ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ1-ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Β2

Οι μαθητές και μαθήτριες του Δ1, με την βοήθεια της δασκάλας τους κυρίας Μαρίας Αναστασιάδου, έβαψαν με τον δικό τους τρόπο πασχαλινά αβγά, και διακόσμησαν την τάξη τους!Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους μας! Με υγεία, ειρήνη και αγάπη!    IMG 0180ced9ddd73f13dfa4e5c95f4a8251 V 1      IMG 0180ced9ddd73f13dfa4e5c95f4a8251 V    IMG a5f791c094ad597d36b639afe3ab1cd5 V IMG e4c0ddb869bf14451e2baca2e7d78ae6 V

Την Παρασκευή 15 Απριλίου, οι μαθητές και μαθήτριες του Β2 μαζί με την δασκάλα τους κυρία Αθηνά Καραγκούνη, έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου. Μπράβο στα παιδιά!Και του χρόνου,με υγεία!Καλή Ανάσταση!

KAΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ Β2 3

All-focus

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤ2

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα,οι μαθητές και μαθήτριες του ΣΤ2,δημιούργησαν όμορφους, χριστουγεννιάτικους δίσκους! Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Ενημερωτικό Δελτίο Erasmus

Newsletter No 4Κυκλοφόρησε το Ενημερωτικό Δελτίο Νο4 στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+.

Το τεύχος αυτό είναι αφιερωμένο στη Κλιματική Αλλαγή και περιλαμβάνει 1 σελίδα για κάθε χώρα.

Διαβάστε το ενημερωτικό Δελτίο στον παρακάτω σύνδεσμο Newsletter Climate Change

Το ηλιακό λεωφορείο του Γ2

DSC05311Αλήθεια! Ταξιδέψατε ποτέ με κάτι σαν κι αυτό;

Κι όμως! Όλο το Γ2 ταξίδεψε! Έβαλε τη φαντασία του, το έφτιαξε κι αυτό γεμάτο χαρά μας χώρεσε όλους.

Κι εμείς ταξιδέψαμε μαζί του.

DSC05314 DSC05315

Το κουίζ της Ευρώπης

ΚαταγραφήΟι μαθητές της Στ΄1 τάξης Θωμάς Φ., Άγγελος Α., Γιώργος Φ., Γιάννης Α., με τη βοήθεια της δασκάλας των Αγγλικών Μαρκίδου Κατερίνας, δημιούργησαν  με τη Scratch ένα παιχνίδι ερωτήσεων σχετικά την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δοκιμάστε λοιπόν τις γνώσεις σας και αν δυσκολευτείτε βρείτε πληροφορίες από το site της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ

Το κουίζ της Ευρώπης εδώ

 

ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΚΑΠΑΚΙΑ

DSC02Οι μαθητές του Σχολείου μας αποφάσισαν να συλλέξουν καπάκια τα οποία θα δοθούν για ανακύκλωση και με τα χρήματα θα αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια.

Την πρωτοβουλία πήραν οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης και την πρότειναν στο Μαθητικό Συμβούλιο του Σχολείου, όπου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. Έτσι προχώρησαν στη δημιουργία κάδων και άλλων δοχείων συλλογής καπακιών καθώς και αφισών που θα προτρέπουν όλους τους μαθητές να πάρουν μέρος στη δράση. (περισσότερα…)

Μια ανοικειωτική ιστορία για τη δημοκρατία

democracy means«Η κυρία Δημοκρατία είναι μια πολύ ηλικιωμένη και αξιοπρεπής κυρία που επισκέπτεται το σπίτι μας κάθε Σάββατο. Ανυπομονούμε να έρθει, γιατί όταν έρχεται το σπίτι μας γίνεται καλύτερο.

Αυτό σημαίνει ότι δε βριζόμαστε μεταξύ μας, ο μπαμπάς δε φωνάζει στη μαμά και όλοι σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, όσο διαρκεί η επίσκεψή της.

Καθόμαστε στο τραπέζι και τρώμε με αξιοπρεπή και ήρεμο τρόπο. Συζητάμε διάφορα θέματα και ακούμε τον ομιλητή με σεβασμό. Δίνουμε σημασία ακόμη και στις λεξούλες του μωρού μας, του Γιάννη. (περισσότερα…)

Ενημερωτικό Δελτίο Erasmus+

Newsletter 2Κυκλοφόρησε το Ενημερωτικό Δελτίο Νο2 στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+.

Το τεύχος αυτό είναι αφιερωμένο στην εκπαίδευση στην Ιδιότητα του Πολίτη και τη  Δημοκρατία και περιλαμβάνει 1 σελίδα για κάθε χώρα.

Διαβάστε το ενημερωτικό Δελτίο στον παρακάτω σύνδεσμο Newsletter Democracy

Ενημερωτικό Δελτίο

image Newsletter SustainabilityΚυκλοφόρησε το Ενημερωτικό Δελτίο Νο1 στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+. Το τεύχος αυτό είναι αφιερωμένο στην Αειφορία και πρειλαμβάνει 1 σελίδα για κάθε χώρα.

Διαβάστε το ενημερωτικό Δελτίο στον παρακάτω σύνδεσμο Newsletter Sustainability