Εκπαιδευτικοί


Δειγματική Διδασκαλία

Φεβ 202519
     Στις 17/2/2025 πραγματοποιήθηκε, στην Α’ τάξη του  1ου Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου, δίωρη δειγματική διδασκαλία στο μάθημα της Γλώσσας με θέμα: «Διαδραστική, παιγνιώδης ανάγνωση βιβλίου», από την εκπ/κό ΠΕ70 Τοπούζα Παρασκευή.      Η διδασκαλία διοργανώθηκε από τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης 1ης θέσης Δασκάλων της ΔΙ.Π.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κ. Γεώργιο Μπασματζίδη.

     Διαβάστηκε από την εκπ/κό το βιβλίο «Βρέχει φύλλα» του συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ (εικ: Βίκτωρ Μοσχόπουλος, Εκδόσεις: Πουά).

     Η εκπ/κός διάβασε με θεατρικό τρόπο το βιβλίο και ακολούθησαν δημιουργικές δραστηριότητες. Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης οι μαθητές συμμετείχαν με την παρακίνηση της εκπ/κού μέσω ερωτήσεων και διαλόγου.

     Η διδακτική προσέγγιση κινήθηκε στους εξής άξονες:

•       Δημιουργική ανάγνωση

•       Εικαστική έκφραση

•       Δημιουργική γραφή

•       Παιχνίδι

     Προσεγγίστηκαν με παιγνιώδη και δημιουργικό τρόπο περιβαλλοντικά ζητήματα,  συζητήσαμε το ρόλο που μπορούμε να διαδραματίσουμε οι ίδιοι για την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημιουργία νησίδων πρασίνου στην πόλη και στους οικείους μας χώρους.

     Μετά το πέρας της διδασκαλίας ακολούθησε γόνιμη αναστοχαστική συζήτηση μεταξύ των εκπ/κών.

Στη διδασκαλία συμμετείχαν 19 μαθητές/τριες και την παρακολούθησαν 16 εκπ/κοί Α-Β τάξεων και τμημάτων ένταξης.

 

DEIGMA6

ΔΕΙΓΜΑ       DEIGMA3 1

 

κάτω από: Εκπαιδευτικοί | | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δειγματική Διδασκαλία

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Φεβ 202511
Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025, οι μαθητές της  Ά και ΄Β τάξης του 1ου Δ.Σχ. Ασβεστοχωρίου επισκέφτηκαν το Πάρκο Κυλοφοριακής Αγωγής στο Πανόραμα.
Εκεί οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να εφαρμόσουν μέσα από παιχνίδια, οδηγίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, ασφαλούς μετακίνησης ως πεζοί και ποδηλάτες και κανόνες οδικής συμπεριφοράς, καθώς ο χώρος ήταν σχεδιασμένος με τέτοιον τρόπο, ώστε να αποτελεί προσομοίωση ενός αστικού  και περιαστικού δικτύου.
20250207 09413220250207 10035020250207 09362420250207 093716
κάτω από: Εκπαιδευτικοί | | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ο σχολικό μας κήπος

Ιούλ 201615

Εικόνα17Η Α1 τάξη ασχολήθηκε με τον σχολικό κήπο φυτεύοντας αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά. Η ενασχόληση των μαθητών με το σχολικό κήπο, τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν διαφορετικά είδη  φυτών, τα στάδια φύτευσης και ανάπτυξης και τους παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η ανάπτυξή τους.

Στα παρτέρια φυτεύτηκαν δύο είδη αρωματικών φυτών λεβάντες και  δεντρολίβανα. Τα παιδιά έμαθαν  για τις ευεργετικές ιδιότητες των αρωματικών φυτών και την χρήση  τους, τόσο για φαρμακευτικούς σκοπούς όσο και την καθημερινή τους χρήση  στο μαγείρεμα.

Επίσης σε διάφορα σημεία της αυλής τοποθετήθηκαν παλιά λάστιχα αυτοκινήτων, στα οποία φυτεύτηκαν καλλωπιστικά φυτά για να ομορφύνει ο χώρος μας.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες, κουβάλησαν μόνα τους το  χώμα, φύτεψαν τα λουλούδια και ανέλαβαν την περιποίηση και το καθημερινό τους πότισμα.

Εικόνα10Εικόνα21Εικόνα3 Εικόνα4Εικόνα15  Εικόνα22

κάτω από: Εκπαιδευτικοί | | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο σχολικό μας κήπος


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων