ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΚΑΠΑΚΙΑ

DSC02Οι μαθητές του Σχολείου μας αποφάσισαν να συλλέξουν καπάκια τα οποία θα δοθούν για ανακύκλωση και με τα χρήματα θα αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια.

Την πρωτοβουλία πήραν οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης και την πρότειναν στο Μαθητικό Συμβούλιο του Σχολείου, όπου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. Έτσι προχώρησαν στη δημιουργία κάδων και άλλων δοχείων συλλογής καπακιών καθώς και αφισών που θα προτρέπουν όλους τους μαθητές να πάρουν μέρος στη δράση.

Τη δράση στην περιοχή Θεσσαλονίκης συντονίζει η εθελοντική ομάδα Thessaloniki Next2U σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια  υποστήριξης των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Τα καπάκια συγκεντρώνονται σε αποθήκη του λιμανιού, που εποπτεύεται από τη Διεύθυνση Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων, και με όχημα του Δήμου Θεσσαλονίκης στέλνονται σε εταιρεία ανακύκλωσης. Με τα χρήματα που συγκεντρώνονται αγοράζονται, και στη συνέχεια δωρίζονται, αναπηρικά αμαξίδια.
Να τονίσουμε ότι για την αγορά ενός αμαξιδίου χρειάζονται τουλάχιστον 1-1,5 τόνος καπάκια. Γι’ αυτό φέρτε όλοι τα καπάκια σας στο Σχολείο!
DSC01