Δάσος _Ας το πλησιάσουμε και ας μάθουμε από αυτό

τίτλοΟΦΥΤ 1

1

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα  σχεδιάζονται  με σκοπό να δώσουμε στα παιδιά
την ευκαιρία να αντιληφθούν ότι δάσος δεν είναι μόνο δέντρα ,αλλά ένα ολόκληρο
οικοσύστημα που διαδραματίζει τεράστιο ρόλο στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας του πλανήτη μας.
Στόχος τους  να κατανοήσουν καλύτερα το δάσος και να μάθουν περισσότερα για τη ζωή του, τις λειτουργίες του, την σημασία και προσφορά των δασών στον ίδιο τον άνθρωπο αλλά και στον πλανήτη γη , να αναπτύξουν έναν κώδικα θετικής
συμπεριφοράς απέναντι στο δάσος, να ενημερωθούν για τους κινδύνους που το απειλούν και να αντιληφθούν την αναγκαιότητα της προστασίας του ,αφού υγιή και πράσινα δάση σημαίνουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

776373189

Σίγουρα τέτοιες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις συμβάλουν  στη διαμορφώση  στάσεων  και αξιών  σχετικά με την προστασία και τη διατήρηση του δάσους , κατανοώντας την ανεκτίμητη συμβολή του στον άνθρωπο και γενικά στην διαιώνιση της υγείας όλου του πλανήτη.

Προστατεύοντας τα δάση μας



Λήψη αρχείου

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΑΣΗ



Λήψη αρχείου

Σύνδεση των Θεματικών των Εργαστηρίων
Δεξιοτήτων με το «Μαθαίνω για τα Δάση»



Λήψη αρχείου

τίτλοΟΝΝΥΤ

Η υιοθεσία ενός αλλιώτικου δέντρου



Λήψη αρχείου

Ας κάνουμε μια βόλτα στο δάσος του Πηλίου….
να ακούσουμε το κελάηδισμα των πουλιών  και να ανακαλύψουμε το ξεχωριστά ζώα που βρίσκουν καταφύγιο στη δροσιά του.

 

Εκπαιδευτικό υλικό :«Μαθαίνουμε για τα δέντρα στην πόλη – Φυτεύουμε δέντρα στην πόλη» 

Δασοπονίας 2022 Αφίσα 1 675x1024 1

Ας ταξιδέψουμε με τους ήχους των δασών

Αυτό το πρωτότυπο μουσικό project μας προσφέρει τη δυνατότητα, μέσα από έναν διαδραστικό παγκόσμιο χάρτη, να ακούσουμε τους ήχους από δάση σε όλο τον κόσμο.

Κάντε κλικ στην επόμενη εικόνα
τίτλο3 6

Οι ήχοι αποτελούν μια βιβλιοθήκη ανοιχτού κώδικα, για χρήση από οποιονδήποτε και για ακρόαση ενώ κάποιοι καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν μουσική και άλλα έργα εμπνευσμένα από αυτούς τους ήχους των δασών

Μπορείτε μάλιστα να συμβάλλετε κι εσείς σε αυτό το πολύ όμορφο και πρωτότυπο έργο (αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα υπάρχουν μόνο 8 ήχοι δασών) ηχογραφόντας και στέλνοντας τους ήχους από το δικό σας δασών (δείτε οδηγίες αναλυτικά εδώ

Θα μπορούσατε τέλος να συνδυάσετε την ακρόαση με τις εκπαιδευτικές αφίσες για τα δάση της Ελλάδας που θα βρείτε εδώ.

Εκπαιδευτικό υλικό : Μαθαίνω για τα δάση
από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης γιορτάζει φέτος την 70η επέτειο από την ίδρυσή της, στις 11 Απριλίου 1951. Είναι η παλαιότερη, ανελλιπώς παρούσα εδώ και εβδομήντα χρόνια, μη κυβερνητική οργάνωση προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Η πολύπλευρη δράση της και το πλούσιο αρχείο της αποτελούν πλέον τη μνήμη της ελληνικής φύσης και των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για την προστασία της.

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.

Σχετικά με ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ

Γεια σας,Ονομάζομαι Τσαουσίδου Μαίρη.  Υπηρετώ εδώ και 29 έτη  ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης.  Ευελπιστώ να δημιουργήσω αλλαγές στον εαυτό μου και στη συνέχεια και στο περιβάλλον μου για το κοινό καλό, μέσα από το θετικό μετασχηματισμό στις σύγχρονες κοινωνίες, ειδικά σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε όλοι μας πλανητικά.

Είμαι παντρεμένη και έχω δυο παιδιά και ένα σκύλο και 2  γάτους!!!!! Μου αρέσει το θέατρο, τα ταξίδια, η κωπηλασία και το διάβασμα.
Αγαπώ πολύ τα παιδιά και εύχομαι να έχουμε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσεων! Καλή αρχή σε όλους!

Αγαπημένο ρητό: «Το να ξεστομίζεις μια λέξη είναι σαν να χτυπάς μια νότα στο πληκτρολόγιο της φαντασίας.
Για όσα δεν μπορείς να μιλήσεις πρέπει να σωπαίνεις.»
Ludwig Wittgenstein


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Αγωγή Υγείας, Ανθρώπινα δικαιώματα, Εθελοντισμός- διαμεσολάβηση, Εικονική τάξη, Εκπαιδευτικά thinglink, Επιχειρηματικότητα – Αγωγή Σταδιοδρομίας-Γνωριμία με επαγγέλματα, Εργαστήρια δεξιοτήτων, Θεματική 1 :ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ – ΕΥ ΖΗΝ, Θεματική 2 :ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, Θεματική 3 :ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ, Θεματική 4 :ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ, Μαθητές - εκπαιδευτικό υλικό, Παγκόσμια και τοπική Φυσική κληρονομιά–Οικολογία, Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός- διαφορετικότητα, ΥΓΕΙΑ: Διατροφή-Αυτομέριμνα-Οδική Ασφάλεια, Φυσικές Καταστροφές_Πολιτική προστασία, Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία – Πρόληψη. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.