ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Μ.Σ.Χ

281227610 1372574533155716 5401827372512009919 n
Μετά από αμέτρητες ώρες δουλειάς και μάθησης, εκπαιδευτικών και παιδιών, σε μια δύσκολη, με πολλές αντιξοότητες χρονιά, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα γεμάτο μουσικό και θεατρικό τετραήμερο στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου και στο Περιβόλι στον Κάμπο και να διαπιστώσουμε, για μία ακόμη φορά, πόσο σπουδαία πράγματα συμβαίνουν στο Μουσικό Σχολείο της Χίου.
 Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά γι’ αυτές τις μοναδικές στιγμές που μας πρόσφεραν! 
Επίσης όλους τους συντελεστές, και τους ανθρώπους στους χώρους που μας φιλοξένησαν, καθώς και όλους εσάς που μας τιμήσατε και μας βοηθήσατε με την παρουσία σας.
Να έχετε υγεία, χαρά και πρόοδο στα σπιτικά σας!
Καλή αντάμωση ξανά!

Φιλοξενία Μουσικού Σχολείου Αθηνών

Με μεγάλη χαρά, τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2022, υποδεχθήκαμε στο σχολείο μας το Μουσικό Σχολείο Αθηνών. Στα πλαίσια του Πολτιστικού προγράμματος “Ανθρώπων ίχνη” , παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, παντρεύοντας το λόγο με τη μελωδία . Θλιμμένοι μονόλογοι – μαρτυρίες εναλλάσονται με το χαρούμενο ρυθμό των μικρασιάτικων τραγουδιών και δημιουργούν ταυτόχρονα εικόνες του πριν και του μέτα. ..Φτάνοντας μέχρι και το σήμερα..

Υπεύθυνοι καθηγητές : Βάσια Βουγιουκλή , Βασίλης Τριάντης, Μυρτώ Λάμπρου.

Οι ανταλλαγές επισκέψεων των Μουσικών Σχολείων δίνουν άλλο αέρα στη λειτουργία των Μουσικών Σχολείων. Μέσω της δημιουργίας συσφίγγουν τις μεταξύ τους σχέσεις ενώ παράλληλοι κόσμοι για λίγο τέμνονται.

Viber 2022 05 09 13 16 41 682Viber 2022 05 09 13 16 41 542

Παρουσίαση συνόλων Μουσικού Σχολείου Χίου 2022

Synola 2022 afisa

Το Μουσικό Σχολείο Χίου θα παρουσιάσει την Τρίτη 10, Τετάρτη 11 και Πέμπτη 12 Μαΐου 2022, στις 19:30, στο Ομήρειο Π.Κ.Δ. Χίου, καθώς και την Δευτέρα 16 Μαΐου, την ίδια ώρα στον Πολυχώρο «Περιβόλι» στον Κάμπο Χίου,  την δουλειά που προετοίμασαν κατά την διάρκεια του σχολικού έτους τα Σύνολα Κλασικής, Παραδοσιακής, Λαϊκής μουσικής, Χορωδίας και Θεάτρου του σχολείου μας.

Καθημερινά στο Μουσικό Σχολείο προσπαθούμε να θέσουμε τις βάσεις και να χαράξουμε τους δρόμους που θα κάνουν τους νέους ανθρώπους κοινωνούς μιας διαφορετικής Παιδείας. Αποστολή κάθε άλλο παρά απλή μέσα στις συνθήκες   που επιφυλάσσουν οι σύγχρονοι καιροί για το σημερινό σχολείο, αλλά που αξίζει αναμφίβολα κάθε κόπο και θυσία.

Οι εκδηλώσεις μας αυτές γίνονται, επομένως, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβάλουμε την αναγκαιότητα ύπαρξης των Μουσικών σχολείων, καθώς το έργο και η πολυδιάστατη προσφορά τους δεν στηρίζεται  πάντα στον αναγκαίο βαθμό από την σύγχρονη πολιτεία, παρόλο που προσφέρουν στους νέους όχι μόνο μουσική και γενικότερη καλλιτεχνική  εκπαίδευση αλλά και  σφαιρική  καλλιέργεια, συμβάλλοντας ενεργά στην διάπλαση υγιών και ισορροπημένων προσωπικοτήτων.

Οι φετινές εκδηλώσεις  θα πραγματοποιηθούν σε δύο διαφορετικούς χώρους: στην αίθουσα εκδηλώσεων του «ΟΜΗΡΕΙΟΥ» Π. Κ. Δ. ΧΙΟΥ αλλά και στον αύλειο χώρο του κτήματος «Περιβόλι» στον Κάμπο. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθούν τα ισχύοντα πρωτόκολλα Covid.

Πρόγραμμα 10-11-12 Ομήρειο 16 Περιβόλι Μάιος 2022

                                         

                                                     Εκ μέρους

                             της Εκπ/κης Κοινότητας του Σχολείου

                                                    Ο Διευθυντής

                                        Αναστάσιος Κουτσοδόντης

 

Αιτήσεις συμμετοχής στην διαδικασία επιλογής μαθητών σχολικού έτους 2022-2023

Σας γνωρίζουμε ότι για την εισαγωγή και εγγραφή μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Χίου, για το σχολικό έτος 2022-2023, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής στο Μουσικό Σχολείο Χίου κατά το χρονικό διάστημα από 03 Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2022.
Η υποβολή αίτησης γίνεται με αποστολή e-mail στο Μουσικό Σχολείο Χίου στην διεύθυνση gymmouschi@sch.gr.
Επισυνάπτονται ενημερωτικά έντυπα και η σχετική αίτηση:

(1) ΑίτησηΣυμμετοχήςΕισαγΕξετάσεων_Α_Τάξης2022-2023
(2)_ΕνημέρωσηΜαθητών
(3)_Ενημέρωση Γονέων