Λειτουργία Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 15 Σεπτεμβρίου 2022 λειτουργεί στο σχολείο μας Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΕΔΥ), η οποία αποτελείται από Σχολική Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό και Εκπαιδευτικό του Σχολείου μας.
Διαβάστε περισσότερα στο ενημερωτικό έγγραφο που ακολουθεί και κατεβάστε τα σχετικά έντυπα (αίτηση συμμετοχής και δήλωση συγκατάθεσης).

ΕνημέρωσηΓονέων-ΛειτουργίαΕΔΥστοΣχολείο
Έντυπο_1 Αίτηση ΣυμμετοχήςΓονέωνΠαιδιώνΓιαΕΔΥ
Έντυπο_2 ΔήλωσηΣυγκατάθεσης Γονέων ΓιαΕΔΥ

ΔΡΟΜΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, στα πλαίσια του δρόμου μνήμης των σφαγών της Χίου, έγινε Αφή της φλόγας στην πλατεία Φατούρου Θυμιανών, μπροστά στον Ανδριάντα του Θυμιανούση ήρωα Ιωάννη Φατούρου, που έπεσε μαχόμενος την Τρίτη 2 Απριλίου 1822 στη σφαγή στον Άγιο Μηνά. Ο Απόγονος του Ιωάννη Φατούρου, Στρατής Γιάννακας άναψε τη φλόγα στον βωμό του. Περισσότερα

ΝΕΟΙ ΟΜΗΡΙΔΕΣ

Το Μουσικό σχολείο Χίου συμμετέχει στο Φεστιβάλ » Νέοι Ομηρίδες» που λαμβάνει χώρα 14-16 Σεπτεμβρίου στη Χίο και παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση» Το ταξίδι μας». Πρόκειται για μια ελεύθερη σύνθεση βασισμένη στο έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Οδυσσεβάχ» και σε κείμενα των ίδιων των μαθητών γραμμένα μέσα στην καραντίνα των δύο προηγούμενων ετών στο μάθημα του θεάτρου.
Κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου τα παιδιά μελέτησαν το έργο- μέσα από τα διαδικτυακά τότε μαθήματα- ταύτισαν βιωματικά τον εγκλεισμό και το φόβο που οι ίδιοι ένιωθαν με τα συναισθήματα των συντρόφων του Οδυσσεβάχ, που βρίσκονται και αυτοί κλεισμένοι σε ένα καράβι, όπου οι μέρες δεν περνούν και η στεριά δε φαίνεται, και έγραψαν ημερολόγια και γράμματα Έτσι με αφορμή την ιστορία του Οδυσσεβάχ μπόρεσαν να εκλογικεύσουν τους δικούς τους φόβους και να βρουν τις δικές τους. Περισσότερα

Λειτουργία Σχολείου – Μέτρα Προστασίας Covid_19

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, 

Ποιο πρωτόκολλο θα εφαρμοστεί στα σχολεία για τον Covid-19

Βάσει της ΚΥΑ 50908/07-09-2022 (ΦΕΚ 4695/τ.Β/07-09-2022)

  • Χρήση Μάσκας

Η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) είναι προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες …., καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Περισσότερα

Αγιασμός_Λειτουργία Σχολείου στις 12-09-2022

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, 

Η εκπαιδευτική κοινότητα του Σχολείου ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, καλή δύναμη και επιστροφή στην κανονικότητα, ξεπερνώντας αυτό το εμπόδιο που ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια την κοινωνία και φυσικά την σωστή εκπαιδευτική διαδικασία. Περισσότερα

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ_ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΙΟΥ

Το Μουσικό Σχολείο Χίου γνωστοποιεί ότι προκηρύσσει κατατακτήριες εξετάσεις για την πλήρωση κενών θέσεων μαθητών, στις τάξεις Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου, καθώς και την Α΄ B, Γ’ Λυκείου, του σχολικού έτους 2022 – 2023. Η προκήρυξη γίνεται σύμφωνα με την εγκύκλιο 20293/Δ2/23-02-2021 απόφασης Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Λειτουργία Μουσικών Σχολείων»,  ΦΕΚ τ.Β 878/24-03-2021.

Συγκεκριμένα προκηρύσσει τέσσερις (4) κενές θέσεις στην Β΄ Γυμνασίου, δύο (2) κενές θέσεις στη Γ΄ Γυμνασίου και τέσσερις (4) κενές θέσεις στην Α΄ Λυκείου, δύο (2) κενές θέσεις στην Β΄ Λυκείου, δύο (2) κενές θέσεις στην Γ΄ Λυκείου. Περισσότερα

Μνήμες Μικρασιατικής Μουσικής – Οινούσσες

296444561 184671520668687 4443288908410404711 n
Το Ναυτικό Μουσείο Οινουσσών τιμώντας τα 100 χρόνια μνήμης των Μικρασιατικών γεγονότων προσκάλεσε το Μουσικό Σχολείο Χίου να συμμετέχουν στην εκδήλωση μνήμης, την Τρίτη, 2 Αυγούστου στο Στάδιο Αμφιθέατρο Οινουσσών.
Το ορχηστρικό και χορωδιακό σύνολο του σχολείου ,αποτελούμενο από απόφοιτους και εν ενεργεία μαθητές, παρουσίασε ένα πρόγραμμα γεμάτο μικρασιάτικους ήχους και μελωδίες και ταξίδεψε μουσικά όλους τους θεατές.
IMG 20220802 205318 Περισσότερα

Έβγα ήλιε μου κι έλα μίλιε μου

evga ilie mou afisa 2207186753

1922-2022 εκατό χρόνια μνήμης – εκατό χρόνια προσφυγιάς.

Τη Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022 , στις 9.00 μ.μ το Μουσικό σχολείο Χίου παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία ,στο λιμανάκι Καστέλο της Αγίας Παρασκευής,  την εκδήλωση «Έβγα Ήλιε μου κι έλα μίλιε» που διοργάνωσε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Μ.Σ.Χίου Περισσότερα

Δελτίο τύπου για τα αποτελέσματα των μαθητών του σχολείου στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Χίος 30-7-2022

Προς τους αποφοίτους της Γ Λυκείου
του Μουσικού Σχολείου Χίου

Αγαπητά μας παιδιά,

Μετά από έξι χρόνια συνύπαρξης, σε μία σχολική καθημερινότητα που, ειδικά τα τελευταία χρόνια, ήταν για όλους μας γεμάτη αντιξοότητες λόγω της πανδημίας, αισθανόμαστε την ανάγκη να μοιραστούμε μαζί σας κάποιες σκέψεις μας με αφορμή την έκδοση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ήταν για την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας, όπως κάθε χρόνο, η στιγμή της δικής σας δικαίωσης και της δικής μας χαράς για τη σκληρή προσπάθεια που καταβάλατε και εσείς και εμείς ως συνοδοιπόροι σας σ’ αυτήν την πορεία.

Η πορεία αυτή κατέληξε για κάποιους από εσάς να τερματίζετε πρώτοι, κάποιοι άλλοι να τερματίζετε στην πρώτη δεκάδα στις σχολές που επιλέξατε. Πέρα όμως από αυτό, το πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι όλοι ανεξαιρέτως κατακτήσατε το στόχο σας: να εισαχθείτε στη σχολή της πρώτης προτίμησής σας. Και όλοι όσοι από εσάς επιλέξατε το δρόμο της μουσικής επιστήμης/τέχνης να είστε ήδη επιτυχόντες στα αντίστοιχα τμήματα.

Δεν θα σταθούμε όμως μόνο σ’ αυτό. Θα αδράξουμε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να τονίσουμε το ρόλο της μουσικής και της καλλιτεχνικής εν γένει παιδείας στα έξι χρόνια σπουδών σας στο σχολείο μας. Γνωρίζουμε, πλέον, ότι, με τις εμπειρίες που θα κουβαλάτε ως ψυχικό αποτύπωμα από τα σχολικά σας χρόνια, σας ανοίξαμε την πόρτα προς το μέλλον σας, ώστε να είστε συγκροτημένοι, ευαισθητοποιημένοι και ανήσυχοι ακαδημαϊκοί πολίτες.

Υ.Γ. Σεβόμενοι το ότι τα αποτελέσματα αποτελούν προσωπικά σας δεδομένα, δεν προχωρήσαμε σε ανακοίνωσή τους με τα ονοματεπώνυμά σας. Η επιτυχία είναι δική σας και σας αφήνουμε να τη διαχειριστείτε εσείς, όπως επιθυμείτε.

Συγχαρητήρια σε όλους σας και, βέβαια, στους γονείς και στις οικογένειές σας!

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Χίου

epityxontes mousikou 2022

Το σπίτι

294371646 3166581510323919 2991854340281201412 n

 

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου / 30-31 Ιουλίου

20:30 / Είσοδος ελεύθερη.

Συνεχίζοντας την έρευνά της στις διαγενεακές συμμετοχικές αφηγήσεις, η δημιουργική ομάδα του ΑΠΑΡÄΜΙΛΛΟΝ επικεντρώνεται στην Μικρασιατική Καταστροφή και την ιστορία δύο τόπων που συνδέθηκαν άμεσα με τους πρόσφυγες του 1922. Από την μια η Νίκαια, και από την άλλη το νησί της Χίου, έναν από τους βασικότερους πρώτους σταθμούς των εκδιωγμένων. Συνέχεια