Φεβ 15
18

Μηχανισμός των Αντικυθήρων, 1ο Βίντεο: Ιστορικό, σύνδεση γραναζιών

Σε προηγούμενη δημοσίευσή αναφορικά με την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, είχαμε δημοσιεύσει τη σχετική εισήγηση που έγινε στο συνέδριο της ΕΜΕ μαζί με δύο βοηθητικά αρχεία Geogebra. Η εισήγηση αυτή παρουσιάστηκε, κατόπιν προσκλήσεως, σε σχολεία της Δ/θμιας  εκπαίδευσης της Μυτιλήνης και της Αθήνας, αλλά και πρόσφατα, σε δημόσια εκδήλωση στην Μυτιλήνη, που οργανώθηκε από Σχολικούς Συμβούλους του Ν. Λέσβου.

Βασική επιδίωξη της εισήγησης αυτής είναι η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του Μηχανισμού, ακόμη και από τους μη ειδικούς. Κύριο μέσο για την επίτευξη του σκοπού αυτού, είναι το ψηφιακό ομοίωμα του Μηχανισμού, που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του λογισμικού Geogebra.

Το υλικό της παρουσίασης μοιράστηκε σε 3 βίντεο, που θα δημοσιευτούν στο youtube για προσωπική ή διδακτική χρήση. Σήμερα δημοσιεύουμε το 1ο βίντεο μαζί με τα σχετικά αρχεία Geogebra:
(α) Σύνδεση δύο ή τριών γραναζιών και
(β) Σύνδεση τεσσάρων γραναζιών σε μορφή συρμού.

Στις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτούν τα υπόλοιπα βίντεο μαζί με τα συνοδευτικά  αρχεία Geogebra.

Δημήτρης Ζαχαριάδης

Για να κατεβάσετε το αρχείο: σύνδεση δύο ή τριών γραναζιών πατήστε εδώ και για το αρχείο: σύνδεση 4 γραναζιών σε μορφή συρμού εδώ και μετά επιλέξτε λήψη.

 Αφήστε μια απάντηση