«Ο Μικρός Πρίγκιπας»: Σειρά Φωτογραφιών που αναπαριστά μια διαφορετική καθημερινότητα για ένα αγόρι με Μυϊκή Δυστροφία

 

 

Στη γλυκιά σειρά φωτογραφιών με θέμα «Ο Μικρός Πρίγκιπας» (“Le Petit Prince”), ο 12χρονος Lukas απεικονίζεται να ζει τη δραστήρια καθημερινότητα ενός συνηθισμένου αγοριού: παίζει μπάσκετ, κάνει skateboarding, βουτιές στη θάλασσα, κτλ. – πραγματοποιεί, δηλαδή, όλες τις δραστηριότητες που στην πραγματικότητα δεν μπορεί να κάνει, λόγω της μυϊκής δυστροφίας. Η σειρά αυτή δημιουργήθηκε από τον Matej Peljhan, έναν Σλοβένο φωτογράφο και ψυχολόγο, που ειδικεύεται στη φωτογραφική θεραπεία.

Στη δουλειά του, ο Matej Peljhan (http://mate.1x.com), εστιάζει σε ανθρώπους με αναπηρία, με αφορμή τα δικά του βιώματα, καθώς σε παιδική ηλικία έχασε το μάτι και το χέρι του, περνώντας όλα τα νεανικά του χρόνια σε προγράμματα και θεραπείες αποκατάστασης.

Για να τραβήξει τις φωτογραφίες, ο Peljhan, δημιούργησε για κάθε μία κι από ένα διαφορετικό πολύχρωμο σκηνικό, μέσα στο οποίο ο Lukas ξάπλωνε, και με το ανάλογο ντύσιμο και την τοποθέτηση του σώματός του σε κατάλληλες θέσεις, έμοιαζε σα να κάνει μια σειρά από χαρούμενες δραστηριότητες!

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

 

Πηγή: http://www.disabled.gr/lib/?p=50415

Περιοδικό Αυτονομία – Disabled.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *