Τριήμερη εκδήλωση παρουσίασης συνόλων σχολικού έτους 2022-23

Το Μουσικό Σχολείο Χίου θα παρουσιάσει την Τρίτη 9, Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, στις 19:30, στο Ομήρειο Π.Κ.Δ. Χίου, τη δουλειά που προετοίμασαν κατά την διάρκεια του σχολικού έτους τα Σύνολα Κλασικής, Παραδοσιακής, Λαϊκής μουσικής, Χορωδίας και Θεάτρου του σχολείου μας.
Καθημερινά στο Μουσικό Σχολείο προσπαθούμε να θέσουμε τις βάσεις και να χαράξουμε τους δρόμους που θα κάνουν τους νέους ανθρώπους κοινωνούς μιας διαφορετικής Παιδείας. Αποστολή κάθε άλλο παρά απλή μέσα στις συνθήκες που επιφυλάσσουν οι σύγχρονοι καιροί για το σημερινό σχολείο, αλλά που αξίζει αναμφίβολα κάθε κόπο και θυσία.
Οι εκδηλώσεις μας αυτές γίνονται, επομένως, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβάλουμε την αναγκαιότητα ύπαρξης των Μουσικών σχολείων, καθώς το έργο και η πολυδιάστατη προσφορά τους δεν στηρίζεται πάντα στον αναγκαίο βαθμό από την σύγχρονη πολιτεία, παρόλο που προσφέρουν στους νέους όχι μόνο μουσική και γενικότερη καλλιτεχνική εκπαίδευση αλλά και σφαιρική  καλλιέργεια, συμβάλλοντας ενεργά στη διάπλαση υγιών και ισορροπημένων προσωπικοτήτων. Περισσότερα

“Let’s sing together”

Η Γ’ Γυμνασίου 2022-2023 του σχολείου μας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning “Let’s sing together” σε συνεργασία με σχολεία από την Κροατία, την Τουρκία και την Ιορδανία.

Το πρόγραμμα αυτό έχει στόχο να αναδείξει την μουσική πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Πραγματοποιήθηκε μέσω βιωματικών εργαστηρίων σε συνδυασμό με ψηφιακά εργαλεία. Καλλιεργήθηκε έτσι η συνεργασία των μαθητών -τριων ψηφιακά αλλά και η δημιουργικότητά τους.

 

Για εσάς που “φύγατε” στα Τέμπη…..

Με αφορμή το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου χάθηκαν τόσο άδικα τόσες νέες ψυχές, το Μουσικό Σχολείο Χίου αφιερώνει στη μνήμη τους ,ως ύστατη τιμή, το παρακάτω ποίημα, που συνέθεσε παιδί της Α’ τάξης Λυκείου. Ας είναι η μνήμη τους αξέχαστη κι ας είναι ταυτόχρονα μια διαρκής υπενθύμιση για όλους μας η ανάγκη να δημιουργήσουμε μια κοινωνία που θα σέβεται και θα προστατεύει τις ζωές όλων μας.Λήψη αρχείου

22nd Camera Zizanio

zizanio insta

Η 22η Camera Zizanio θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, 2-10/12/2022 στον Πύργο της Ηλεία και το Μουσικό σχολέιο Χίου συμμετέχει σε αυτό με δύο στοπ καρέ animation , που δημιούργησε η Β’ Γυμνασίου 2021-2022 με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Μαρία Κασαπίδου . Πρόκειται για τα κινούμενα σχέδια “Άνθρωπος και Φύση” και  “Ανεξήγητα Φαινόμενα” ,που βραβεύτηκαν και στη φετινή Cineμαθεια. Περισσότερα

Μουσική Κεντιά

“Ή Άνασσα στο νησί της Μαστίχας”

Το φθινόπωρο του 2021 ενταχθήκαμε η τάξη της Α’ λυκείου, με παρότρυνση της καθηγήτριας κα Ερμιόνης Τάμαρη στο πρόγραμμα “Άχρονοι κύκλοι, επίμονες γραμμές, ταξίδια μεταμόρφωσης” που διοργάνωσε η Άνασσα, με σκοπό να αναδείξουμε το νησί μας , την ιστορία του και το μοναδικό μας προϊόν τη μαστίχα. Έχοντας καλλιτεχνική συναίσθηση αγκαλιάσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη δράση του προγράμματος και αποκτήσαμε ενεργό ρόλο σε όσα μας ζητήθηκαν.

Αρχικά δουλέψαμε ομαδικά στις διαδικτυακές, πρώτες συναντήσεις με σκοπό την εύρεση του θέματος της ταινίας. Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων η κα Χρυσάνθη Μπαδέκα και ο κος Δημήτρης Μπιμπίλιας μας εισήγαγαν στο χώρο του κινηματογράφου, μεταδίδοντάς μας γνώσεις όπως στη σωστή διαμόρφωση ενός σεναρίου και κατ’επέκταση την παραγωγή μιας ταινίας. Περισσότερα

Ταξίδια μεταμόρφωσης

Δύο σχολεία , το 4ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης και το Μουσικό Σχολείο Χίου, χάρη στη βοήθεια της Ανασσα – Anassa , άνοιξαν ένα παράθυρο γεμάτο τέχνη και φως.
Ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα διαδικτυακών εργαστηρίων (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2021), που απευθύνεται σε εφήβους 15-18 ετών παραμεθόριων περιοχών και σκοπό έχει την καλλιτεχνική έκφραση των εφήβων, την σύνδεσή τους με την Ιστορία του τόπου τους, την εξοικείωσή τους με την Τέχνη του Κινηματογράφου, του storytelling και των πολυμέσων, καθώς και την καλλιέργεια της φαντασίας τους είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν 2 ντοκιμαντέρ ,που παρουσιάζουν τον Τόπο τους και την ιστορία του μέσα από τη δική τους νεανική ματιά.
Παράλληλα ένα υπέροχο site ,κατασκευάστηκε από το 4ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης και στέγασε όλη αυτή τη δημιουργία. Ας το επισκεφτούμε και ας δούμε τι ετοίμασαν για μας αυτά τα παιδιά!