kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Ο γολγοθάς της μητέρας

Συγγραφέας: kantonopou στις 29 Ιανουαρίου, 2009

Οι πρώτες ημέρες και οι πρώτοι μήνες από τη γέννηση ενός μωρού είναι για τους περισσότερους γονείς ένα τεστ αντοχής.


Για τη μητέρα που προχθές σε μαιευτήριο του Λος αντζελες έφερε στον κόσμο οκτάδυμα, έξι αγόρια και δυο κορίτσια, θα είναι ένας μικρός γολγοθάς.

Η γυναίκα που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, για την ώρα πάντως βιώνει την ευτυχία εις οκταπλούν, όπως υπογραμμίζουν εκπρόσωποι του νοσοκομείου Μπελφλάουερ.

Χρειάστηκαν 45 γιατροί και νοσοκόμοι στον τοκετό που επεφύλασσε μια έκπληξη για όλους. Το όγδοο μικρό θαύμα δεν το ανέμεναν. Για επτάδυμα είχαν προετοιμαστεί.

Τα νεογέννητα που ήρθαν στον κόσμο πρόωρα με καισαρική τομή ζυγίζουν 700 με 1.400 γραμμάρια και μέχρι στιγμής είναι σε γενικές γραμμές καλά στην υγεία τους, αν και τα πρώτα τρία 24ωρα είναι κρίσιμα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.

Τρία χρειάστηκαν μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και καλώς εχόντων των πραγμάτων όλα θα πάρουν εξιτήριο σε δυο μήνες.

Ειδικοί επισημαίνουν πως αντιμετωπίζουν αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης αναπνευστικών και νευρολογικών προβλημάτων. Στην πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση γέννησης οκτάδυμων, στο Μεξικό το 1967, όλα έχασαν τη μάχη να κρατηθούν στη ζωή μέσα στο πρώτο 24ωρο.

Τα ακόμη πιο δύσκολα για την ευτυχή μητέρα των οκτάδυμων αρχίζουν τώρα. Οι ειδικοί εκτιμούν πως θα χρειαστεί να καταναλώνει καθημερινά 6.000 θερμίδες για να τα βγάλει πέρα.

Πιθανότατα θα πρέπει να έχει δίπλα της τροφούς για να τη βοηθήσουν στο θηλασμό, με δεδομένο πως κάθε νεογέννητο χρειάζεται περίπου 45 λεπτά καθημερινά για να χορτάσει.

Με δεδομένο πως ο μέσος Αμερικανός επενδύει περίπου 200.000 ευρώ στο παιδί του μέχρι να σβήσει τα κεράκια στην τούρτα των 21ων γενεθλίων του, η μητέρα των οκτάδυμων θα εκτιμήσει σίγουρα και κάθε οικονομική ενίσχυση.

 Αλλες περιπτώσεις

 Στην πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση γέννησης οκτάδυμων στις ΗΠΑ, πριν από μία ακριβώς δεκαετία στο Τέξας, το ένα υπέκυψε και σήμερα η Νκεμ Τσουκούου και ο σύζυγός της Αϊκ Λιούις εξακολουθούν να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας με τα υπόλοιπα επτά μικρά τους.Είναι από τα λίγα ζευγάρια στον κόσμο που έχουν να δώσουν πολύτιμες συμβουλές στη μητέρα των οκτάδυμων.

 Η Νκεμ και ο Αϊκ συστήνουν πάνω από όλα υπομονή, επιμονή και πίστη «στον Θεό και την καλή καρδιά των ανθρώπων». Ιδίως τα πρώτα δυόμισι χρόνια είχαν ένα στρατό εθελοντών στη διάθεσή τους που τους βοήθησε να τα φέρουν βόλτα.Εταιρίες -ίσως και για διαφημιστικούς λόγους- τους χάρισαν από πάνες, γάλατα και ρούχα μέχρι το σπίτι με τα έξι υπνοδωμάτια όπου ζουν στο Χιούστον.

 Μεγαλώνοντας οκτάδυμα

 6.000 θερμίδες καθημερινά χρειάζεται μια μητέρα που θηλάζει οκτώ βρέφη για να διατηρήσει το βάρος της. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταναλώνει 82 λουκάνικα. Με αυτή την κατανάλωση θερμίδων ένας ορειβάτης ανεβαίνει στην κορυφή του Εβερεστ.

 200.000 ευρώ το κόστος της ανατροφής ενός παιδιού μέχρι τα 21α γενέθλιά του. Για την ανατροφή των οκτάδυμων απαιτούνται 1,6 εκατομμύριο ευρώ. Ενα άτεκνο ζευγάρι θα μπορούσε με αυτά τα χρήματα να κάνει επί ένα μήνα κάθε χρόνο διακοπές σε βίλα της Καραϊβικής για 50 χρόνια.

 4,4 τόνοι σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα επιβαρύνουν τον πλανήτη μόνο με τις πάνες που θα χρειαστούν, τα οκτάδυμα μέχρι τα δυόμισί τους χρόνια. Ισοδυναμούν με τέσσερις πτήσεις Νέα Υόρκη- Λονδίνο με επιστροφή.

 8 νεογέννητα μωρά χρειάζονται περίπου 80 πάνες καθημερινά. Αν για κάθε αλλαγή πάνας απαιτείται ένα 5λεπτο, στο 24ωρο χρειάζονται έξι ολόκληρες ώρες. Κάθε φορά η μητέρα θα αλλάζει πάνες επί 40 λεπτά αδιάκοπα.

  Πηγή :http://www.etipos.com/newsitem?id=72756  

Αφήστε μια απάντηση