Εορτασμός της Εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου 1821

336634457 209009618398922 6057099404268417627 n

Το Μουσικό Σχολείο Χίου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου 1821. 

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού σχολείου Χίου παρακολούθησαν την εορταστική εκδήλωση που είχε ετοιμάσει η Α’ τάξη Λυκείου με την βοήθεια των καθηγήτριων, φιλoλόγου Ροδούλας Θέου, φιλολόγου και θεατρικής αγωγής Μαρίας Ρεβελάκη και καθηγήτριας Βυζαντινής Μουσικής Κυριακής Τσικολή.

Στις 10.30 η σημαιοφόρος και οι μαθητές και οι μαθήτριες που συνοδεύουν τη σημαία του Γυμνασίου, εκπροσώπησαν το σύνολο του σχολείου καταθέτωντας στεφάνι στον Ανδριάντα του Μητροπολίτου Πλάτωνα , τιμώντας έτσι τους πεσόντες στη μάχη για την ελευθερία του έθνους και για τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους .

Το Σάββατο 25η Μαρτίου το σχολείο μας συμμετείχε στην παρέλαση συνοδευόμενη από μπάντα κρουστών.  

video: Πόπη Καλογήρου

φωτογραφικό αρχείο Μαρίας Βιτζηλαίου

Υπεύθυνη παρέλασης : Καθηγήρια Φ.Α Ερμίνα Τάμαρη

Υπεύθυνος καθηγητής κρουστών: Αντώνης Ταγαρόπουλος

Ευχαριστούμε τη γονέα του Μουσικού Σχολείου Χίου κα Μαρία Βιτζηλαίου και τη συνάδελφο Πόπη Καλογήρου που μοιράστηκαν μαζί μας το αρχείο τους. 

Μουσική Κυριακή και Ηλέκτρες του κόσμου

Την Κυριακή 19/03/2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η 3η “Μουσική Κυριακή” για αυτή τη χρονιά.
Είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε έναν μεγάλο αριθμό μαθητών του σχολείου μας σε ποικιλία οργάνων, ατομικά είτε σε μικρά σύνολα, σε έργα που μελετούν εβδομαδιαία στο μάθημά τους.
Οι Μουσικές Κυριακές έχουν ως στόχο να προσφέρουν στα παιδιά συχνές συναυλιακές ευκαιρίες έτσι ώστε να εξοικειωθούν με την έκθεση στο κοινό σε ένα γνώριμο και φιλικό περιβάλλον.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν για την αφοσίωσή τους στη μουσική, την πειθαρχία στην μελέτη τους και το θάρρος τους να ανέβουν στην σκηνή και να μοιραστούν με το κοινό ένα κομμάτι του εαυτού τους.
Παράλληλα, στο χώρο του σχολείου μας λειτούργησε η έκθεση κόμικ του ιδρύματος Κακογιάννη με τίτλο “Ηλέκτρες του κόσμου” με έργα εμπνευσμένα από τον αρχαίο μύθο. Ευχαριστούμε πολύ την επιμελήτρια της έκθεσης κυρία Καλλιόπη Λιαδή που φρόντισε για τη μεταφορά της έκθεσης στη Χίο, όπως και τον διευθυντή του Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις της Βολισσού, κύριο Σωτήρη Παραδείση και τον κύριο Πολύδωρο Στείρο εκ μέρους του Φιλοπρόοδου Ομίλου Βροντάδου, στους χώρους των οποίων παρουσιάστηκε επίσης η έκθεση. Τέλος, ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο του , κύριο Ιωάννη Βενέτη, για την αμέριστη και αδιάλειπτη παρουσία και υποστήριξη του σε όλες τις δραστηριότητες μας, καθώς και όλους τους συναδέλφους/συναδέλφισσες που δούλεψαν σκληρά για ακόμη μια φορά για την άψογη πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

stud2 ilektra2 stud3koino

Πείραμα Ερατοσθένη

eratostheni

Τα παιδιά της Β΄ Γυμνασίου του σχολείου μας συμμετείχαν στο πείραμα του Ερατοσθένη που πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά στις 20 Μαρτίου 2023, ημέρα Εαρινής ισημερίας.

Με απλές γνώσεις τριγωνομετρίας μέτρησαν την περίμετρο της Γης και μάλιστα με μεγάλη ακρίβεια!!!

Υπεύθυνος καθηγητής δράσης

Στυλιανός Πρώης ΠΕ03

Κυριακή με κλασική και παραδοσιακή μουσική και κόμικς εμπνευσμένα από την Ηλέκτρα στο Μουσικό Σχολείο Χίου

Κυριακή με κλασική και παραδοσιακή μουσική…

… και κόμικς εμπνευσμένα από την Ηλέκτρα

στο Μουσικό Σχολείο Χίου

 

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, από τις 11:00 π.μ -13:00 μ.μ., το Μουσικό Σχολείο Χίου  καλεί το κοινό στο χώρο του για δύο ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις, μία μουσική και μία εικαστική.
Περισσότερα

Μουσικό Σχολείο Πειραιά «Μουσικές εξορμήσεις από τη Μικρά Ασία στα νησιά»

Στο  πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων και συνεργασιών των μουσικών σχολείων, το Μουσικό Σχολείο Χίου επιδιώκει σταθερά  τη συμμετοχή του  σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις που προάγουν τη  μουσική τέχνη και προβάλλουν τη δουλειά των μαθητών και των καθηγητών μας τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και εκτός Χίου.

 Έτσι, το σχολείο μας προσκάλεσε το Μουσικό Σχολείο Πειραιά και τα παραδοσιακά  μουσικά σύνολά τους, τα οποία παρουσίασαν στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου το Σάββατο στις 18 Μαρτίου 2023 και ώρα 19:30 (7:30 μ.μ) «Μουσικές εξορμήσεις από τη Μικρά Ασία στα νησιά». Περισσότερα

Διαγωνισμός Μαθηματικών για μαθητές/τριες Ά Γυμνασίου «Ιωάννης Ράλλης»

Το σχολείο μας συγχαίρει τους μαθητές της Α Γυμνασίου :

Αυγουστίδη Σοφία

Βούκουνα Μάριο Ισίδωρο

Σαλιάρη Θεοδόση

που  διακρίθηκαν στο διαγωνισμό Μαθηματικών  για μαθητές  Ά Γυμνασίου «Ιωάννης Ράλλης». Τους εύχεται καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες!

 

17ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Χίου

334978022 462658672667302 2988044343552401005 n

Το Μουσικό Σχολείο Χίου συμμετείχε στο 17ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Χίου ,  που διοργάνωσαν το 4ο Γυμνάσιο Χίου και ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου “ο Φάρος”.

Το Μουσικό Σχολείο Χίου συμμετείχε με τους μαθητές και τις μαθήτριες Περισσότερα

Μουσικές Κυριακές

Μουσικές Κυριακές

οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου μοιράζονται τη μουσική τους

0319

 

Με πολλή χαρά σας προσκαλούμε στην 3η για το τρέχον σχολικό έτος συναυλία του κύκλου “Μουσικές Κυριακές”, την επόμενη Κυριακή 19/03, στις 11:30 στην αίθουσα συναυλιών του Μουσικού Σχολείου Χίου.

Στην επικείμενη συναυλία θα συμμετέχουν παιδιά από τις τάξεις βιολιού, κιθάρας, λαούτου, ούτι, πιάνου και φλάουτου του σχολείου μας. Περισσότερα

Για εσάς που “φύγατε” στα Τέμπη…..

Με αφορμή το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου χάθηκαν τόσο άδικα τόσες νέες ψυχές, το Μουσικό Σχολείο Χίου αφιερώνει στη μνήμη τους ,ως ύστατη τιμή, το παρακάτω ποίημα, που συνέθεσε παιδί της Α’ τάξης Λυκείου. Ας είναι η μνήμη τους αξέχαστη κι ας είναι ταυτόχρονα μια διαρκής υπενθύμιση για όλους μας η ανάγκη να δημιουργήσουμε μια κοινωνία που θα σέβεται και θα προστατεύει τις ζωές όλων μας.Λήψη αρχείου

Έκθεση Κόμικς “Ηλέκτρες Του Κόσμου”

329852781 934729324547389 5936567815330790433 nΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 Hλέκτρες του Κόσμου

Έκθεση κόμικς εμπνευσμένων από τις τραγωδίες «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη και του Σοφοκλή και «Χοηφόροι» του Αισχύλου

 3 – 19 Μαρτίου 2023, Χίος

 Πράξη: «ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ»

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος για το Αρχαίο Δράμα και Λαϊκή Παράδοση

 Με τίτλο: Ατρείδες: Μεγάλες Αφηγήσεις/ Ανατροπές στη Σκήνη

  Θεσμός: «Αρχαίο Δράμα: Διεπιστημονικές και Δια-καλλιτεχνικές προσεγγίσεις»

 Είσοδος Ελεύθερη

Από την Παρασκευή 3 Μαρτίου ως την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 η έκθεση κόμικς «Ηλέκτρες του Κόσμου» που διοργάνωσε το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στα πλαίσια του Θεσμού:  «Αρχαίο Δράμα: Δια-καλλιτεχνικές και Δια-πολιτισμικές προσεγγίσεις»  θα παρουσιαστεί στη Χίο. Την έκθεση θα φιλοξενήσουν το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Βολισσού – “Μιχάλης Παπαμαύρος”, ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου (ΦΟΒ) και το Μουσικό Σχολείο Χίου, φορείς που διοργάνωσαν και την παρουσίαση της στη Χίο. Περισσότερα