Δελτίο τύπου για τα αποτελέσματα των μαθητών του σχολείου στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Χίος 30-7-2022

Προς τους αποφοίτους της Γ Λυκείου
του Μουσικού Σχολείου Χίου

Αγαπητά μας παιδιά,

Μετά από έξι χρόνια συνύπαρξης, σε μία σχολική καθημερινότητα που, ειδικά τα τελευταία χρόνια, ήταν για όλους μας γεμάτη αντιξοότητες λόγω της πανδημίας, αισθανόμαστε την ανάγκη να μοιραστούμε μαζί σας κάποιες σκέψεις μας με αφορμή την έκδοση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ήταν για την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας, όπως κάθε χρόνο, η στιγμή της δικής σας δικαίωσης και της δικής μας χαράς για τη σκληρή προσπάθεια που καταβάλατε και εσείς και εμείς ως συνοδοιπόροι σας σ’ αυτήν την πορεία.

Η πορεία αυτή κατέληξε για κάποιους από εσάς να τερματίζετε πρώτοι, κάποιοι άλλοι να τερματίζετε στην πρώτη δεκάδα στις σχολές που επιλέξατε. Πέρα όμως από αυτό, το πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι όλοι ανεξαιρέτως κατακτήσατε το στόχο σας: να εισαχθείτε στη σχολή της πρώτης προτίμησής σας. Και όλοι όσοι από εσάς επιλέξατε το δρόμο της μουσικής επιστήμης/τέχνης να είστε ήδη επιτυχόντες στα αντίστοιχα τμήματα.

Δεν θα σταθούμε όμως μόνο σ’ αυτό. Θα αδράξουμε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να τονίσουμε το ρόλο της μουσικής και της καλλιτεχνικής εν γένει παιδείας στα έξι χρόνια σπουδών σας στο σχολείο μας. Γνωρίζουμε, πλέον, ότι, με τις εμπειρίες που θα κουβαλάτε ως ψυχικό αποτύπωμα από τα σχολικά σας χρόνια, σας ανοίξαμε την πόρτα προς το μέλλον σας, ώστε να είστε συγκροτημένοι, ευαισθητοποιημένοι και ανήσυχοι ακαδημαϊκοί πολίτες.

Υ.Γ. Σεβόμενοι το ότι τα αποτελέσματα αποτελούν προσωπικά σας δεδομένα, δεν προχωρήσαμε σε ανακοίνωσή τους με τα ονοματεπώνυμά σας. Η επιτυχία είναι δική σας και σας αφήνουμε να τη διαχειριστείτε εσείς, όπως επιθυμείτε.

Συγχαρητήρια σε όλους σας και, βέβαια, στους γονείς και στις οικογένειές σας!

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Χίου

epityxontes mousikou 2022

Το σπίτι

294371646 3166581510323919 2991854340281201412 n

 

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου / 30-31 Ιουλίου

20:30 / Είσοδος ελεύθερη.

Συνεχίζοντας την έρευνά της στις διαγενεακές συμμετοχικές αφηγήσεις, η δημιουργική ομάδα του ΑΠΑΡÄΜΙΛΛΟΝ επικεντρώνεται στην Μικρασιατική Καταστροφή και την ιστορία δύο τόπων που συνδέθηκαν άμεσα με τους πρόσφυγες του 1922. Από την μια η Νίκαια, και από την άλλη το νησί της Χίου, έναν από τους βασικότερους πρώτους σταθμούς των εκδιωγμένων. Συνέχεια

Αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής για το σχολικό έτος 2022-2023

Α’ φάση ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής για το σχολικό έτος 2022-2023 από την Παρασκευή 24-06-2022 και ώρα 10:00 έως και την Πέμπτη 07-07-2022 και ώρα 23:59.

Επισημαίνεται ότι αναφορικά με τα Μουσικά Σχολεία, ανεξάρτητα από τη διαδικασία εισαγωγής στις εν λόγω σχολικές
μονάδες, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή οι ίδιοι/ες οι
μαθητές/τριες, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, που φοίτησαν στη Γ’ Τάξη Γυμνασίου, στην Α’ Λυκείου και στη Β’
Λυκείου κατά το τρέχον σχολικό έτος 2021-22, δηλώνοντας εάν επιθυμούν να συνεχίσουν τη φοίτηση σε
ίδιου τύπου σχολείο ή επιθυμούν να εγγραφούν/μετεγγραφούν σε ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ ή Π.ΕΠΑ.Λ.

Περισσότερα, στο σχετικό ενημερωτικό:

Ενημέρωση για e-εγγραφές _ΜουσικόΣχολείο 24-06-2022

Αποτελέσματα εισαγωγικών εξετάσεων σχολικού έτους 2022-2023

Ανακοινώνονται, μετά το πέρας των εισαγωγικών εξετάσεων, τα αποτελέσματα μαθητών/τριών (επιτυχόντων και επιλαχόντων) για την εισαγωγή τους στην Α’ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Χίου σχολικού έτους 2022-2023.

Επισυνάπτονται:

α) Ενημέρωση για Αποτελέσματα 2022-2023.

β) Αποτελέσματα_2022

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Μ.Σ.Χ

281227610 1372574533155716 5401827372512009919 n
Μετά από αμέτρητες ώρες δουλειάς και μάθησης, εκπαιδευτικών και παιδιών, σε μια δύσκολη, με πολλές αντιξοότητες χρονιά, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα γεμάτο μουσικό και θεατρικό τετραήμερο στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου και στο Περιβόλι στον Κάμπο και να διαπιστώσουμε, για μία ακόμη φορά, πόσο σπουδαία πράγματα συμβαίνουν στο Μουσικό Σχολείο της Χίου.
 Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά γι’ αυτές τις μοναδικές στιγμές που μας πρόσφεραν! 
Επίσης όλους τους συντελεστές, και τους ανθρώπους στους χώρους που μας φιλοξένησαν, καθώς και όλους εσάς που μας τιμήσατε και μας βοηθήσατε με την παρουσία σας.
Να έχετε υγεία, χαρά και πρόοδο στα σπιτικά σας!
Καλή αντάμωση ξανά!

Φιλοξενία Μουσικού Σχολείου Αθηνών

Με μεγάλη χαρά, τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2022, υποδεχθήκαμε στο σχολείο μας το Μουσικό Σχολείο Αθηνών. Στα πλαίσια του Πολτιστικού προγράμματος «Ανθρώπων ίχνη» , παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, παντρεύοντας το λόγο με τη μελωδία . Θλιμμένοι μονόλογοι – μαρτυρίες εναλλάσονται με το χαρούμενο ρυθμό των μικρασιάτικων τραγουδιών και δημιουργούν ταυτόχρονα εικόνες του πριν και του μέτα. ..Φτάνοντας μέχρι και το σήμερα..

Υπεύθυνοι καθηγητές : Βάσια Βουγιουκλή , Βασίλης Τριάντης, Μυρτώ Λάμπρου.

Οι ανταλλαγές επισκέψεων των Μουσικών Σχολείων δίνουν άλλο αέρα στη λειτουργία των Μουσικών Σχολείων. Μέσω της δημιουργίας συσφίγγουν τις μεταξύ τους σχέσεις ενώ παράλληλοι κόσμοι για λίγο τέμνονται.

Viber 2022 05 09 13 16 41 682Viber 2022 05 09 13 16 41 542

Παρουσίαση συνόλων Μουσικού Σχολείου Χίου 2022

Synola 2022 afisa

Το Μουσικό Σχολείο Χίου θα παρουσιάσει την Τρίτη 10, Τετάρτη 11 και Πέμπτη 12 Μαΐου 2022, στις 19:30, στο Ομήρειο Π.Κ.Δ. Χίου, καθώς και την Δευτέρα 16 Μαΐου, την ίδια ώρα στον Πολυχώρο «Περιβόλι» στον Κάμπο Χίου,  την δουλειά που προετοίμασαν κατά την διάρκεια του σχολικού έτους τα Σύνολα Κλασικής, Παραδοσιακής, Λαϊκής μουσικής, Χορωδίας και Θεάτρου του σχολείου μας.

Καθημερινά στο Μουσικό Σχολείο προσπαθούμε να θέσουμε τις βάσεις και να χαράξουμε τους δρόμους που θα κάνουν τους νέους ανθρώπους κοινωνούς μιας διαφορετικής Παιδείας. Αποστολή κάθε άλλο παρά απλή μέσα στις συνθήκες   που επιφυλάσσουν οι σύγχρονοι καιροί για το σημερινό σχολείο, αλλά που αξίζει αναμφίβολα κάθε κόπο και θυσία.

Οι εκδηλώσεις μας αυτές γίνονται, επομένως, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβάλουμε την αναγκαιότητα ύπαρξης των Μουσικών σχολείων, καθώς το έργο και η πολυδιάστατη προσφορά τους δεν στηρίζεται  πάντα στον αναγκαίο βαθμό από την σύγχρονη πολιτεία, παρόλο που προσφέρουν στους νέους όχι μόνο μουσική και γενικότερη καλλιτεχνική  εκπαίδευση αλλά και  σφαιρική  καλλιέργεια, συμβάλλοντας ενεργά στην διάπλαση υγιών και ισορροπημένων προσωπικοτήτων.

Οι φετινές εκδηλώσεις  θα πραγματοποιηθούν σε δύο διαφορετικούς χώρους: στην αίθουσα εκδηλώσεων του «ΟΜΗΡΕΙΟΥ» Π. Κ. Δ. ΧΙΟΥ αλλά και στον αύλειο χώρο του κτήματος «Περιβόλι» στον Κάμπο. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθούν τα ισχύοντα πρωτόκολλα Covid.

Πρόγραμμα 10-11-12 Ομήρειο 16 Περιβόλι Μάιος 2022

                                         

                                                     Εκ μέρους

                             της Εκπ/κης Κοινότητας του Σχολείου

                                                    Ο Διευθυντής

                                        Αναστάσιος Κουτσοδόντης

 

Αιτήσεις συμμετοχής στην διαδικασία επιλογής μαθητών σχολικού έτους 2022-2023

Σας γνωρίζουμε ότι για την εισαγωγή και εγγραφή μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Χίου, για το σχολικό έτος 2022-2023, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής στο Μουσικό Σχολείο Χίου κατά το χρονικό διάστημα από 03 Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2022.
Η υποβολή αίτησης γίνεται με αποστολή e-mail στο Μουσικό Σχολείο Χίου στην διεύθυνση gymmouschi@sch.gr.
Επισυνάπτονται ενημερωτικά έντυπα και η σχετική αίτηση:

(1) ΑίτησηΣυμμετοχήςΕισαγΕξετάσεων_Α_Τάξης2022-2023
(2)_ΕνημέρωσηΜαθητών
(3)_Ενημέρωση Γονέων