ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΛΑΙΟΨΩΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ Δ2

Οι μαθητές και μαθήτριες του Δ2, ζύμωσαν και έψησαν ελαιόψωμο με τη βοήθεια της δασκάλας τους, στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος, με τίτλο:””Μαγειρεύουμε με ελαιόλαδο για μια υγιεινή, μεσογειακή διατροφή “.

 

 

Μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή για τη λήξη της σχολικής χρονιάς

Ενόψει της λήξης της σχολικής χρονιάς θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου προς όλους τους μαθητές και μαθήτριες, γονείς και κηδεμόνες, εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό που συνετέλεσαν και φέτος στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αποχαιρετούμε τους τελειόφοιτους των Λυκείων που ολοκληρώνουν τα σχολικά χρόνια τους, αυτήν την τόσο σημαντική περίοδο γνώσεων κι εμπειριών και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στα μελλοντικά τους σχέδια. Παράλληλα καλωσορίζουμε τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων και της Α΄ τάξης Δημοτικού.

Έχοντας ως γνώμονα το γεγονός ότι η εκπαίδευση και η παιδεία γενικότερα αποτελούν τον κύριο μοχλό ανάκαμψης, ανάπτυξης και προόδου της κοινωνίας, κύριο όραμα και μέλημα, προσωπικό μου αλλά και των συνεργατών μου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι και για την επόμενη σχολική χρονιά η διασφάλιση ενός σύγχρονου, ασφαλούς και δημιουργικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως όχι μόνο θα συνεχίσουμε αλλά και θα εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας για ένα σχολείο με όραμα και προοπτική, με άμεση και αποτελεσματική επίλυση όποιων προβλημάτων ανακύπτουν, με ακόμη πιο γόνιμη κι εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους φορείς. Βασικό στόχο μας αποτελεί η ενίσχυση και η ανάδειξη των προοπτικών και των δυνατοτήτων των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Θα στηρίξουμε ακόμη πιο ένθερμα τις δράσεις και τα προγράμματα που συντελούνται στο σχολείο, προσδίδοντας μία άλλη, ακόμη πιο ουσιαστική διάσταση στο έργο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους σας, το καλοκαίρι να αποτελέσει πρωτίστως περίοδο ξεκούρασης κι ανανέωσης, αλλά ταυτόχρονα και περισυλλογής, απολογισμού και προγραμματισμού για ένα πιο παραγωγικό κι επιτυχημένο σχολικό έτος το 2019-20.

Καλές διακοπές και καλό καλοκαίρι!

 

 

 

 

 

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης

Κεντρικής Μακεδονίας

 

Αλέξανδρος  Κόπτσης

Διδακτικά βιβλία

Τα διδακτικά βιβλία του σχολείου πρέπει να αντιμετωπίζονται από όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας με σεβασμό και να αξιοποιούνται ορθολογικά στη διαχείρισή τους, ώστε να εξυπηρετούνται οι σκοποί για τους οποίους προορίζονται. Στο πλαίσιο αυτό, είναι σημαντική η ευαισθητοποίηση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας αναφορικά με την αξία του διδακτικού βιβλίου ως δημόσιου κοινωνικού αγαθού, σύμφωνα με τις αρχές και τους στόχους που διέπουν το Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών και το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών.

Tα διδακτικά βιβλία του συνημμένου παραρτήματος είναι δυνατό είτε να ανακυκλώνονται, είτε να επαναχρησιμοποιούνται, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία παραδίδονται. Τα βιβλία τα οποία θα παραδοθούν σε καλή κατάσταση θα φυλάσσονται στο χώρο της σχολικής μονάδας και θα επαναχρησιμοποιούνται από τους μαθητές το επόμενο σχολικό έτος. Τα βιβλία που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν θα ανακυκλώνονται.Λήψη αρχείου

 

Η Αθηνά και το νέο της τάμπλετ

Το νέο εκπαιδευτικό βιβλίο για παιδιά “Η Αθηνά και το νέο της τάμπλετ”,  πραγματεύεται τους κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούν όλα τα παιδιά όταν βρίσκονται μπροστά σε οθόνη υπολογιστή.

Κατεβάστε το από εδώ.

 

ΑΠΘ την Κυριακή 2019 – Πρόγραμμα

7η χρονιά «ΑΠΘ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ»

Το «ΑΠΘ την Κυριακή» είναι μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του Πανεπιστημίου μας και το καθιστά κάθε χρόνο ανοιχτό και  φιλόξενο προς όλους τους Θεσσαλονικείς. Ο θεσμός του «ΑΠΘ την Κυριακή», αυτή τη χρονιά, θα πραγματοποιηθεί στις  12/05/2019.

Μέσα από πειράματα, παρατηρήσεις, ξεναγήσεις σε μουσεία, αρχεία και συλλογές του Πανεπιστημίου μας, δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια και παρουσιάσεις, οι Θεσσαλονικείς κάθε ηλικίας θα έχουν για έβδομη χρονιά την ευκαιρία να γνωρίσουν το σημαντικό εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό έργο του ΑΠΘ.

Σκοπός μας φέτος, η μία Κυριακή που θα διεξαχθεί το «ΑΠΘ την Κυριακή» είναι να εκλάβει εορταστικό και επετειακό χαρακτήρα. Την Κυριακή 12/05/2019, σας περιμένουμε  να γιορτάσουμε μαζί τον θεσμό του «ΑΠΘ την Κυριακή» και όλα όσα έχουμε καταφέρει  ν’ απορρέουν από αυτόν, όπως ο εθελοντισμός, η προσφορά, η φιλοξενία, η συνεργασία.

Το «ΑΠΘ την Κυριακή» μας υπενθυμίζει τους άρρηκτους δεσμούς που έχει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με την πόλη μας και είναι μεγάλη χαρά για εμάς αλλά συνάμα και ευθύνη, να φροντίζουμε ώστε οι δεσμοί αυτοί να δυναμώνουν χρόνο με το χρόνο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΛήψη αρχείου

Σχολικός Διαγωνισμός “Πάμε Ανακύκλωση”

Ολοκληρώθηκε o Σχολικός Διαγωνισμός “Πάμε Ανακύκλωση” στα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση των μαθητών σε ζητήματα σχετικά με την ανακύκλωση.

Ο Σχολικός Διαγωνισμός υλοποιήθηκε από τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης,τον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, την ΕΕΑΑ, την ΑΦΗΣ Α.Ε. και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου “Κάθε Κουτί Μετράει”, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακύκλωσαν σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία. Τα υλικά ζυγίζονταν από τον Δήμο και κάθε σχολείο συγκέντρωσε πόντους επιβράβευσης ανάλογα με την ποσότητα των υλικών που ανακύκλωσε.

Οι γονείς των μαθητών είχαν ενεργό ρόλο στη διεξαγωγή του διαγωνισμού, καθώς είχαν τη δυνατότητα να δωρίσουν μέσω της πλατφόρμας έως και 150 πόντους στο εκάστοτε σχολείο μηνιαίως.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα βραβευθούν με επαίνους και τα σχολεία θα λάβουν δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 και ώρα 09:30 στο Αμφιθέατρο “Σταύρος Κουγιουμτζής” του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση βράβευσης των δημοτικών σχολείων για τη συμμετοχή τους στον Σχολικό Διαγωνισμό “Πάμε Ανακύκλωση”.

Επίδοση του 1ου Δ.Σ. Ασβεστοχωρίου:

 

 

 

Διαχείριση και οργάνωση της δανειστικής βιβλιοθήκης «Βιβλιοδανός»

 

O Βιβλιοδανός είναι μια δωρεάν online υπηρεσία διαχείρισης δανειστικής βιβλιοθήκης. Απευθύνεται κυρίως σε σχολεία και εκπαιδευτικούς διαχειριστές δανειστικών βιβλιοθηκών που θέλουν να ελέγχουν και να καταχωρίζουν τους τίτλους βιβλίων που διαθέτουν στους μαθητές.
Στόχος του Βιβλιοδανού είναι να διευκολύνει το λειτούργημα κάθε εκπαιδευτικού που ενδιαφέρετε να προάγει το έργο της Φιλαναγνωσίας.
https://www.bibliodanos.gr/

 

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου “Τα βιβλία μας βοηθούν να μη βιαζόμαστε”Λήψη αρχείου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων