Ημέρα Παραολυμπιακών Αθλημάτων

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 οργανώνεται βιωματική προσέγγιση, των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας, η οποία είναι αφιερωμένη στα Παραολυμπιακά Αθλήματα, σε συνεργασία και με τη  συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών  του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της ΕΛΕΠΑΠ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές και οι μαθήτριες  θα πάρουν μέρος σε παραολυμπιακά αθλήματα. Τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν στην αυλή του σχολείου.

Η εκδήλωση, αφενός στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και εξοικείωση όλων με την διαφορετικότητα, «ανοιχτός ενημερωτικός διάλογος από άτομα με αναπηρία»,  και αφετέρου αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση  στα παιδιά με κινητικές, οπτικές, ακουστικές και διανοητικές δυσκολίες, τα οποία ξεπερνούν τα εμπόδια της καθημερινότητας, αλλά και ταυτόχρονα αγωνίζονται με πάθος για τη ζωή και το δικαίωμα σ’ αυτήν.

ΑΠΘ την Κυριακή 2019 – Πρόγραμμα

7η χρονιά «ΑΠΘ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ»

Το «ΑΠΘ την Κυριακή» είναι μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του Πανεπιστημίου μας και το καθιστά κάθε χρόνο ανοιχτό και  φιλόξενο προς όλους τους Θεσσαλονικείς. Ο θεσμός του «ΑΠΘ την Κυριακή», αυτή τη χρονιά, θα πραγματοποιηθεί στις  12/05/2019.

Μέσα από πειράματα, παρατηρήσεις, ξεναγήσεις σε μουσεία, αρχεία και συλλογές του Πανεπιστημίου μας, δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια και παρουσιάσεις, οι Θεσσαλονικείς κάθε ηλικίας θα έχουν για έβδομη χρονιά την ευκαιρία να γνωρίσουν το σημαντικό εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό έργο του ΑΠΘ.

Σκοπός μας φέτος, η μία Κυριακή που θα διεξαχθεί το «ΑΠΘ την Κυριακή» είναι να εκλάβει εορταστικό και επετειακό χαρακτήρα. Την Κυριακή 12/05/2019, σας περιμένουμε  να γιορτάσουμε μαζί τον θεσμό του «ΑΠΘ την Κυριακή» και όλα όσα έχουμε καταφέρει  ν’ απορρέουν από αυτόν, όπως ο εθελοντισμός, η προσφορά, η φιλοξενία, η συνεργασία.

Το «ΑΠΘ την Κυριακή» μας υπενθυμίζει τους άρρηκτους δεσμούς που έχει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με την πόλη μας και είναι μεγάλη χαρά για εμάς αλλά συνάμα και ευθύνη, να φροντίζουμε ώστε οι δεσμοί αυτοί να δυναμώνουν χρόνο με το χρόνο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΛήψη αρχείου

Οικολογική βράβευση στο Πανόραμα – «Nαι στην ανακύκλωση» είπαν 18 σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη!

Ναι στον αγώνα για λιγότερα σκουπίδια και περισσότερη ανακύκλωση από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Θέλοντας να ενισχύσει τις αξίες της οικολογίας στη νέα γενιά ο δήμος βραβεύει τις βιωματικές δράσεις όλων των σχολείων που συμμετείχαν στον σχολικό διαγωνισμό «Πάμε Ανακύκλωση», που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Followgreen» και ο οποίος υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, την ΑΦΗΣ Α.Ε και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει».

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού συμμετείχε και η Σχολική μας Μονάδα, αφού προηγουμένως εξοπλίστηκε με κάδους ανακύκλωσης, συγκέντρωσε ξεχωριστά υλικά, όπως χαρτί, μπαταρίες και αλουμίνιο. Συλλέγοντας πόντους ενισχύθηκε η προσπάθεια του Σχολείου στον διαγωνισμό, ενώ στο παιχνίδι των πόντων συμμετείχαν και οι γονείς, ενισχύοντας την προσπάθεια των μαθητών/τριών με τη δωρεά πόντων επιβράβευσης, αφού πρώτα είχαν κάνει την εγγραφή τους στην πλατφόρμα του «Followgreen». Στέλνοντας έτσι το οικολογικό μήνυμα για τη μείωση των απορριμμάτων και την αύξηση της ανακύκλωσης.
Η εκδήλωση βράβευσης των καλύτερων δράσεων θα γίνει την Πέμπτη 18 Απριλίου,  στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος,όπου θα βραβευτούν όλοι οι συμμετέχοντες με επαίνους και δώρα συμμετοχής για τις σχολικές τους μονάδες.

Χορωδιακή Εκδήλωση

Συναυλία της χορωδίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου τη Δευτέρα 15 Απριλίου στη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης στις 18.00. Συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, χορωδίες άλλων σχολείων και σολίστες.

Ενημέρωση μαθητών/-τριών για την εποχική γρίπη-Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης

Ο Ειδικός Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Στρατιωτικός ιατρός,  Διευθυντής του τμήματος Λοιμώξεων 424 ΓΣΝΕ, Επιστημονικός Συνεργάτης της Α’ Παθολογικής ΑΧΕΠΑ κύριος Δημήτριος Καραπιπέρης ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης.

Εκφράζουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας για την πρωτοβουλία του, μέσα από την οποία  πρόσφερε τις επιστημονικές του γνώσεις με απλότητα και ευγένεια.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων