ΓΙΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤ2 ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

 

2.jpg5

ΓΙΟΡΤΗΣ

 

 

6

 

 

 

 

 

 

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στο σχολείο μας η επέτειος της 25ης Μαρτίου ,με τη συμμετοχή όλων των μαθητών/τριών του ΣΤ2 .Η αναδρομή στα ιστορικά στοιχεία της Επανάστασης και των 400 χρόνων σκλαβιάς ήταν εξαιρετική, η παρουσίαση λεπτομερής ,τα δρώμενα ιδιαίτερα .

Συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετείχαν ,στη δασκάλα τους κ.Αγγελακίδου Έλσα , στους δασκάλους  κ.Κώστογλου Αναστάσιο και  κ.Τσίκα Αρσένιο ,στην εικαστικό μας  κ. Κίνη Παρασκευή ,στη μουσικό μας  κ.Παπατζίκη Στεφανία .

Συγχαρητήρια και στο μαθητή της Γ’ τάξης Αράπογλου Αλέξανδρο  που μας εξέπληξε και ταυτόχρονα μας συγκίνησε με τον αστείρευτο και πηγαίο λόγο του !!!

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου εύχονται σε όλους  Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!
Καλή αντάμωση την Τρίτη 3 Μαΐου!

9702846 orig

Μεταφορά αργίας της Πρωτομαγιάς

<a href="http://ΕΞΕ – 41328 – 2022 – Μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς“>

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Μετά από μεγάλο διάστημα, με χαρά και ανακούφιση το σχολείο μας πραγματοποίησε εκδρομή σε αθλητικό κέντρο της Πυλαίας, την Τετάρτη 13-4-2022. Οι μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν σε ομαδικά παιχνίδια και  δραστηριότητες με τη βοήθεια γυμναστών, διασκέδασαν!Ήταν μια ευχάριστη μέρα για όλους μας!

IMG 20220413 110005IMG 20220413 111337 IMG 20220413 111338 IMG 20220413 111459 IMG 20220413 111532IMG 20220413 111342

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΔΕΑΥ

Αγαπητοί γονείς,  σας ενημερώνουμε πως το διάστημα που το Σχολείο παραμένει κλειστό και λειτουργεί η Τηλεκπαίδευση, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με την ψυχολόγο της ΕΔΕΑΥ κυρία Χριστίνα Ζητοπούλου στο τηλ: 6987783549

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ- ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κλειστά θα παραμείνουν τα Σχολεία έως τις 29 Μαρτίου. Συνεχίζεται η Τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με το ισχύον Πρόγραμμα WEBEX. Ώρες: 2.10μ.μ. -5.20μ.μ.

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18-1-2021 ΛΟΓΩ ΠΑΓΕΤΟΥ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,
αύριο, Δευτέρα 18-1-2021, το σχολείο δε θα λειτουργήσει,
λόγω παγετού και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.
Σας παραπέμπω στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πυλαίας -Χορτιάτη.
Ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων αύριο Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στον δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη
“Λόγω του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών για την πρόλη
ψη ατυχημάτων τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στη δημοτική ενότητα Χορτιάτη (Χορτιάτης, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο) θα παραμείνουν για αύριο Δευτέρα 18 Ιανουαρίου κλειστά.
Στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες Πανοράματος και Πυλαίας θα λειτουργήσουν κανονικά”.
https://www.pilea-hortiatis.gr/web/guest/opengov/press/archive/42846
Καλό απόγευμα και καλή εβδομάδα!
Με υγεία!
Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Έναρξη του Σχολικού Έτους 2020- 2021 – Αγιασμός

Αγαπητοί γονείς και αγαπητά παιδιά, σας ενημερώνουμε πως το νέο σχολικό έτος 2020 – 2021 θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Αγιασμός θα γίνει στις 10.30 π.μ., στον αύλειο χώρο του Σχολείου.

Τα παιδιά θα πρέπει να φορούν μάσκες υποχρεωτικά, και να έχουν μαζί τους την τσάντα τους.

Λόγω των ισχυόντων μέτρων προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι γονείς και συνοδοί των παιδιών θα παραμείνουν εκτός του σχολικού χώρου.

Στη συνέχεια θα γίνει σύντομη ενημέρωση των παιδιών από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων, θα παραλάβουν τα βιβλία τους ,και θα αποχωρήσουν.

Την Τρίτη 15-9-2020, το Σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά.

Το πρωϊνό πρόγραμμα: 8.15 π.μ.-1.15 μ.μ.

Το Ολοήμερο: πρωϊνή ζώνη 7.00 π.μ.-8.00 π.μ.

και 1.20μ.μ.-4.00 μ.μ.

 

Η  Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου,

εύχονται σε όλους,καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία!

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΤΙΤΛΩΝ ΠΡΟΟΔΟΥ

Την Πέμπτη το απόγευμα, 25-6-2020 ,έγινε η τελετή αποφοίτησης των μαθητών και μαθητριών της Στ’ Τάξης, στο προαύλιο του Σχολείου.Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, γονείς και εκπαιδευτικοί, αποχαιρετήσαμε τα παιδιά, με την ευχή να συνεχίσουν την πορεία τους στο Γυμνάσιο, με υγεία! Τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία!

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς του ΣΤ1 και ΣΤ2, την Υποδιευθύντρια του Σχολείου για την σημαντική συμβολή τους στην πραγματοποίηση της τελετής,καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, για την πολύτιμη βοήθειά τους!

Την Παρασκευή 26-6-2020, δόθηκαν οι έλεγχοι και οι τίτλοι προόδου στους μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Α’-Ε’. Η προσέλευση των παιδιών έγινε, σύμφωνα με τις οδηγίες,σε δύο υποτμήματα, τα οποία προσήλθαν σταδιακά.

Το 1ο 8.15π.μ.-9.00 π.μ., και το 2ο 9.15 π.μ.-10.00 π.μ.

Όσοι μαθητές και μαθήτριες δεν παρακολούθησαν μαθήματα,έχοντας προσκομίσει Υπεύθυνη Δήλωση, μπορούν να προσέλθουν στο Σχολείο, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία. Το Σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό ως και την Τρίτη  30 Ιουνίου. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά που για κάποιο σοβαρό λόγο δεν πήραν τον έλεγχο και τον τίτλο προόδου.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί, ευχόμαστε για όλους, καλή πρόοδο!

Και καλό καλοκαίρι!

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς,

Με την επαναλειτουργία του Σχολείου,

θα παρακαλούσαμε για την κατανόηση και  συνεργασία σας,

στα παρακάτω θέματα:

α) Το πρωί, να αφήνετε μόνον τα παιδιά να μπαίνουν στο προαύλιο του Σχολείου.

Έχουν σχηματιστεί γωνιές για κάθε τμήμα, όπου θα τα περιμένει  εκπαιδευτικός .

Όσοι από εσάς θέλετε να εξυπηρετηθείτε, μπορείτε να παίρνετε τηλ. στο γραφείο της Διεύθυνσης: 2310358672.

 

β) Στο σχόλασμα (1.15 μ.μ.), οι μικρές τάξεις, Α’ και Β’, θα αποχωρούν από την κάτω είσοδο, προς τη Λεωφόρο.

Οι μεγάλες τάξεις, Γ’-ΣΤ’, θα αποχωρούν από την επάνω είσοδο,προς την εκκλησία.

 

γ) Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε, οι μαθητές και μαθήτριες δεν θα πρέπει να έχουν μαζί τους μπάλες, ή άλλα αντικείμενα για παιχνίδι, που υπάρχει περίπτωση να τα μοιραστούν με άλλα παιδιά.

δ) Η τσάντα των παιδιών, ειδικά για τις μικρές τάξεις, θα πρέπει να είναι καλά οργανωμένη, ώστε να αποφεύγουμε τυχόν μετακινήσεις των γονέων την ώρα που τα παιδιά κάνουν μάθημα.

 

Ευχαριστούμε για την καλή συνεργασία.

Ευχόμαστε, το διάστημα αυτό που θα λειτουργήσει το Σχολείο, να κυλήσει ο χρόνος όμορφα και δημιουργικά για όλους μας! Με υγεία πάνω απ’όλα!

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

 

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 1-6-2020

Αγαπητοί γονείς,

σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, το σχολείο μας, όπως και όλα τα σχολεία, θα επαναλειτουργήσει από τις 1-6-2020  έως και τις 26-6-2020. Σε όσα τμήματα τα παιδιά είναι έως 15 και μπορούν να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις, οι μαθητές και μαθήτριες θα έρχονται κάθε μέρα.( Β1,Γ1). Τα υπόλοιπα τμήματα έχουν υποδιαιρεθεί  σε 2 υποτμήματα, με βάση την αλφαβητική σειρά, και λαμβάνοντας υπόψιν  τα αδέρφια, προς διευκόλυνση των γονέων. Θα ενημερωθείτε από τους δασκάλους των τμημάτων .

Το 1ο υποτμήμα θα έρχεται Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή, και το 2ο υποτμήμα Τρίτη και Πέμπτη. Την επόμενη εβδομάδα, θα αλλάζει αυτή η σειρά. Θα υπάρχει ενημέρωση και από τη Διεύθυνση, και από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων.

Προσευχή δε θα γίνεται στο προαύλιο.Θα γίνεται μέσα στην τάξη. Θα δημιουργηθούν γωνιές στο προαύλιο,για κάθε τάξη, και υπό την επιτήρηση των δασκάλων.Αυτές οι γωνιές θα ισχύουν και για τα διαλείμματα.

Τα μαθήματα θα ξεκινούν κανονικά στις 8.15π.μ.  και θα λήγουν στη 1.15μ.μ.

Το Ολοήμερο Πρόγραμμα, προς το παρόν, δε θα λειτουργήσει.

Αν κάποιοι μαθητές ή μαθήτριες απουσιάζουν για σοβαρό λόγο, θα παρακαλούσαμε τους γονείς, να μας φέρουν μιαν Υπεύθυνη Δήλωση.

Το σχολείο έχει καθαριστεί πολύ σχολαστικά, θα γίνει απολύμανση μέσα στο Σαββατοκύριακο, και έχουμε προμηθευτεί από την Σχολική Επιτροπή, το αντισηπτικό υλικό που χρειάζεται.

Θα παρακαλούσαμε τους γονείς, να φροντίσουν ώστε τα παιδιά να έχουν κάθε μέρα μαζί τους εκτός από το φαγητό τους, και ένα μπουκάλι με νερό, αντισηπτικά μαντηλάκια ή τζελ, και χαρτομάνδιλα.

Εάν διαπιστώσετε συμπτώματα κρυολογήματος στα παιδιά, θα παρακαλούσαμε να παραμείνουν στο σπίτι, έως ότου υποχωρήσουν όλα τα συμπτώματα.

Ευχόμαστε καλή αρχή και καλή συνέχεια!

 

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου