ΛΗΞΗ 25ης ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Η 25η Χορωδιακή συνάντηση Δημοτικών Σχολείων πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας με μεγάλη επιτυχία . Τρεις βραδιές μοναδικές ,με μαγικές νότες και αρμονία παιδικών φωνών ,που θα αναπολούμε μέχρι την έναρξη της 26ης..

Συγχαρητήρια πολλά στην Καλλιτεχνική Διευθύντρια και μουσικό του σχολείου μας κ.Παπατζίκη Στεφανία για την άψογη διοργάνωση και την εξαιρετική θέαση και ακρόαση που μας χάρισε ! Συγχαρητήρια ακόμη περισσότερα για την προετοιμασία των μαθητών ,την επιλογή των τραγουδιών  ,τον σχεδιασμό  ώστε όλες οι χορωδίες να εκφράσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο τα επιλεγμένα τραγούδια τους !

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές των χορωδιών, όλων των σχολείων που συμμετείχαν και στη δικιά μας χορωδία που κρατά ψηλά σε όλες τις εκδηλώσεις τον πήχη της παρουσίας της !

Ευχαριστίες σε όλους τους γονείς όλων των σχολείων ,στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που χαιρετίζει όλες τις πολιτιστικές μας εκδηλώσεις .

Ευχαριστίες στην Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής  Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης κ.Σακκαλή -Παρασκευοπούλου Ευαγγελία και το Δήμο Πυλαίας -Χορτιάτη που συμβάλει με κάθε τρόπο.

Ευχαριστίες στον κ.Κωνσταντινίδη Αντώνιο Σύμβουλο Εκπαίδευσης Μουσικών ,στον κ.Βουδρισλή Νικόλαο Σύμβουλο Εκπαίδευσης ,στην κ.Νταή Αθανασία Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης  Ανατολικής Θεσσαλονίκης, στον κ.Κοκκαλίδη Δημοσθένη Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων , σε όλα  τα μέλη του Συλλόγου,  σε όλους τους παρεβρισκόμενους που μας τίμησαν με την παρουσία τους  καθώς  και  σε όσους συνέβαλαν τα μέγιστα  ώστε να πετύχει το φεστιβάλ αυτό , ειδικά στον  κ.Κώστογλου Αναστάσιο που ανέλαβε την ηχοληψία της εκδήλωσης και σε όλους τους εκπαιδευτικούς των  σχολείων μας.

Καλή αντάμωση του χρόνου ,θα σας περιμένουμε με χαρά!!

Οι Διευθυντές των σχολείων 1ου & 2ου Ασβεστοχωρίου

Αναστασιάδου Μαρία & Κουνελάκης Κωνσταντίνος

2023 05 19 19 38 42 830 1

2023 05 19 19 36 19 358 1 2023 05 19 19 42 20 823 1 2023 05 19 20 07 07 583 1

ΓΙΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤ2 ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

 

2.jpg5

ΓΙΟΡΤΗΣ

 

 

6

 

 

 

 

 

 

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στο σχολείο μας η επέτειος της 25ης Μαρτίου ,με τη συμμετοχή όλων των μαθητών/τριών του ΣΤ2 .Η αναδρομή στα ιστορικά στοιχεία της Επανάστασης και των 400 χρόνων σκλαβιάς ήταν εξαιρετική, η παρουσίαση λεπτομερής ,τα δρώμενα ιδιαίτερα .

Συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετείχαν ,στη δασκάλα τους κ.Αγγελακίδου Έλσα , στους δασκάλους  κ.Κώστογλου Αναστάσιο και  κ.Τσίκα Αρσένιο ,στην εικαστικό μας  κ. Κίνη Παρασκευή ,στη μουσικό μας  κ.Παπατζίκη Στεφανία .

Συγχαρητήρια και στο μαθητή της Γ’ τάξης Αράπογλου Αλέξανδρο  που μας εξέπληξε και ταυτόχρονα μας συγκίνησε με τον αστείρευτο και πηγαίο λόγο του !!!

Ημέρα Παραολυμπιακών Αθλημάτων

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 οργανώνεται βιωματική προσέγγιση, των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας, η οποία είναι αφιερωμένη στα Παραολυμπιακά Αθλήματα, σε συνεργασία και με τη  συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών  του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της ΕΛΕΠΑΠ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές και οι μαθήτριες  θα πάρουν μέρος σε παραολυμπιακά αθλήματα. Τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν στην αυλή του σχολείου.

Η εκδήλωση, αφενός στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και εξοικείωση όλων με την διαφορετικότητα, «ανοιχτός ενημερωτικός διάλογος από άτομα με αναπηρία»,  και αφετέρου αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση  στα παιδιά με κινητικές, οπτικές, ακουστικές και διανοητικές δυσκολίες, τα οποία ξεπερνούν τα εμπόδια της καθημερινότητας, αλλά και ταυτόχρονα αγωνίζονται με πάθος για τη ζωή και το δικαίωμα σ’ αυτήν.

ΑΠΘ την Κυριακή 2019 – Πρόγραμμα

7η χρονιά «ΑΠΘ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ»

Το «ΑΠΘ την Κυριακή» είναι μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του Πανεπιστημίου μας και το καθιστά κάθε χρόνο ανοιχτό και  φιλόξενο προς όλους τους Θεσσαλονικείς. Ο θεσμός του «ΑΠΘ την Κυριακή», αυτή τη χρονιά, θα πραγματοποιηθεί στις  12/05/2019.

Μέσα από πειράματα, παρατηρήσεις, ξεναγήσεις σε μουσεία, αρχεία και συλλογές του Πανεπιστημίου μας, δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια και παρουσιάσεις, οι Θεσσαλονικείς κάθε ηλικίας θα έχουν για έβδομη χρονιά την ευκαιρία να γνωρίσουν το σημαντικό εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό έργο του ΑΠΘ.

Σκοπός μας φέτος, η μία Κυριακή που θα διεξαχθεί το «ΑΠΘ την Κυριακή» είναι να εκλάβει εορταστικό και επετειακό χαρακτήρα. Την Κυριακή 12/05/2019, σας περιμένουμε  να γιορτάσουμε μαζί τον θεσμό του «ΑΠΘ την Κυριακή» και όλα όσα έχουμε καταφέρει  ν’ απορρέουν από αυτόν, όπως ο εθελοντισμός, η προσφορά, η φιλοξενία, η συνεργασία.

Το «ΑΠΘ την Κυριακή» μας υπενθυμίζει τους άρρηκτους δεσμούς που έχει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με την πόλη μας και είναι μεγάλη χαρά για εμάς αλλά συνάμα και ευθύνη, να φροντίζουμε ώστε οι δεσμοί αυτοί να δυναμώνουν χρόνο με το χρόνο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΛήψη αρχείου

Οικολογική βράβευση στο Πανόραμα – «Nαι στην ανακύκλωση» είπαν 18 σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη!

Ναι στον αγώνα για λιγότερα σκουπίδια και περισσότερη ανακύκλωση από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Θέλοντας να ενισχύσει τις αξίες της οικολογίας στη νέα γενιά ο δήμος βραβεύει τις βιωματικές δράσεις όλων των σχολείων που συμμετείχαν στον σχολικό διαγωνισμό «Πάμε Ανακύκλωση», που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Followgreen» και ο οποίος υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, την ΑΦΗΣ Α.Ε και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει».

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού συμμετείχε και η Σχολική μας Μονάδα, αφού προηγουμένως εξοπλίστηκε με κάδους ανακύκλωσης, συγκέντρωσε ξεχωριστά υλικά, όπως χαρτί, μπαταρίες και αλουμίνιο. Συλλέγοντας πόντους ενισχύθηκε η προσπάθεια του Σχολείου στον διαγωνισμό, ενώ στο παιχνίδι των πόντων συμμετείχαν και οι γονείς, ενισχύοντας την προσπάθεια των μαθητών/τριών με τη δωρεά πόντων επιβράβευσης, αφού πρώτα είχαν κάνει την εγγραφή τους στην πλατφόρμα του «Followgreen». Στέλνοντας έτσι το οικολογικό μήνυμα για τη μείωση των απορριμμάτων και την αύξηση της ανακύκλωσης.
Η εκδήλωση βράβευσης των καλύτερων δράσεων θα γίνει την Πέμπτη 18 Απριλίου,  στο Αμφιθέατρο “Σταύρος Κουγιουμτζής” του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος,όπου θα βραβευτούν όλοι οι συμμετέχοντες με επαίνους και δώρα συμμετοχής για τις σχολικές τους μονάδες.

Χορωδιακή Εκδήλωση

Συναυλία της χορωδίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου τη Δευτέρα 15 Απριλίου στη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης στις 18.00. Συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, χορωδίες άλλων σχολείων και σολίστες.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων