει να γνωρίζει; Οι γονείς τι πρέπει να κάνουν; Πώς συμπεριφέρονται τα παιδιά που έχουν χαθεί όταν τα πλησιάζει κάποιος γνωστός, οικογενειακός φίλος, συγγενής ή και δάσκαλος;;;;

Η Αθηνά χάθηκε στο πάρκο, μια δημιουργία – παραγωγή του www.juniorsclub.gr
Η ταινία δημιουργήθηκε για να διδάξουμε στα παιδιά:
-Πώς θα θυμούνται το τηλέφωνο της μαμάς και του μπαμπά
-Πώς θα θυμούνται τη διεύθυνση του σπιτιού τους
-Τι πρέπει να ξέρουν όταν βρίσκονται εκτος σπιτιού με τους γονείς ή κάποιον άλλον συγγενή
-Πώς θα αντιδράσουν αν χαθούν από τους γονείς τους σε εξωτερικό χώρο
-Πώς θα μάθουν και θα θυμούνται τηλέφωνα (αστυνομίας, πυροσβεστικής, ΕΚΑΒ)
-Τι θα πρέπει να κάνουν όταν τους προσεγγίσει και τους πει ότι θα τα βοηθήσει κάποιος γνωστός ή συγγενής, ενώ έχουν χαθεί από τη μαμά ή τον μπαμπά τους.Δείτε και το τρέιλερ της πρώτης παιδικής ταινίας κινουμένων σχεδίων Η Αθηνά χάθηκε στο πάρκο!


man kidnapped

STAY SAFE: Μετακίνηση με αυτοκίνητο! Μέτρα ασφαλείας και αντιμετώπιση απαγωγής, επίθεσης ή ατυχήματος…


man kidnapped 1

STAY SAFE: 5 βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν τα παιδιά, όταν χαθούν

rkm3

STAY SAFE: 6 κανόνες ασφαλείας όταν κινήστε σε δρόμο και δέχεστε επίθεση


 

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.

Σχετικά με ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ

Γεια σας,Ονομάζομαι Τσαουσίδου Μαίρη.  Υπηρετώ εδώ και 29 έτη  ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης.  Ευελπιστώ να δημιουργήσω αλλαγές στον εαυτό μου και στη συνέχεια και στο περιβάλλον μου για το κοινό καλό, μέσα από το θετικό μετασχηματισμό στις σύγχρονες κοινωνίες, ειδικά σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε όλοι μας πλανητικά.

Είμαι παντρεμένη και έχω δυο παιδιά και ένα σκύλο και 2  γάτους!!!!! Μου αρέσει το θέατρο, τα ταξίδια, η κωπηλασία και το διάβασμα.
Αγαπώ πολύ τα παιδιά και εύχομαι να έχουμε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσεων! Καλή αρχή σε όλους!

Αγαπημένο ρητό: «Το να ξεστομίζεις μια λέξη είναι σαν να χτυπάς μια νότα στο πληκτρολόγιο της φαντασίας.
Για όσα δεν μπορείς να μιλήσεις πρέπει να σωπαίνεις.»
Ludwig Wittgenstein


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Αγωγή Υγείας, Εικονική τάξη, Εκπαιδευτικά thinglink, Εκπαιδευτικό Υλικό, Εργαστήρια δεξιοτήτων, Θεματική 1 :ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ – ΕΥ ΖΗΝ, Μαθητές - εκπαιδευτικό υλικό, ΥΓΕΙΑ: Διατροφή-Αυτομέριμνα-Οδική Ασφάλεια, Φυσική κατάσταση. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.