Εισαγωγή και εγγραφή μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Χίου για το σχολικό έτος 2024-2025

Σας γνωρίζουμε ότι για την εισαγωγή και εγγραφή μαθητών/μαθητριών στο Μουσικό Σχολείο Χίου για το σχολικό έτος 2024-2025, οι γονείς ή κηδεμόνες των παιδιών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλουν την αίτησή τους με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο σχολείο, κατά το χρονικό διάστημα από 13 Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2023. Επισυνάπτονται ενημερωτικά έγγραφα για μαθητές και γονείς, οδηγίες και το έντυπο της αίτησης:

Ενημέρωση Γονέων

Ενημέρωση Μαθητών

Αίτηση Εισαγώγικών Εξετάσεων Α’ Τάξης 2024-2025: pdf  ή doc

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται από 13 Μαΐου 2024 στη γραμματεία του Μουσικού Σχολείου (τηλ. 2271081360) .

Επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Δυτικής Λέσβου στο Μ.Σ.Χ

Με μεγάλη χαρά την Παρασκευή 19 Απριλίου φιλοξενήσαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μ.Σ.Χίου τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Δυτικής Λέσβου . 

Η καθήγητρια Πιάνου κα Κωνστάντου Τάτυ μαζί με τους μαθητές/τριες είχαν ετοιμάσει να μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα γεμάτο ” “Της μουσικής οι θάλασσες”  . Περισσότερα

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας_ Μουσικό Σχολείο Χίου

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας                               

Με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας (4 Απριλίου), που θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού από την τρέχουσα σχολική χρονιά 2023-24, η μαθήτρια Παντελούκα Μαρκέλλα της Α’ Λυκείου, πήρε συνέντευξη από μαθητές και μαθήτριες του σχολείου για τη σχέση τους με τα αδέσποτα ζώα και τη γνώμη τους για τη σημασία της σχέσης του ανθρώπου  με τα ζώα. Με το υλικό από τις συνεντεύξεις, η μαθήτρια δημιούργησε ένα μικρό βίντεο για το θέμα.

Συντονίστρια καθηγήτρια κα Μαρία Κασαπίδου ΠΕ08

                                                                      

Παρουσίαση συνόλων Μουσικού Σχολείου Χίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στο τριήμερο εκδηλώσεων – παρουσιάσεων των Συνόλων του Μουσικού Σχολείου Χίου την Τρίτη 23, Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, στις 19:30, στο Ομήρειο Π.Κ.Δ. Χίου για να παρακολουθήσετε τη δουλειά που προετοίμασαν κατά την διάρκεια του σχολικού έτους τα Σύνολα Κλασικής, Σύγχρονης Ελληνικής και Λαϊκής μουσικής, Χορωδίας και Θεάτρου, καθώς και οι τελειόφοιτοι του σχολείου μας. Περισσότερα

Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Στίβου Γυμνασίων Ν. Χίου_ Μουσικό Σχολείο Χίου

To Μουσικό Σχολείο Χίου συμμετείχε στους αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Στίβου Γυμνασίων Ν. Χίου σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου στο Εθνικό Στάδιο Χίου , που διοργάνωσε το Γραφείο Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της Δ.Δ.Ε Χίου.
Σε ένα στάδιο γεμάτο νιάτα και χρώματα αγωνίστηκαν οι αθλητές και αθλήτριες των Γυμνασίων μας προσφέροντας πλούσιο θέαμα και πολλές συγκινήσεις. Η 12μελής αποστολή του Μουσικού Σχολείου Χίου κατέλαβε 2 πρώτες θέσεις, 3 τρίτες θέσεις ,1 πέμπτη θέση, 1 έκτη θέση και πολύ καλά πλασαρίσματα σε όσα αγωνίσματα λάβαμε μέρος.

Περισσότερα

Μουσικές Κυριακές !Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου μοιράζονται τη μουσική τους

εικόνα Viber 2024 04 16 16 04 22 928

Μουσικές Κυριακές
οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου μοιράζονται τη μουσική τους!

Το Μουσικό Σχολείο στα πλαίσια της πολυσχιδούς δράσης του έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην 3η και τελευταία για το τρέχον σχολικό έτος συναυλία του κύκλου “Μουσικές Κυριακές”, αυτήν την Κυριακή 21/04, στις 11:00 στην αίθουσα συναυλιών του Μουσικού Σχολείου Χίου.

Σε αυτήν τη συναυλία θα συμμετέχουν παιδιά από διαφορετικές τάξεις του σχολείου σε έργα για ένα όργανο, αλλά και σε συνδυασμούς μικρών συνόλων. Περισσότερα

Η παρέλαση των παιχνιδιών

437944524 941913581054496 1042398052864749255 n
Την Τρίτη 16 Απριλίου,  η Συμφωνική Ορχήστρα του σχολείου μας παρουσίασε στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο δύο παραστάσεις για δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Χίου με το “Καρναβάλι των Ζώων” του C. Saint-Saens και την “Η παρέλαση των παιχνιδιών” της Άννας Δανιηλίδη.

Περισσότερα

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Έρευνας Μαστίχας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ και Β’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Χίου, στις 27 Φεβρουαρίου 2024, έλαβαν μέρος σε δραστηριότητα -εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Έρευνας Μαστίχας στην Καλλιμασιά και στο Εργοστάσιο Παραγωγής Μαστίχας στην Καρδαμάδα Χίου , στα πλαίσια του μαθήματος της Χημείας. Περισσότερα

Ελληνική Μαθηματική Εταιρία

εικόνα Viber 2024 04 08 12 08 58 210

Το Μουσικό Σχολείου Χίου συμμετείχε στην βράβευση των μαθητών/τριων που έχουν διακριθεί την τρέχουσα σχολική χρονιά στον ετήσιο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στις φάσεις «ΘΑΛΗΣ», «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» καθώς και στον τοπικό διαγωνισμό του Παραρτήματός μας «ΡΑΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ» για τους μαθητές Α΄ Γυμνασίου. Η βράβευσή τους θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 7 μ.μ. στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου.
Περισσότερα

Συνάντηση Μουσικών Σχολείων στη Μυτιλήνη

συναντηση μουσικων σχολειων 11 14 Απριλιου Μυτιληνη

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι το σχολείο μας θα συμμετάσχει στη Συνάντηση Μουσικών Σχολείων στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης το Σάββατο 13 Απριλίου με το Σύνολο Συμφωνικής Ορχήστρας σε έργα W.A.Mozart και C. Saint-Saens και το Λαϊκό Σύνολο σε αφιέρωμα στον Β. Τσιτσάνη!

Υπεύθυνοι καθηγητές: Φαίδρα Γιαννέλου και Άκης Παραλίκας.