Εκπαιδευτική δράση απο το Νηπιαγωγείο Λουμπουμπάσι, Λ.Δ. Κονγκό «Τρώω Υγιεινά, Μεγαλώνω σωστά»

Δευτέρα, 21 Οκτ 2019

Γράφει η εκπαιδευτικός του Νηπιαγωγείου Λουμπουμπάσι, κα Κατερίνα Κρούσκου

ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ, ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ from gsejohann

Αγώνας δρόμου για φιλανθρωπικό σκοπό απο την Ελληνική κοινότητα Μπλουμφοντέιν, Νοτίου Αφρικής – Σεπτέμβριος 2019

Δευτέρα, 21 Οκτ 2019

Μαραθώνιος για φιλανθρωπικό σκοπό απο την Ελληνική κοινότητα Μπλουμφοντέιν from gsejohann


Η καθιερωμένη ετήσια τελετή παράδοσης των σημαιών στη σχολή Σαχέτι – Ελληνικό τμήμα, Οκτώβριος 2019

Πέμπτη, 17 Οκτ 2019

Γράφει ο εκπαιδευτικός του Ελληνικού Τμήματος, Άξιος Δημοσθένης

Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΤΗΣΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΣΗΜΑΙΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΣΑΧΕΤΙ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019 from gsejohann

Τελετή παράδοσης πιστοποιητικών Ελληνομάθειας, Σχολή Σαχέτι – Οκτώβριος 2019

Τρίτη, 08 Οκτ 2019

Γράφει: Γράφει ο εκπαιδευτικός του Ελληνικού Τμήματος, Άξιος Δημοσθένης.

ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ - ΣΧΟΛΗ ΣΑΧΕΤΙ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019 from gsejohann

Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 απο τα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Λουμπουμπάσι, Λ. Δ. Κονγκό

Δευτέρα, 07 Οκτ 2019

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 τα Σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Λουμπουμπασι της Λ. Δ του Κονγκό τίμησαν την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με το σύνθημα  «Αγαπώ την άθληση -Αγαπώ την Υγεία μου ». Κεντρικός στόχος ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου και η ενημέρωσή τους για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης και την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, συμμετείχαν σε οργανωμένες από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, αερόβιες κινητικές δραστηριότητες: τρέξιμο, σκυταλοδρομία ,καλαθοσφαίριση, ποδόσφαιρο. Αυτό που έκανε όμως τη διαφορά ήταν η ποδηλασία. Όλοι οι μαθητές/τριες έφεραν τα ποδήλατά τους, χωρίστηκαν σε ομάδες και απόλαυσαν μια όμορφη ποδηλατάδα μέσα στο χώρο της Ελληνικής Κοινότητας με την καθοδήγηση του λάτρη του ποδηλάτου, εκπαιδευτικού κ. Τάνογλου. Ημέρα Αθλητισμού με «τιμώμενο άθλημα » την ποδηλασία !

Οι μαθητές/τριες συμμετείχαν με ευχαρίστηση και προθυμία σε πολλές δραστηριότητες που έγιναν από το πρωί μέχρι…..τελικής πτώσης! Η καθολική συμμετοχή των μαθητών, η προθυμία και η χαρά τους, τα γέλια και τα χειροκροτήματα γέμισαν το χώρο του Σχολείου. Όμως, τις εντυπώσεις όλων κέρδισαν οι λιλιπούτειοι μαθητές του νηπιαγωγείου με τις τσουβαλοδρομίες τους και άλλες όμορφες αθλοπαιδιές που οργάνωσε η νηπιαγωγός τους κ. Κρούσκου Κατερίνα. Κλείνοντας, συγχαίρουμε τους εκπαιδευτικούς των Σχολείων, που οργάνωσαν τις δραστηριότητες και τους μαθητές μας που και φέτος το απόλαυσαν.