Το Διαμάντι του Βασιλιά

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας βασιλιάς που είχε ένα μεγάλο κι όμορφο διαμάντι. Το όμορφο αυτό διαμάντι όμως παρουσίαζε μια μικρή ατέλεια: μια γρατσουνιά στο κέντρο του.

Ο βασιλιάς κάλεσε όλους τους σπουδαίους κόπτες διαμαντιών και πολλούς διάσημους κοσμηματοτεχνίτες και τους ζήτησε να απαλλάξουν το διαμάντι από τη γρατσουνιά. Μάταια όμως προσπάθησαν όλοι τους . . .

Ώσπου μια μέρα, εμφανίστηκε στο παλάτι ένας νέος άντρας, που ανακοίνωσε ότι μπορούσε να κάνει το διαμάντι ακόμα πιο όμορφο από ό,τι ήταν και όλοι γέλασαν μαζί του. Παρόλα αυτά, ο βασιλιάς του παραχώρησε ένα εργαστήριο και του εμπιστεύτηκε το διαμάντι.

Αφού για πολλές μέρες ο νεαρός άντρας εργάστηκε στο εργαστήριο, κάποια μέρα, παρουσίασε το διαμάντι στο βασιλιά και ήταν πράγματι πιο όμορφο από ό,τι ήταν πριν. Στο κέντρο του είχε χαράξει ένα πανέμορφο τριαντάφυλλο, που το κοτσάνι του ήταν η παλιά γρατσουνιά.

Πηγή:https://blogs.sch.gr/kkiourtsis/2011/04/14/%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%AC/

….γιατί αυτός πρέπει να είναι, κατ’ αντιστοιχία ο ρόλος του εκπαιδευτικού στο σχολείο!!!!

Να μετατρέπει τις ατέλειες και τις αδυναμίες των μαθητών του, σε ικανότητες ώστε να λάμπουν όλα τα παιδιά, σαν τα πιο αστραφτερά διαμάντια!!!



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *