Οκτ 15
10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Κάτω από (ΓΕΝΙΚΑ) από στις 10-10-2015

ανακοίνωσηΑπό τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης μας ήρθε η παραπάνω αφίσα και η ανακοίνωση που ακολουθεί και τα δημοσιεύουμε για ενημέρωση των συναδέλφων.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως θα δείτε και στην επισυναπτόμενη ηλεκτρονική αφίσα, οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης (ΠΕΚ) εγκαινιάζουν σύντομα ένα τελείως νέο τμήμα τους, το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων – Mathesis. To Mathesis είναι το πρώτο τέτοιο Κέντρο στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να προσφέρει μαθήματα στο επίπεδο των καθιερωμένων διεθνών προτύπων. Δηλαδή με την ίδια προσήλωση στην ποιότητα που επιδιώξαμε να χαρακτηρίζει και τις έντυπες εκδόσεις των ΠΕΚ εδώ και πολλά χρόνια.

Τα μαθήματα είναι βιντεοσκοπημένα στο στούντιο του Mathesis και προσφέρονται μέσω της πλήρως εξελληνισμένης εκδοχής της πλατφόρμας OpenEdX που χρησιμοποιούν για τα διαδικτυακά τους μαθήματα το Harvard και το ΜΙΤ. Όπως και τα διεθνή MOOCs (Massive Open Online Courses), τα μαθήματα του Mathesis απευθύνονται όχι μόνο σε φοιτητές και επαγγελματίες επιστήμονες αλλά και σε κάθε μορφωμένο πολίτη με επιστημονικά ενδιαφέροντα και πνευματικές ανησυχίες.

Η εγγραφή στα μαθήματα είναι ανοικτή και δωρεάν για όλους, ενώ μετά το πέρας της επιτυχούς παρακολούθησής τους δίδεται στους διαδικτυακούς φοιτητές σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Αν κρίνεται ότι τα κάποια από τα μαθήματα που αναφέρονται στην αφίσα –αλλά και στον πληρέστερο κατάλογο που υπάρχει στο Mathesis (δέστε: κύκλοι Mathesis)- ενδιαφέρουν τους συναδέλφους, τότε θα είμασταν ευτυχείς αν τους ενημερώνατε μέσω της ιστοσελίδας σας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και εύχομαι σε όλους μια δημιουργική σχολική χρονιά.

Φιλικά

Στέφανος Τραχανάς

Πρόεδρος της εκδοτικής επιτροπής των ΠΕΚ

και διευθυντής του Mathesis

Υ.Γ. Ανεξάρτητα από το χρόνο επίσημης έναρξης ενός μαθήματος, οι εγγραφές είναι ανοικτές από τώρα και είναι προσβάσιμη τουλάχιστον η 1η εβδομάδα όλων των μαθημάτων

Για να συνδεθείτε με τον ιστότοπο κάντε κλικ επάνω στην εικόνα.1 σχόλιο στο “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ”

  1.   Ζώης Βλάχος είπε:

    Δεν πρόκειται για το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αλλά για τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

Αφήστε μια απάντηση