17η Νοεμβρίου – Σχολική γιορτή σε συνεργασία με το 2ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς!

Η 17η Νοεμβρίου ας μας θυμίζει αυτούς που έδωσαν τα πάντα για την ελευθερία και ότι πρέπει να είμαστε και εμείς έτοιμοι να πράξουμε το ίδιο όποτε χρειαστεί. Μας στέλνει μήνυμα ότι η δημοκρατία θέλει θυσίες, και εξαρτάται από τον καθένα από εμάς για να τη διατηρήσουμε ζωντανή και ακέραιη προς όφελος όλων μας.

Όλα ξεκίνησαν από τους φοιτητές, όμως ολόκληρος ο λαός ήταν στο πλευρό αυτών που δίκαια φώναζαν «»Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία». Το σύνθημα με το οποίο ζητούσαν ένα καλύτερο μέλλον, μόρφωση για όλους και αυτό που πολλοί θεωρούν σήμερα αυτονόητο, τη δημοκρατία. Όμως η δημοκρατία δεν μας χαρίστηκε, κερδίθηκε με θυσίες και αίμα και αυτές οι θυσίες πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για όλους εμάς τους μεταγενέστερους.

Σήμερα, που τα φασιστικά φαινόμενα ξανά εμφανίζονται στην Ευρώπη και αλλού, η εξέγερση του Πολυτεχνείου, είναι το παράδειγμα που πρέπει να έχουμε όλοι στο νου μας για να μην ξανά περάσει αυτός ο τόπος παρόμοιες περιπέτειες!

Το σχολείο μας, ακολουθώντας το πνεύμα της συνεργασίας που εμπνέει η ημέρα αυτή, συνέπραξε με το 2ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς σε μια κοινή γιορτή και παρουσίασε την χορωδία του σχολείου υπό την διεύθυνση του καθηγητή μουσικής κ. Κων/νου Ταμβάκη. Την χορωδία συνόδευε η ορχήστρα του σχολείου μας με τους μαθητές μας να παίζουν μουσικά όργανα όπως πιάνο, τρομπέτα, κιθάρες και μπάσσο. Η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική και το αποτέλεσμα άρτιο.

Μεταξύ άλλων ακούστηκαν από την χορωδία μας διαχρονικά και συγκινητικά τραγούδια όπως «Ένα το χελιδόνι», «Ο δρόμος», «Ω ελευθερία», κλπ.

Ευχαριστούμε τον διευθυντή του 2ου Γενικού Λύκειου Καστοριάς κ. Δ. Κωστούλα για την πρόσκληση και ευελπιστούμε σε περισσότερες συνεργασίες στο μέλλον, στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι ενωμένοι είμαστε αν μη τι άλλο, πιο δυνατοί!

Αφήστε μια απάντηση