… το ταξείδι αυτό…

Μετά το πρόγραμμα  επισκέψεων Γυμνασίων και ΓΕΛ στο Παναθηναϊκό Στάδιο, το ΥΠΑΙΘΠΑ έστειλε εγκύκλιο στα σχολεία που αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος και από τα σχολεία της  Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, την οποία θα την βρείτε εδώ .

Το πρόγραμμα για τα δημοτικά γίνεται σε συνδυασμό με το “Kids Athletic“, ένα πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητισμού (IAAF), που έχει ως στόχο τη μύηση των παιδιών στα αθλήματα του Κλασικού Αθλητισμού/Στίβου και το πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) “Παίζω Βόλεϊ”, το οποίο έχει στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά το άθλημα της Πετοσφαίρισης/ Βόλεϊ. Επιπλέον, υλοποιείται και ένα πρόγραμμα μύησης στα μυστικά της καλαθοσφαίρισης/μπάσκετ.

Παρά την οικονομική κρίση που έχει δημιουργήσει μεγάλες δυσχέρειες στην υλοποίηση τέτοιου είδους μετακινήσεων με εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς στόχους, όταν αυτές γίνονται θα πρέπει να υπάρχει ένας συνδυασμός πολιτιστικών και αθλητικών χώρων ως προορισμών καθώς έτσι προάγεται η αθλητική κουλτούρα καταδεικνύοντας την άρρηκτη σχέση του αγωνιστικού αθλητισμού με τον πολιτισμό και την παιδεία μιας χώρας.

Κάποιες πληροφορίες για το Παναθηναϊκό Στάδιο και τη μόνιμη έκθεση θα βρείτε σε παλιότερη ανάρτηση του blog αλλά και στον ιστοχώρο του Σταδίου.  Παράλληλα εκεί, θα βρείτε πληροφορίες για την επίσκεψη των μαθητών στον χώρο, συμπληρωματικά με τις πληροφορίες που περιέχονται στην εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΠΑ.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/meniek64/?p=235

1 σχόλιο

  1. το ταξείδι αυτό,που ήταν όλο μέρες απολαύσεως —στα θέατρα, στους κήπους, στα γυμνάσια ..
    Καβάφης Κ. Η διορία του Νέρωνος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση