Α1-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Τη Δευτέρα, 10 -2-2020, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση  γονέων , των μαθητών και μαθητριών του Α1.

Η ενημέρωση θα γίνει από τη δασκάλα τους ,κυρία Σαλονικίδου  Ράνια, στις 6.00 μ.μ.,στην αίθουσα του Α1.

 

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή για τη λήξη της σχολικής χρονιάς

Ενόψει της λήξης της σχολικής χρονιάς θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου προς όλους τους μαθητές και μαθήτριες, γονείς και κηδεμόνες, εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό που συνετέλεσαν και φέτος στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αποχαιρετούμε τους τελειόφοιτους των Λυκείων που ολοκληρώνουν τα σχολικά χρόνια τους, αυτήν την τόσο σημαντική περίοδο γνώσεων κι εμπειριών και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στα μελλοντικά τους σχέδια. Παράλληλα καλωσορίζουμε τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων και της Α΄ τάξης Δημοτικού.

Έχοντας ως γνώμονα το γεγονός ότι η εκπαίδευση και η παιδεία γενικότερα αποτελούν τον κύριο μοχλό ανάκαμψης, ανάπτυξης και προόδου της κοινωνίας, κύριο όραμα και μέλημα, προσωπικό μου αλλά και των συνεργατών μου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι και για την επόμενη σχολική χρονιά η διασφάλιση ενός σύγχρονου, ασφαλούς και δημιουργικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως όχι μόνο θα συνεχίσουμε αλλά και θα εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας για ένα σχολείο με όραμα και προοπτική, με άμεση και αποτελεσματική επίλυση όποιων προβλημάτων ανακύπτουν, με ακόμη πιο γόνιμη κι εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους φορείς. Βασικό στόχο μας αποτελεί η ενίσχυση και η ανάδειξη των προοπτικών και των δυνατοτήτων των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Θα στηρίξουμε ακόμη πιο ένθερμα τις δράσεις και τα προγράμματα που συντελούνται στο σχολείο, προσδίδοντας μία άλλη, ακόμη πιο ουσιαστική διάσταση στο έργο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους σας, το καλοκαίρι να αποτελέσει πρωτίστως περίοδο ξεκούρασης κι ανανέωσης, αλλά ταυτόχρονα και περισυλλογής, απολογισμού και προγραμματισμού για ένα πιο παραγωγικό κι επιτυχημένο σχολικό έτος το 2019-20.

Καλές διακοπές και καλό καλοκαίρι!

 

 

 

 

 

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης

Κεντρικής Μακεδονίας

 

Αλέξανδρος  Κόπτσης

Λήξη μαθημάτων-Επίδοση Ελέγχων Προόδου, Τίτλων Προόδου και Τίτλων Σπουδών

Τα μαθήματα για το διδακτικό έτος 2018-2019 λήγουν την Παρασκευή 14-06-2019. Οι μαθητές με τους γονείς και κηδεμόνες τους θα προσέλθουν στο σχολείο στις 08:15. Οι γονείς και οι κηδεμόνες θα ενημερωθούν για την αγωγή και πρόοδο των μαθητών και μαθητριών και θα τους επιδοθούν οι Τίτλοι Προόδου για τους μαθητές και τις μαθήτριες  της Α΄ και Β΄ τάξης, οι Έλεγχοι Προόδου του Γ΄ τριμήνου και οι Τίτλοι Προόδου για τους μαθητές και τις μαθήτριες  της Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξης και οι Έλεγχοι Προόδου του Γ΄ τριμήνου και τα αντίγραφα των Τίτλων Σπουδών για τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης.

Η πρωινή ζώνη και το ολοήμερο δε θα λειτουργήσουν. Μετά την επίδοση των Τίτλων οι μαθητές αποχωρούν με τους γονείς και κηδεμόνες τους.

Συνεργασία του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με το παράρτημα της ΧΑΝΘ ΑσβεστοχωρίουΛήψη αρχείου

Διδακτικά βιβλία

Τα διδακτικά βιβλία του σχολείου πρέπει να αντιμετωπίζονται από όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας με σεβασμό και να αξιοποιούνται ορθολογικά στη διαχείρισή τους, ώστε να εξυπηρετούνται οι σκοποί για τους οποίους προορίζονται. Στο πλαίσιο αυτό, είναι σημαντική η ευαισθητοποίηση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας αναφορικά με την αξία του διδακτικού βιβλίου ως δημόσιου κοινωνικού αγαθού, σύμφωνα με τις αρχές και τους στόχους που διέπουν το Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών και το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών.

Tα διδακτικά βιβλία του συνημμένου παραρτήματος είναι δυνατό είτε να ανακυκλώνονται, είτε να επαναχρησιμοποιούνται, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία παραδίδονται. Τα βιβλία τα οποία θα παραδοθούν σε καλή κατάσταση θα φυλάσσονται στο χώρο της σχολικής μονάδας και θα επαναχρησιμοποιούνται από τους μαθητές το επόμενο σχολικό έτος. Τα βιβλία που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν θα ανακυκλώνονται.Λήψη αρχείου

 

Ανακοίνωση για την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Την Πέμπτη 06 Ιουνίου 2019  τα δημοτικά σχολεία δε θα λειτουργήσουν λόγω των αρχαιρεσιών των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την ανάδειξη αντιπροσώπων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και του συνεδρίου της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης.

Ανακοίνωση

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019 το σχολείο δεν θα λειτουργήσει, επειδή οι αίθουσες διδασκαλίας θα χρησιμοποιηθούν ως καταστήματα ψηφοφορίας στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα Πειραματικά Σχολεία και στα Πρότυπα Σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020Λήψη αρχείου

Διαδικασίες που αφορούν στη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος

Οι μαθητές εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Έως τις 11-06-2019 θα πρέπει να έχει κατατεθεί συμπληρωμένο από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών στην σχολική μονάδα, που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, το έντυπο

ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

https://grafis.sch.gr/index.php/s/ZfSHb7FQmTyjqQb