22nd Camera Zizanio

zizanio insta

Η 22η Camera Zizanio θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, 2-10/12/2022 στον Πύργο της Ηλεία και το Μουσικό σχολέιο Χίου συμμετέχει σε αυτό με δύο στοπ καρέ animation , που δημιούργησε η Β’ Γυμνασίου 2021-2022 με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Μαρία Κασαπίδου . Πρόκειται για τα κινούμενα σχέδια «Άνθρωπος και Φύση» και  “Ανεξήγητα Φαινόμενα” ,που βραβεύτηκαν και στη φετινή Cineμαθεια. Περισσότερα

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

5.2

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου ,στα πλαίσια ενημέρωσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες ων γυμνασιακών τάξεων του  Μουσικού Σχολείου Χίου είχαν την ευκαιρία να έχουν κοντά τους το σωματείο ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας. Ο Πρόεδρος του σωματείου , Σταμάτης Κλουμάσης, μαζί με την Αντιπρόεδρο Κυκιανή Πόπη, την ταμία  Σωτηράκη Αργυρώ και τα μέλη Χούλη Κατερίνα και Γιώργο Αγορή μίλησαν για τη δράση του συλλόγου, ανέλυσαν την ιδιαιτερότητα της πάθησης τους και παρουσίασαν τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει ένα άτομο με ανάγκες στην καθημερινότητα του. Περισσότερα

Stand up Symphony

317552103 1081736812499092 7447210573252526751 n

Το Μουσικό σχολείο Χίου μαζί με άλλους  20.000 μαθητές και μαθήτριες, παρακολούθησαν την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2022 τo live streaming εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσ/κης όπου κλασική μουσική και stand-up comedy συνυπάρχουν επί σκηνής . Ο κωμικός Δημητρης Δημόπουλος στέκεται με το ταλέντο του ανάμεσα στην ορχήστρα, στη μουσική και στις μελωδίες και βοηθάει τους μαθητές να γνωρίσουν καλύτερα την μαγεία της μουσικής!

Μία εμπειρία που κατευχαρίστηθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας και πολύ περισσότερο καθώς τη διέυθυνηση της ορχήστρας έχει η καθηγήτρια του Μουσικού Σχολείου Χίου Φαίδρα Γιανέλλου!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τους δημιουργούς του θα βρούμε στο παρακάτω άρθρο της εδημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

https://www.makthes.gr/stand-up-symphony-apo-tin-koth-i-moysiki-sinanta-tin-komodia-opos-pote-allote-616315

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 110η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

IMG 20221111 111741

Το Μουσικό Σχολείο Χίου συμμετείχε στις Επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις για την 110η εθνική επέτειο των Ελευθέριων της Χίου.

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, ο σημαιοφόρος και οι μαθητές και οι  μαθήτριες που συνοδεύουν τη σημαία του Λυκείου, εκπροσώπησαν το σύνολο του σχολείου καταθέτωντας στεφάνι στο Ηρώο Πεσόντων , τιμώντας έτσι τους πεσόντες στη μάχη για την ελευθερία της Χίου.

IMG 20221110 110139 IMG 20221110 110147 Περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

IMG 20221028 110133

Το Μουσικό σχολείο Χίου συμμετείχε στις εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου , μετά την εορταστική γιορτή στο σχολείο, η σημαία του Γυμνασίου , εκπροσώπησε το σύνολο του σχολείου, καταθέτοντας στεφάνι στο Ηρώο.
Την ημέρα της 28η Οκτωβρίου, το Μουσικό Σχολείο Χιου (Γυμνάσιο με Λυκειακες τάξεις), συνοδευόμενο από την ορχήστρα του, παρέλασε αποδίδοντας φόρο τιμής στους ήρωες και στις ηρωίδες του 1940.
Viber 2022 10 27 11 45 16 714Viber 2022 10 27 11 45 15 898

Παρέλαση εορτασμού της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

«Άθληση κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ»

Βασική επιδίωξη των δράσεων στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού  στο Μουσικό Σχολείο μας, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν να αποκομίζουν από την διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης και να αντιληφθούν την ωφελιμότητα της άσκησης στη σωματική και πνευματική υγεία, εφόρου ζωής. Παράλληλα να αναπτυχθούν σχέσεις συνεργασίας και αποδοχής  ανάμεσα σε καθηγητές, μαθητές λυκείου και μαθητές γυμνασίου.

Σκοπός : Στον Καρφά, αξιοποιώντας την αμμώδη παραλία, διοργανώθηκε ένα πολυσύνθετο πρωτάθλημα, που αναμιγνύει αθλήματα και δεξιότητες (Beach Volley, Beach Handball, Beach Soccer, σκυταλοδρομία) καθώς και καλλιτεχνική έκφραση (Γλυπτική στην άμμο) δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Χίου ,αλλά και στους καθηγητές, να ζήσουν μοναδικές αθλητικές εμπειρίες και αγωνιστικές καταστάσεις . Σε ομάδες ανομοιογενείς, που αποτελούνται από καθηγητές, μαθητές Γυμνασίου από διαφορετικές τάξεις καθώς και Λυκείου, καλούνται να αναλάβουν ρόλους, είτε σαν αθλητές ,είτε σαν καλλιτέχνες ,είτε σαν δημοσιογράφοι κ.α και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ,πάντα συνεργαζόμενοι, ώστε να περάσουν όλες τις δοκιμασίες και να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους. Παράλληλα μαθητές και μαθήτριες αναλαμβάνουν βοηθητικούς ρόλους (διαιτητές, γραμματείες, κριτές αγωνισμάτων, υπεύθυνοι υλικού)  απαραίτητους για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος .

Ας δούμε όμως αυτήν την ημέρα μέσα από το βλέμμα των μαθητών/τριων. Περισσότερα

«#ekipouzo»_ Μουσικό Σχολείο Χίου

Chios Ekei pou Zw zigomaladiko 25Sep22

Με λυρικές μελωδίες τίμησε το Μουσικό Σχολείο Χίου το φεστιβάλ  «#ekipouzo» ,το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ζυγομαλάδικο αρχοντικό ( 30/09, 01/10 & 02/10/2022)

Στον εξωτερικό χώρο του αρχοντικού το οποίο διαμορφώθηκε κατάλληλα, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κομμάτια από κλασικό και τζαζ ρεπερτόριο.

Τα παιδιά όπως και κάθε φορά ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας, δημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα στον χώρο!

Τα παιδιά που πήραν μέρος: Περισσότερα

Λειτουργία Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 15 Σεπτεμβρίου 2022 λειτουργεί στο σχολείο μας Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΕΔΥ), η οποία αποτελείται από Σχολική Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό και Εκπαιδευτικό του Σχολείου μας.
Διαβάστε περισσότερα στο ενημερωτικό έγγραφο που ακολουθεί και κατεβάστε τα σχετικά έντυπα (αίτηση συμμετοχής και δήλωση συγκατάθεσης).

ΕνημέρωσηΓονέων-ΛειτουργίαΕΔΥστοΣχολείο
Έντυπο_1 Αίτηση ΣυμμετοχήςΓονέωνΠαιδιώνΓιαΕΔΥ
Έντυπο_2 ΔήλωσηΣυγκατάθεσης Γονέων ΓιαΕΔΥ

ΔΡΟΜΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, στα πλαίσια του δρόμου μνήμης των σφαγών της Χίου, έγινε Αφή της φλόγας στην πλατεία Φατούρου Θυμιανών, μπροστά στον Ανδριάντα του Θυμιανούση ήρωα Ιωάννη Φατούρου, που έπεσε μαχόμενος την Τρίτη 2 Απριλίου 1822 στη σφαγή στον Άγιο Μηνά. Ο Απόγονος του Ιωάννη Φατούρου, Στρατής Γιάννακας άναψε τη φλόγα στον βωμό του. Περισσότερα

ΝΕΟΙ ΟΜΗΡΙΔΕΣ

Το Μουσικό σχολείο Χίου συμμετέχει στο Φεστιβάλ » Νέοι Ομηρίδες» που λαμβάνει χώρα 14-16 Σεπτεμβρίου στη Χίο και παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση» Το ταξίδι μας». Πρόκειται για μια ελεύθερη σύνθεση βασισμένη στο έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Οδυσσεβάχ» και σε κείμενα των ίδιων των μαθητών γραμμένα μέσα στην καραντίνα των δύο προηγούμενων ετών στο μάθημα του θεάτρου.
Κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου τα παιδιά μελέτησαν το έργο- μέσα από τα διαδικτυακά τότε μαθήματα- ταύτισαν βιωματικά τον εγκλεισμό και το φόβο που οι ίδιοι ένιωθαν με τα συναισθήματα των συντρόφων του Οδυσσεβάχ, που βρίσκονται και αυτοί κλεισμένοι σε ένα καράβι, όπου οι μέρες δεν περνούν και η στεριά δε φαίνεται, και έγραψαν ημερολόγια και γράμματα Έτσι με αφορμή την ιστορία του Οδυσσεβάχ μπόρεσαν να εκλογικεύσουν τους δικούς τους φόβους και να βρουν τις δικές τους. Περισσότερα