Γιορτή Πολυτεχνείου στο Νηπιαγωγείο μας στις 17 Νοεμβρη 2025

Με σεβασμό στην ιστορική μνήμη αλλά και με παιδική δημιουργικότητα, το Νηπιαγωγείο μας τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου μέσα από μια σειρά βιωματικών και καλλιτεχνικών δράσεων που αγκάλιασαν όλα τα τμήματα του σχολείου.

20251117 123154 20251117 123135

Η γιορτή μας ξεκίνησε με ένα ξεχωριστό κουκλοθέατρο, βασισμένο στο αγαπημένο έργο της Ευγενίας Φακίνου «Τενεκεδούπολη». Τα παιδιά άκουσαν τη μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου, έμαθαν την ιστορία της πόλης από τενεκεδάκια-ήρωες και συμμετείχαν ενεργά κατασκευάζοντας οι ίδιοι τις κούκλες που «ζωντάνεψαν» στη σκηνή. Η χαρά τους ήταν έκδηλη, καθώς έβλεπαν τις δικές τους δημιουργίες να μεταμορφώνονται σε πρωταγωνιστές μιας ιστορίας για την ελευθερία, την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία.

20251117 100154 20251117 100142 120251113 141607

Στη συνέχεια, τα παιδιά γνώρισαν το έργο του ζωγράφου Γιάννη Γαΐτη και παρατήρησαν προσεκτικά τους χαρακτηριστικούς «ανθρωπάκους» του: τις σειρές από φιγούρες που μοιάζουν ίδιες, αλλά μέσα τους κρύβουν μηνύματα για την κοινωνία, την ομάδα και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Εμπνευσμένα από αυτά τα έργα, τα παιδιά δημιούργησαν τον δικό τους συλλογικό πίνακα, δίνοντας χρώμα και μορφή στη δική τους εκδοχή των ηρώων του Γαΐτη.

20251117 100126

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με μια μικρή θεατρική παράσταση, στην οποία οι ήρωες του πίνακα «βγήκαν» από το χαρτί και απέκτησαν ζωή μέσα από την κίνηση και τον λόγο των παιδιών. Με αυτό τον τρόπο, τα παιδιά κατάφεραν να συνδέσουν τη ζωγραφική με το θέατρο και να βιώσουν με παιγνιώδη τρόπο τα μηνύματα της ημέρας.

20251117 101212

Οι δράσεις της γιορτής του Πολυτεχνείου είχαν ως στόχο όχι μόνο να γνωρίσουν τα παιδιά την ιστορική επέτειο με έναν τρόπο κατάλληλο για την ηλικία τους, αλλά και να καλλιεργήσουν τη φαντασία, τη συνεργασία και τη δημιουργικότητά τους.

Μικροί καλλιτέχνες, μικροί ηθοποιοί, μικροί πολίτες∙ και φέτος έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους!