ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ 13/6/2024

2024 06 16 09 00 53 369 2024 06 16 09 05 04 358

Μετά από έξι χρόνια έφτασε η ώρα του αποχαιρετισμού !

Στις 13/6/2024 η αποφοίτηση της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας ,πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων με μια υπέροχη γιορτή που επιμελήθηκαν οι δασκάλες των δύο τμημάτων κ.Σαλονικίδου Ράνια και κ.Κοζυράκη Ναταλία .

Καταπληκτική η γιορτή συγχαρητήρια στις δύο δασκάλες ,στους μαθητές και τις μαθήτριές μας ,αλλά και σε όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί, στις εκπαιδευτικούς κ.Ψαρριανού Αθηνά , κ.Κοζυράκη Χριστίνα , στη μουσικό μας κ.Παπατζίκη Στεφανία .

Καλή πρόοδο και καλή πορεία  σε όλα τα παιδιά στο Γυμνάσιο ,καλό καλοκαίρι σε όλους τους μαθητές μας και καλή αντάμωση σε όλους τους υπόλοιπους το Σεπτέμβριο !!!

Θεατρική παράσταση από τη Γ΄τάξη του σχολείου μας !!

GridArt 20240607 211758201 GridArt 20240607 212307408

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση “Το μουσείο των συναισθημάτων” την Πέμπτη 6/62024, στην αίθουσα εκδηλώσεων , με μεγάλη επιτυχία !!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά ,στη δασκάλα της τάξης κ.Ξανθοπούλου Γεωργία , στην εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής του σχολείου μας κ.Κυριαφίνη Μαρία,στη μουσικό μας κ.Παπατζίκη Στεφανία, στην εικαστικό μας κ.Κίνη Παρασκευή  και σε όλους όσους συνέβαλαν για την εξαιρετική αυτή παράσταση.

Σας ευχαριστούμε !!

26η Χορωδιακή Συνάντηση Σχολείων

Ολοκληρώθηκε σήμερα η 26η Χορωδιακή Συνάντηση σχολείων με μεγάλη επιτυχία !

Συγχαρητήρια σε όλα τα σχολεία που τίμησαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους την μεγάλη αυτή εκδήλωση.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά ,που ομόρφυναν με τις φωνές τους ,τη γιορτή των τραγουδιών!!

Συγχαρητήρια στην μουσική μας κ.Παπατζίκη Στεφανία που σηκώνει κάθε χρόνο ψηλότερα τον πήχη όλης της διαοργάνωσης!!Καλή αντάμωση του χρόνου!!

xor 1 xor2

 

26η Χορωδιακή Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων

Θα συμμετέχουν οι χορωδίες των σχολείων : 41ο & 43ο Δημ.Σχ.Θεσσαλονίκης ,6ο Δημ.Σχ.Καλαμαριάς ,25ο Δημ.Σχολείο Ευόσμου, Εκπαιδευτήρια “Ελπίδα”, Κολέγιο Δελασάλ, 4ο Δημ.Σχ.Πυλαίας ,Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης, Δημ.Σχολείο Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής.

Καλή επιτυχία σε όλους !

depositphotos 192559302 stock illustration music notes waves

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΧ.ΕΤΟΥΣ 2024-2025

Στα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Αναβαθμισμένο Ολοήμερο (στα οποία ανήκει πλέον το Σχολείο μας) σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ.6/48378/Δ1/28- 04-2023 δύναται να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει τμήμα/τμήματα Ολοήμερου Προγράμματος με τις εξής προϋποθέσεις:

α) Οι μαθητές εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους, η οποία ως τις 28-05-2024 θα πρέπει να έχει κατατεθεί συμπληρωμένη από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών στην σχολική μονάδα, που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα. Σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης αίτησης εγγραφής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, απαιτείται η γραπτή έγκριση του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μόνο για λόγους που κρίνονται ιδιαίτερα σοβαροί.

β) Η αποχώρηση των μαθητών γίνεται πλέον, είτε στις 14.55, 15.50, είτε στις 17.30, σύμφωνα με την επιθυμία που θα δηλωθεί στην αίτηση εγγραφής.

γ) Στα σχολεία με λειτουργικότητα από 6/θέσια και άνω, ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος είναι 10 φοιτώντες μαθητές.

δ) Δύναται να συγκροτείται τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00) σε σχολεία όπου διαπιστώνεται σχετική ανάγκη. Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος Πρωινής Ζώνης μαθητών είναι οι 10 μαθητές για σχολεία με λειτουργικότητα από 9/θέσια και άνω.

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται χωρίς προϋποθέσεις όλοι οι μαθητές του σχολείου.

Στη συγκρότηση των τμημάτων του Ολοήμερου Προγράμματος λαμβάνεται υπόψη η δηλωθείσα ώρα

αποχώρησης των μαθητών/τριών, που αναγράφεται στη σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων κατά την εγγραφή τους.

Η αποχώρηση των μαθητών γίνεται με ευθύνη του εκάστοτε υπεύθυνου λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος.

Το Ολοήμερο Πρόγραμμα διαμορφώνεται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, ύστερα από εισήγηση του/της Διευθυντή/ντριας της σχολικής μονάδας. Για τη διαμόρφωσή του συνυπολογίζονται η υλικοτεχνική υποδομή της σχολικής μονάδας καθώς και το υπάρχον εκπαιδευτικό προσωπικό. Η σειρά των ωρών διδασκαλίας (2η και 3η), κατά τη σύνταξη του Εβδομαδιαίου Ωρολογίου Προγράμματος Διδασκαλίας του Ολοήμερου, προσαρμόζεται σύμφωνα με τις ανάγκες λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος.

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα εντάσσεται καθημερινά και για μία (1) διδακτική ώρα το γνωστικό αντικείμενο της Μελέτης-Προετοιμασίας το οποίο ανατίθεται σε εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων.

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύναται να εντάσσεται καθημερινά και για μία (1) διδακτική ώρα επιλεγόμενο διδακτικό αντικείμενο.

Στο Αναβαθμισμένο Ολοήμερο Πρόγραμμα, μετά τις 16.00 διδάσκεται επιλεγόμενο διδακτικό αντικείμενο για ένα συνεχόμενο διδακτικό δίωρο.

Η φοίτηση των μαθητών του ολοήμερου προγράμματος διακόπτεται όταν ο μαθητής συμπληρώσει 15 συνεχόμενες απουσίες οι οποίες δε δικαιολογούνται από ιατρική γνωμάτευση, όταν ο γονέας ή κηδεμόνας του ζητήσει την διακοπή της φοίτησης με γραπτή αίτησή του ή όταν ο γονέας ή κηδεμόνας δεν επικαιροποιήσει την εγγραφή του μαθητή.

Σύμφωνα με τα παραπάνω σας καλούμε να εγγράψετε τα παιδιά στο Ολοήμερο Πρόγραμμα του σχολείου μας, εφόσον επιθυμείτε να εκμεταλλευθείτε την εν λόγω παροχή, μέχρι τις 28-5-2024.

Σε μία δήλωση μπορείτε να εγγράψετε όλα τα τέκνα σας που φοιτούν στο Σχολείο μας.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ 4/2024

Η ΣΤ’ τάξη του σχολείου μας ,επισκέφτηκε στην εκπαιδευτική επίσκεψη της  Αθήνας, την Βουλή των Ελλήνων ,το μουσείο της Παλαιάς Βουλής, το μουσείο της Ακρόπολης, το  ίδρυμα Σ.Νιάρχος και  κατά τη διαδρομή το Μουσείο των Δελφών.

Περιηγήθηκαν στα ιστορικά σοκάκια της Πλάκας, στο ιστορικό Μοναστηράκι γνωρίζοντας την ιστορία της Αθήνας!

Η επίσκεψη ήταν εξαιρετική για μαθητές -γονείς-εκπαιδευτικούς!!

Συγχαρητήρια στους  μαθητές μας, που για άλλη μια φορά επέδειξαν άψογη παρουσία με ήθος !

Συγχαρητήρια  στις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, που συνόδευσαν  τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, κ.Σαλονικίδου Ράνια και Ξανθοπούλου Γεωργία.

athens 1 athens 1 1 athens2

Ενημέρωση από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού

Την Τετάρτη 17/4/2024 μέλη του Ερυθρού Σταυρού επισκέφθηκαν το Ασβεστοχώρι,  με σκοπό την ενημέρωση μαθητών/τριών πάνω σε θέματα υγείας και εθελοντισμού!

Το σχολείο μας ήταν εκεί!!

IMG 1713500186158 IMG 1713499784918 IMG 1713499895132

11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΩΝ-ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ: THE FESTIVAL GOES TO THE MOVIES!

Το σχολείο μας συμμετείχε στο 11ο Φεστιβάλ παιδικών-νεανικών χορωδιών στο Μέγαρο Μουσικής θεσσαλονίκης σήμερα 13/4/2024 ! Τραγούδησαν όλες οι χορωδίες των παιδιών με την  Jasmin Rose Patel (ποπ σοπράνο) και τον RoxorLoops (beatbox animator) και έζησαν κάτι πρωτόγνωρο!

Θερμά συγχαρητήρια στη μουσικό μας κ.Παπατζίκη Στεφανία  που για περίπου δύο μήνες , ακούραστα προετοίμαζε τους  μαθητές της χορωδίας ,ώστε να επιδείξουν αυτήν την άριστη μουσική παρουσία επί σκηνής που συνοδεύτηκε  με άριστο συγχρονισμό και πνεύμα συνεργασίας και πειθαρχίας !!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και ευχόμαστε κάθε χρόνο να ανεβαίνετε … ακόμη κι αν δεν υπάρχει ψηλότερο βάθρο από αυτό !!

Ευχαριστούμε και όλους τους γονείς για την στήριξη και υποστήριξή τους !!

ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ  !!ΜΠΡΑΒΟ κ.ΣΤΕΦΑΝΙΑ !!

ΜΕΓΑΡΟ 1ΜΕΓΑΡΟ

 

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο κέντρο διάδοσης επιστημών NOESIS

IMG 1712689412468 IMG 1712689573410

 

IMG 1712689818513

Σήμερα 9/4/2024 το σχολείο μας,με τις τάξεις Α,Β,Γ και Δ επισκέφτηκε το NOESIS, για να γνωρίσουμε το θεματικό πάρκο με ρομποτικά ζώα και να παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα eco zoo. Στη συνέχεια είδαμε  στο κοσμοθέατρο την ταινία “Οι Δεινόσαυροι” με γυαλιά 3D , όπου δεινόσαυροι που κυριαρχούσαν στην Παταγονία πριν από δισεκατομμύρια χρόνια ,ζωντάνεψαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μαθητών μας!!