24η Χορωδιακή Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων

24η  ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 στο Ασβεστοχώρι στις 28 ,29 και 30 Μαΐου 2019

Η συνάντηση, αφορά παιδικές χορωδίες  δημοτικών σχολείων και δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Στόχος της είναι η προβολή του χορωδιακού έργου των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο τέλος της συμμετοχής της κάθε χορωδίας θα απονεμηθεί αναμνηστικό και δίπλωμα συμμετοχής.

 

1η ημέρα 21ης Χορωδιακής Συνάντησης

DSCN2239Ξεκίνησε σήμερα Τρίτη 19 Απριλίου η 21η Χορωδιακή Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων που διοργανώνει το σχολείο μας.  Συμμετείχαν οι χορωδίες από 4 δημοτικά σχολεία. Οι μικροί χορωδοί, μας χάρισαν πολύ όμορφες και μελωδικές στιγμές και τους ευχαριστούμε πολύ.

Οι χορωδίες που τραγούδησαν σήμερα ήταν από τα παρακάτω σχολεία:

2ο Δημ. Σχολείο Ευόσμου

6ο Διαπολιτισμικό Δημ. Σχολείο Ευόσμου

1ο Δημ. Σχολείο Νεαπόλεως

Δημ. Σχολείο Ασβεστοχωρίου

DSCN2196 DSCN2202 DSCN2209 DSCN2225 DSCN2230

21η Χορωδιακή Συνάντηση

Η 21η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ διοργανώνεται από το Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου τη Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Απριλίου στις 8 το βράδυ, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου του Ασβεστοχωρίου.

Η Συνάντηση, αφορά παιδικές χορωδίες των δημόσιων Δημοτικών Σχολείων και δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Πρόκειται για μια Συνάντηση στην οποία δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων να παρουσιάσουν τη χορωδιακή τους. Περίπου 250 μικροί καλλιτέχνες – χορωδοί θα παρουσιάσουν προγράμματα που αποτελούνται κυρίως από ελληνικά έντεχνα και παραδοσιακά χορωδιακά τραγούδια.

Στο τέλος της κάθε βραδιάς όλες οι Χορωδίες της ημέρας θα τραγουδήσουν ένα ομαδικό κομμάτι, μια που αυτή είναι η χαρά της Συνάντησης.

Αφίσα 21ης Χορωδιακής Συνάντησης

6ο Φεστιβάλ Παιδικών-Νεανικών Χορωδιών

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Χορωδία των Δημοτικών Σχολείων Ασβεστοχωρίου στο 6ο Φεστιβάλ Παιδικών-Νεανικών Χορωδιών, που διοργάνωσε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η Χορωδία μας τραγούδησε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα.

Τη Μουσική Διδασκαλία – Διεύθυνση της χορωδίας έχει ο Παντελής Τερεζάκης και στο πιάνο συνόδευε η Ελεονώρα Καλαϊτσίδου.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μικρούς μας Χορωδούς και στον μαέστρο της Χορωδίας μας, κ. Π. Τερεζάκη, που εδώ και 20 χρόνια εργάζεται ακούραστα και με το ίδιο μεράκι.

DSCN2118-001

Η Χορωδία μας πάει …Μέγαρο

Μέγαρο ΜουσικήςΗ παιδική Χορωδία των Σχολείων μας θα συμμετάσχει το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στο 6ο Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής  (αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2).

Το 6ο Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί στις 17-18, 20-21 Φεβρουαρίου, ανοίγει φέτος τις πύλες του στις σχολικές χορωδίες, σε μια βραδιά αφιερωμένη στη σχολική χορωδία, με τη συμμετοχή επιλεγμένων σχολικών χορωδιών Δημοτικών και Γυμνασίων – Λυκείων.

Τη Μουσική Διδασκαλία – Διεύθυνσητης χορωδίας έχει ο Παντελής Τερεζάκης
Τη Χορωδία θα συνοδεύει στο πιάνο η Ελεονώρα Καλαϊτσίδου

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Xριστουγεννιάτικη Συναυλία

ΣΗΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣΠραγματοποιήθηκε με μεγαλη επιτυχία την  Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Παιδικής Χορωδίας του Σχολείου μας.

Στη Συναυλία συμμετείχε και η Παιδική Χορωδία του ιερού ναού Αγίας Βαρβάρας υπό τη διεύθυνση της κ. Ελεονώρας Καλαϊτσίδου-Γλυκίδου.

DSC04763DSC04770 DSC04778