Μουσικές Κυριακές οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου μοιράζονται τη μουσική τους

Ιδέες Μουσικές Κυριακές20877

Μουσικές Κυριακές

οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου μοιράζονται τη μουσική

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με πολλή χαρά σας προσκαλούμε στην 1η για το τρέχον σχολικό έτος συναυλία του κύκλου “Μουσικές Κυριακές”, αυτή την Κυριακή 18/02, στις 11:00 στην αίθουσα συναυλιών του Μουσικού Σχολείου Χίου.

Σε αυτή την συναυλία θα συμμετέχουν παιδιά από διαφορετικές τάξεις του σχολείου σε έργα για ένα όργανο, αλλά και για συνδυασμός μικρών συνόλων. 

Οι συναυλίες αυτές έχουν ως στόχο να προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία αφενός να μοιραστούν την μουσική τους εξέλιξη και αφετέρου να εξοικειωθούν με την έκθεση στο κοινό σε ένα γνώριμο και φιλικό περιβάλλον.

Σας περιμένουμε, λοιπόν, να απολαύσουμε τα παιδιά μας και να τα στηρίξουμε σε αυτήν τους την προσπάθεια.

 

Chios Music Festival, Winter Edition ,2024 και Μουσικό Σχολείο Χίου

Το Μουσικό Σχολείο Χίου με μεγάλη χαρά συμμετέχει στο Chios Music Festival με τρεις εμφανίσεις.

  • Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου και ώρα 21:00 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, Μουσικοί Διάλογοι, οι καθηγητές του Σχολείου μας συμπράττουν με την Όλγα Holdorff Μυριαγκού,
  • την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 21.00 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο , Μουσική συνάντηση: Το Ινστιτούτο Julius Stern του Πανεπηστημίου Τεχνών του Βερολίνου ταξιδεύει στη Χίο και στις Οινούσσες, πρόκειται γισ σύναυλία κλασικής μουσικής με νέους σολίστ και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου
  •   Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 19.00 & 21:00 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο στην όπερα για παιδιά  KIRANA, ΜΥΘΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ,όπου μαθητές και μαθήτριες του Μ.Σ.Χίου συμμετέχουν στο πρωτοποριακό διεθνές καλλιτεχνικό προτζεκτ του Ruben Zahra από τη Μάλτα που σχεδιάστηκε για να συνδέσει τα παιδιά με την καλλιτεχνική δημιουργία.

Πρόγραμμα Chios Music Festival winter edition 3-10 Feb 2024

 

 

Αξιολόγηση προσφορών εκπ/κής εκδρομής Γ’ τάξης Λυκείου

Αναρτάται, σήμερα, 18/1/2024, η 7η/18-01-2024 Πράξη Διευθυντού, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης των προσφορών των ταξιδιωτικών γραφείων, για την εκδρομή της Γ’ τάξης Λυκείου από 11-02-2024 έως και 17-02-2024.

Πράξη_Διευθυντή 7η 18-01-2024 ΕπΑξΠροσφορών [ΨΥ]

Αξιολόγηση προσφορών εκπ/κής εκδρομής Γ’ τάξης Γυμνασίου

Μετά από συνεδρίαση στο σχολείο της επιτροπής αξιολόγησης των προσφορών των ταξιδιωτικών πρακτορείων, για την εκδρομή της Γ’ τάξης Γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη, συντάχθηκε η ακόλουθη πράξη:

Πράξη_Διευθυντή 5η 11-01-2024 ΕπΑξΠροσφορών [ψυ]

Οι χαραμάδες που μας ενώνουν!

IMG e86d7a4df565dfc181830f22ab43e18e V

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023: η Γ’ γυμνασίου και η Α’ Λυκείου του Μ.Σ.Χίου με τα μουσικά τους όργανα και τη συνοδεία  τριών συνοδών εκπαιδευτικών επισκέφτηκαν το Κατάστημα Κράτησης Χίου αξιοποιώντας στην πράξη τη δυνατότητα που τους δίνουν τα μαθήματα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής της Γ’ γυμνασίου και της Πολιτικής Παιδείας της Α’ Λυκείου.

 Ο βασικός λόγος που διέπει τέτοιου είδους δράσεις είναι πως οφείλουμε να ανοίγουμε το σχολείο στην  κοινωνία και η θεωρητική γνώση να συναντά την πράξη και την εμπειρία. Στην προκειμένη περίπτωση αυτός ο συνδυασμός επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό. Οι μαθητές ήρθαν σ’ επαφή μ’ έναν χώρο όχι «λαμπερό», όχι εύκολα προσπελάσιμο,  και – η αλήθεια- όχι ιδιαίτερα αγαπητό.

Ο διευθυντής των φυλακών, ο κ. Βαγιάνος, αλλά και όλο το προσωπικό μάς υποδέχτηκαν με μεγάλη άνεση και οικειότητα και με ευχάριστη διάθεση. Λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας μας «ξενάγησαν» στις εγκαταστάσεις της φυλακής. Μας βοήθησαν να συνειδητοποιήσουμε την  ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου χώρου. Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ανέπτυξαν πολλούς προβληματισμούς για τον τρόπο λειτουργίας της φυλακής και γενικά του σωφρονιστικού συστήματος κάνοντας πολλές και εξεζητημένες ερωτήσεις. Ιδιαίτερα ευχάριστη νότα ήταν όταν οι μαθητές μας δοκίμασαν από το φαγητό της ημέρας το οποίο τους άρεσε ιδιαίτερα. Και πολύ δυνατές ήταν οι στιγμές που οι μαθητές μας έπαιξαν και τραγούδησαν κάνοντας τους τροφίμους να νιώθουν ότι κάτι αλλιώτικο, απρόσμενα ευχάριστο, συνέβη στον χώρο τους.

Ξαφνικά δυο κόσμοι ο ‘’έξω’’ και ο ‘’μέσα’’ συναντήθηκαν. Ανάμεσα σε τραγούδια, σε μουσικές, σε βλέμματα,  σε χειροποίητα χάρτινα λουλουδάκια που μας έδωσαν, υπήρξε μια μυστική επικοινωνία. Και αυτό θέλουμε να κρατήσουμε. Όχι τα κάγκελα που μας χώριζαν. Πάντα υπάρχουν κάγκελα που χωρίζουν τους ανθρώπους. Εμείς, όμως, επιλέγουμε να βρίσκουμε τις χαραμάδες που μας ενώνουν… 

1702843121594

 

Επίσκεψη ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Χίου στο Μουσικό Σχολείο Χίου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΧΙΟΥ- ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023,  από την 4η   έως την 7η ώρα επισκέφθηκε το σχολείο μας ομάδα του ΕΝ.Ε. Ε.ΓΥ. Λ. Χίου, αποτελούμενη από δέκα μαθητές/τριες με τους συνοδούς καθηγητές τους. Η επίσκεψη έγινε  ενόψει της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία σε συνδυασμό με τη συνεργασία των δύο σχολείων στο δίκτυο σχολείων της Εταιρείας Προστασίας της Φύσης “Οικολογικό Σχολείο” που πραγματοποιείται στο σχολείο μας.  Στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων συμμετείχαν και οι μαθητές /τριες της Β Γυμνασίου.

Περισσότερα

Συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις σχολικού έτους 2023-2024

Οι υποψήφιοι/ες (μαθητές/τριες και απόφοιτοι) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια
εκπαίδευση, καλούνται να υποβάλουν σχετική Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ) μέχρι την Παρασκευή, 15-12-2023.
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ 2024

ΕΞΕ – 136798 – 2023 – Αίτηση Δήλωση ΓΕΛ 2024 – Έκδοση 1

ΑΡΧΕΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ Α-Δ ΓΕΛ 2024

Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση ΓΕΛ για 5 ΜΟΥΣΙΚΑ 2024

ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΛ Υποψήφιος 2024

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ 2024

«ΝΕΟΙ ΟΜΗΡΙΔΕΣ» 2023 -Μουσικό Σχολείο Χίου

To Μουσικό  Σχολείο  Χίου πήρε μέρος το Σεπτέμβριο  στο Φεστιβάλ  «ΝΕΟΙ ΟΜΗΡΙΔΕΣ» 2023 με τη μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο  « ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΠΙΣΩ – Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΑΙ Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ» . Περισσότερα

Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων

Ενημερώνουμε τους μαθητές και μαθήτριες της Γ τάξης Λυκείου του σχολικού έτους 2023-2024 για τη δυνατότητα αίτησης συμμετοχής/παρακολούθησης της ενισχυτικής διδασκαλίας ειδικών μαθημάτων, όπως αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο:
Ενισχυτική Διδασκαλία_ΕιδΜαθ_Γ_ΛυκΜΣ 10-11-2023

Η υπεύθυνη δήλωση αποστέλλεται στο σχολείο ηλεκτρονικά:
Υπόδειγμα_1 αίτησης_δήλωσης μαθημάτωνΕιδΜαθ Γ Λυκείου 2023_24