Απονομή ευρωπαϊκής ετικέτας ποιότητας

logo 1Την ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας πήρε στις 31-10-2014 το eTwinning πρόγραμμα του 1ου Δημοτικού Σχολείου με τίτλο «Landmarks and Monuments».

Η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Στήριξης και αποτελεί την αναγνώριση των εκπαιδευτικών και των σχολείων για το υψηλό επίπεδο των eTwinning δραστηριοτήτων τους.  Στο μήνυμα που λάβαμε αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Συγχαρητήρια! Το σχολείο σας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας σας στο έργο eTwinning «Landmarks and Monuments». Αυτό σημαίνει πως η εργασία σας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου σας έχει αναγνωριστεί στο  υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο».

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές-τριες και τους εκπαιδευτικούς που ασχολήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια με το θέμα των Ορόσημων και Μνημείων στα πλαίσια του προγράμματος Comenius.

europeanqualitylabel

Απονομή ετικέτας ποιότητας

logo 1Eτικέτα ποιότητας απονεμήθηκε στο eTwinning έργο του 1ου Δημοτικού Σχολείου με τίτλο «Landmarks and Monuments».

Το έργο, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Comenius, στόχευε να φέρει τους μαθητές σε επαφή με τα μνημεία και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Να επισημάνουμε  ότι η  Εθνική Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται από την Εθνική Υπηρεσία Στήριξης σε εκείνα τα σχολεία των οποίων η εργασία, στο πλαίσιο μίας eTwinning συνεργασίας, θεωρείται άριστη και πληρούν μια σειρά από κριτήρια που έχουν τεθεί από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης. Το επόμενο βήμα είναι να απονεμηθεί η ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας  απο την Κεντρική Υπηρεσία στις Βρυξέλες.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες και στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο έργο.

Μπορείτε να δείτε τις εργασίες που ανεβάσαμε στο twinspace του έργο εδώ

etw_qualitylabel_65132_en etw_qualitylabel_65132_en-1

Λήξη προγράμματος Comenius

logo 1Τον Ιούλιο έληξε το πρόγραμμα Comenius του 1ου Δημοτικού Σχολείου με τίτλο «Landmarks and Monuments».

Το πρόγραμμα, που είχε διάρκεια 2 χρόνια, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς να συνεργαστούν με σχολεία του εξωτερικού και να γνωρίσουν καλύτερα τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος είναι αναρτημένα στον Κοινό Ευρωπαϊκό Θησαυρό στην παραπάνω διεύθυνση: European Shared Treasure

Τα νεοκλασσικά κτίρια της Θεσσαλονίκης

Casa-BiangaΟι μαθητές/τριες της Ε1 τάξης ασχολήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος Comenius με τα νεοκλασσικά κτίρια της Θεσσαλονίκης και ετοίμασαν μια παρουσίαση.

Για να δείτε την παρουσίαση κάντε κλικ εδώ

Τα κλεμμένα μάρμαρα

ParthenonΟι μαθητές/τριες της Στ2 τάξης ασχολήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος Comenius με τον Παρθενώνα και τα μάρμαρα που κλάπηκαν από τον λόρδο Έλγιν και έκαναν μια μικρή παρουσίαση.

Για να δείτε την παρουσίαση κάντε κλικ εδώ  και για την παρουσίαση στα αγγλικά εδώ

Συνάντηση με το το Δήμαρχο του Bielefeld

Συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης Bielefeld της Γερμανίας κ. Pit Clausen, είχαν οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος Comenius που συμμετείχαν στην 7η Επιμορφωτική Συνάντηση την Πέμπτη 8 Μαΐου. Ο Δήμαρχος υποδέχτηκε εγκάρδια τους εκπαιδευτικούς, τους καλωσόρισε στην πόλη και τους ευχήθηκε ευχάριστη διαμονή. Στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον εορτασμό της πόλης για τα 800 χρόνια από την ίδρυσή της, σε θέματα εκπαίδευσης και στο ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην συνεργασία των λαών.

Ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου παρέδωσε στον κ. Clausen επιστολή του Δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη, κ. Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, και ένα αναμνηστικό δώρο του Δήμου μας. Ο κος Clausen ευχαρίστησε και ανέφερε ότι στο Bielefeld η ελληνική κοινότητα έχει σημαντική παρουσία.

 

6η Συνάντηση Comenius

logo 1Κάθε επιτυχία στην 6η Σύναντηση Comenius που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Bielefeld της Γερμανίας από τις 7 έως τις 11 Μαϊου, εύχεται ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτης κος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης σε επιστολή του προς το Δήμαρχο της πόλης. Την επιστολή θα παραδώσει η ελληνική αποστολή την Πέμπτη 8 Μαϊου, όταν οι εκπαιδευτικοί συνατηθούν με το Δήμαρχο του Bielefeld.

Ο Δήμαρχος στην επιστολή του αναφέρει ότι οι δύο Δήμοι έχουν ένα κοινό στοιχείο, τους ξένους πολίτες που ζουν, μεγαλώνουν και εργάζονται μακριά από τις πατρίδες τους. Αυτή η συνύπαρξη τονίζει θα πρέπει να ενισχυθεί και τέτοιες συναντήσεις μεταξύ των Σχολείων της Ευρώπης είναι καλοδεχούμενες.

Από το 1ο Δημοτικό Σχολείο θα συμμετέχουν στη Συνάντηση ο Διευθυντής Ν. Βουδρισλής και οι εκπαιδευτικοί Α. Καραγκούνη και Π. Τερεζάκης.

Επιστολή Δήμαρχος_Gr

«To Bielefeld ως πατρίδα»

logo 1Στην πόλη Bielefeld της Γερμανίας θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 11 Μαΐου η τελευταία συνάντηση του προγράμματος Comenius που υλοποιεί το 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Στα πλαίσια της συνάντησης, το Γερμανικό σχολείο Tieplatzschule, διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Το Bielefeld ως πατρίδα». Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε μια γκαλερί της περιοχής και θα διαρκέσει από 4 έως 11 Μαΐου. Οι μαθητές θα παρουσιάσουν τα έργα που ζωγράφισαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος για τον τόπο τους, όπως το σχολείο, το Δημαρχείο, το σπίτι τους. (Να επισημάνουμε ότι το Bielefeld έχει πολλούς μετανάστες και ότι το σύνολο των μαθητών του σχολείου κατάγεται από άλλες χώρες).

Την Παρασκευή 9 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στη Γκαλερί Ευρωπαϊκή βραδιά αφιερωμένη στην πόλη που γιορτάζει τα 800 χρόνια από την ίδρυσή της και στο πρόγραμμα  Comenius Landmarks and Monuments. Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, εκπαιδευτικοί από τις 7 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, γονείς και φίλοι. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εκτός από τα έργα ζωγραφικής, μουσική και χορό. Από το σχολείο μας θα συμμετέχουν 3 εκπαιδευτικοί.