Κυριακή με κλασική και παραδοσιακή μουσική και κόμικς εμπνευσμένα από την Ηλέκτρα στο Μουσικό Σχολείο Χίου

Κυριακή με κλασική και παραδοσιακή μουσική…

… και κόμικς εμπνευσμένα από την Ηλέκτρα

στο Μουσικό Σχολείο Χίου

 

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, από τις 11:00 π.μ -13:00 μ.μ., το Μουσικό Σχολείο Χίου  καλεί το κοινό στο χώρο του για δύο ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις, μία μουσική και μία εικαστική.

Στις 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί  συναυλία με μαθητικά σύνολα, παραδοσιακής, κλασικής και σύγχρονης μουσικής και το αντίστοιχο ρεπερτόριο. Πρόκειται για την τρίτη στη σειρά μουσική εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου και εντάσσεται στο θεσμό «Μουσικές Κυριακές» που έχει ξεκινήσει  το σχολείο τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά.

Οι «Μουσικές Κυριακές» στοχεύουν στο να έρθει η σχολική κοινότητα σε επαφή με την τοπική κοινωνία με έναν δημιουργικό και διαδραστικό τρόπο, ενώ ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να παρουσιάσουν τη δουλειά και την πρόοδο τους, να εξασκηθούν σε ένα ευρύ ρεπερτόριο και να καλλιεργήσουν πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας. 

Την ίδια ημέρα και ώρες 11:00 π.μ.-13:00 μ.μ., στους διαδρόμους του σχολείου οι επισκέπτες μπορούν να δουν την έκθεση κόμικς «Ηλέκτρες του Κόσμου», που αποτελείται από 27 σύγχρονες ιστορίες εμπνευσμένες από τα θέματα και τους προβληματισμούς που εγείρονται από το μύθο της Ηλέκτρας. Την έκθεση είχε διοργανώσει και παρουσιάσει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το Μάιο του 2023, ως μέρος του Θεσμού «Αρχαίο Δράμα: διεπιστημονικές και δια-καλλιτεχνικές προσεγγίσεις». Είναι επισκέψιμη και την Παρασκευή 17 Μαρτίου σε ώρες λειτουργίας του σχολείου.     

Η είσοδος στην μουσική εκδήλωση και στην έκθεση είναι ελεύθερη.

Για την αρτιότερη ροή και μεγαλύτερη απόλαυση της εκδήλωσης, συνίσταται η προσέλευση του κοινού να γίνει μισή ώρα νωρίτερα και κατά τη διάρκεια της συναυλίας τα κινητά τηλέφωνα να παραμένουν κλειστά.

Σας περιμένουμε για να τιμήσουμε τους νεαρούς μουσικούς μας και να ψυχαγωγηθούμε με ένα ποικίλο πρόγραμμα.