Feed
Άρθρα
Σχόλια

ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ η συμμετοχή των εκπαιδευτικών του παρακάτω πίνακα στο Σεμινάριο: «1821 – Αξίες Ζωής» την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 και ώρες 18.30 – 20.30

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν στο προσωπικό τους e-mail οδηγίες και τους κωδικούς σύνδεσης στην πλατφόρμα της συνάντησης.

Έγκριση συμμετοχής σε σεμινάριο 1821 – Αξίες Ζωής

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, δια της Υπευθύνου Αγωγής Υγείας, συμμετέχει στη διοργάνωση επιμορφωτικής συνάντησης εκπαιδευτικών για την παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού «1821 – Αξίες Ζωής» του Συλλόγου Αγωγής Υγείας, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και τον εορτασμό της μεγάλης Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Η διαδικτυακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας webex  την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 και ώρες 18.30 – 20.30… (βλ. συνημμένα αρχεία)

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την επιμόρφωση, καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέχρι και την Τρίτη 23/03/2021 στον σύνδεσμο:

https://forms.gle/MUKnYygVYrbZCfi47

Στη συνέχεια θα λάβουν στο προσωπικό τους e-mail οδηγίες και τους κωδικούς σύνδεσης στην πλατφόρμα της συνάντησης. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και το εκπαιδευτικό υλικό.

Πρόσκληση σε Σεμινάριο – 1821- Αξίες Ζωής

 Το ΚΠΕ Μεσολογγίου και το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τα ΠΕΚΕΣ 1ο Αττικής, 6ο Αττικής, 2ο Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας, 3ο Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, τα ΚΠΕ Δραπετσώνας, Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου, Ιεράπετρας-Νεάπολης, Καλαμάτας, Κέρκυρας, Πραμάντων, Σικυωνίων και Φιλίππων, καθώς και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Αιτωλοακαρνανίας, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Αργολίδας, Αχαΐας, Δράμας, Δωδεκανήσου, Ευβοίας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Κεφαλληνίας, Μαγνησίας, Πιερίας και Ρεθύμνου, συνδιοργανώνουν σύγχρονα από απόσταση, λόγω της πανδημίας COVID-19, επιμορφωτικό σεμινάριο (webinar) για τους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας την Τετάρτη 07/04/2021 με θέμα «Πανδημία: να το δούμε ως ευκαιρία»…

 

Πρόσκληση για συμμετοχή εκπαιδευτικών σε εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο

 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων, σας ενημερώνει ότι το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας (Υ.Α.) του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα τμήματα Αγωγής Υγείας των Δ/νσεων Δ/θμιας και Π/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας και το τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας, διοργανώνουν διαδικτυακό –συμμετοχικό θεατρικό σεμινάριο με τίτλο:  «Έχω, έχεις, έχει, έχουμε Δικαιώματα».

Η επιμόρφωση θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 και ώρες 18:00-21.00 διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM… (βλ. συνημμένο έγγραφο)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι την Τετάρτη 17/3/2021 στη φόρμα ΑΙΤΗΣΗΣ:

https://forms.gle/D9yyhSa51ubUHCdAA

 

Πρόσκληση σε διαδικτυακό – συμμετοχικό θεατρικό σεμινάριο

με τίτλο: «Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων:Το όνομά  μου είναι …δικό μου!’»

 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων, σας ενημερώνει ότι το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας (Υ.Α.) του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα τμήματα Αγωγής Υγείας της Δ/θμιας και της Π/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας και το τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας, διοργανώνουν  διαδικτυακόσυμμετοχικό θεατρικό σεμινάριο με τίτλο: «Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων: Το όνομά  μου είναι …δικό μου!’»

Η επιμόρφωση θα υλοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021, και ώρες 10:00-14.00 διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM… (βλ. συνημμένο έγγραφο)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι την Πέμπτη 11/3/2021 στη φόρμα ΑΙΤΗΣΗΣ: https://forms.gle/85NBtZN2aVXVqytR6

 

Επανάληψη του Σεμιναρίου «Το όνομά μου είναι δικό μου»  το

Σάββατο 27-3-2021 ώρα 10.00-14.00 λόγω της μεγάλης συμμετοχής εκπαιδευτικών

 

Πρόσκληση σε σεμινάριο – Το όνομά μου είναι …δικό μου

 

 

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,

στη συνέχεια της διαδικτυακής συνάντησης – ενημέρωσης που υλοποιήθηκε στις 22/02/2021 σχετικά με τη δράση «Χοροί και Τραγούδια στα χρόνια του ΄21», σας αποστέλλουμε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://forms.gle/xcXbfYVh6Uoz5GMx8

 

προκειμένου να καταχωρίσετε τις εργασίες των μαθητών/τριών των σχολείων σας που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στην αντίστοιχη ενότητα του προγράμματος «Δράσεις για τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821» (Φ.22/11145/11-12-2020 έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.& Δ. Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας).

Η  καταχώριση των στοιχείων στη φόρμα θα γίνει ΜΕΧΡΙ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021(βλ. συνημμένο έγγραφο)

 

Με εκτίμηση

Ιωάννα Θωμοπούλου

Καταχώριση εργασιών – Χοροί και Τραγούδια στα χρόνια του 21

Η Δ/νση Δ/βάθμιας Εκπ/σης Αχαΐας, δια της υπευθύνου Αγωγής Υγείας, σας ενημερώνει ότι το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας – Τμήματα Αγωγής Υγείας, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας,  διοργανώνουν Ημέρα Δράσης σχολείων της Αχαΐας που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» στις 28 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 – 13.00. Η εκδήλωση θα γίνει διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM… (βλ. συνημμένα αρχεία)

Οι εκπαιδευτικοί που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν την Ημέρα Δράσης μπορούν να στείλουν email ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο healthpromotiondipeach@gmail.com (προκειμένου να τους σταλεί ο σχετικός σύνδεσμος zoom) ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/2/21.

Ημέρα Δράσης Σχολείων Αχαΐας – Κι αν ήσουν εσύ;

2021_2_28_ΑΧΑΙΑ_ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ

 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας δια της Υπευθύνου Αγωγής Υγείας σάς προσκαλεί στη Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: «Νέα Πραγματικότητα-Νέες Προκλήσεις. Τρόποι διαχείρισης της διπλής κρίσης σε συνθήκες αβεβαιότητας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021 και ώρα 18:00-20:30.

Την Ημερίδα (Webinar) διοργανώνουν: το Πανεπιστήμιο Πατρών, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ψυχική Υγεία Παιδιού και Εφήβου, Εξαρτήσεις και Νέες Τεχνολογίες» του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας, το  Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Αχαΐας «Καλλίπολις» και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας μέσω των Υπευθύνων  Αγωγής Υγείας… (βλ. συνημμένα αρχεία)

Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Ημερίδα

 

Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες,

σας αποστέλλουμε  με την επισυναπτόμενη εγκύκλιο την πρόσκληση συμμετοχής στην διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών που δήλωσαν συμμετοχή στη θεματική

«Χοροί και Τραγούδια στα χρόνια του ΄21»

στο πλαίσιο των δράσεων των σχολείων για τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Η διαδικτυακή συνάντηση θα υλοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 και ώρες 18.30-20.00 και θα φιλοξενηθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα ZOOM. Απευθύνεται σε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής (όπως αναγράφεται στον πίνακα).

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους εκπαιδευτικούς που αναφέρονται στον πίνακα της συνημμένης εγκυκλίου.

 

Με εκτίμηση

Ιωάννα Θωμοπούλου

 

Πρόσκληση σε διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση_ Χοροί – Τραγούδια στα χρόνια του 21

Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας δια της Υπευθύνου Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει Εκπαιδευτικά Προγράμματα Πρόληψης στα σχολεία, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών /τριών, των εκπαιδευτικών και των γονέων και την υποστήριξη των σχολικών μονάδων για την πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων και κινδύνων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, σύμφωνα με την υπ΄ αρ.  Φ.2.1/ΠΓ/7828/Δ7/22-01-2021 έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Στόχος των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων είναι η ενημέρωση  και  ευαισθητοποίηση των μελών της σχολικής κοινότητας για το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης εντός και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος, τις χαρακτηριστικές ενδείξεις του, τις συνέπειες καθώς και τους τρόπους παρέμβασης για την πρόληψη του φαινομένου  και γενικότερα για την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών… (βλ. συνημμένα αρχεία)

Σημείωση: Τα εν λόγω εκπαιδευτικά προγράμματα δύνανται να εφαρμόζονται διαδικτυακά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας «YouLearn» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  ή, εάν εξυπηρετεί, μέσω της πλατφόρμας που χρησιμοποιούν ήδη τα σχολεία.

Συνημμένα:

Παρεμβάσεις Πρόληψης από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Αίτηση – Χαμόγελο του Παιδιού

 

Παλιότερα Άρθρα »

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων