“To Bielefeld ως πατρίδα”

logo 1Στην πόλη Bielefeld της Γερμανίας θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 11 Μαΐου η τελευταία συνάντηση του προγράμματος Comenius που υλοποιεί το 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Στα πλαίσια της συνάντησης, το Γερμανικό σχολείο Tieplatzschule, διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Το Bielefeld ως πατρίδα». Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε μια γκαλερί της περιοχής και θα διαρκέσει από 4 έως 11 Μαΐου. Οι μαθητές θα παρουσιάσουν τα έργα που ζωγράφισαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος για τον τόπο τους, όπως το σχολείο, το Δημαρχείο, το σπίτι τους. (Να επισημάνουμε ότι το Bielefeld έχει πολλούς μετανάστες και ότι το σύνολο των μαθητών του σχολείου κατάγεται από άλλες χώρες).

Την Παρασκευή 9 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στη Γκαλερί Ευρωπαϊκή βραδιά αφιερωμένη στην πόλη που γιορτάζει τα 800 χρόνια από την ίδρυσή της και στο πρόγραμμα  Comenius Landmarks and Monuments. Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, εκπαιδευτικοί από τις 7 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, γονείς και φίλοι. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εκτός από τα έργα ζωγραφικής, μουσική και χορό. Από το σχολείο μας θα συμμετέχουν 3 εκπαιδευτικοί.