Το μακαρονόδεντρο

Η ιστορία των μακαρονιών, δυστυχώς, δεν είναι γνωστή σε πολλούς. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα λέγεται πως στα μοναστήρια, εκτός από λιόδεντρα και λαχανόκηπους, καλλιεργούσαν τεράστιες εκτάσεις από μακαρονόδεντρα. Ήταν πολύ γευστικά και γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι προτιμούσαν να αγοράζουν μακαρόνια από τα μοναστήρια και να μην καλλιεργούν στον κήπο τους.

Στην εποχή μας, η καλλιέργεια του μακαρονόδεντρου γίνεται μόνο σε μεγάλες φάρμες, οι οποίες στέλνουν το προϊόν τους στα εργοστάσια για συσκευασία και διάθεση. Για να μας πείσουν οι μεγάλες εταιρίες για τα προιόντα τους προσπάθησαν να τα συγκρίνουν με τα μακαρόνια των μοναστηριών του Μεσαίωνα. Κάντε κλικ εδώ και παρατηρείστε πώς επιχείρησε μια μεγάλη εταιρία το 1960 να πείσει τους καταναλωτές να προτιμήσουν τα δικά της μακαρόνια. Φυσικά πρωταγωνιστούν καλόγεροι!

Παρόλο που στον αιώνα μας πλέον κανένας δεν καλλιεργεί μακαρονόδεντρα στο κτήμα του, μια μικρή οικογενειακή φάρμα στα σύνορα Ιταλίας – Ελβετίας γύρω στα 1957 λέγεται ότι έκανε τα πιο νόστιμα μακαρόνια στην Ευρώπη! Μάλιστα το διάσημο αγγλικό κανάλι BBC επισκέφτηκε τη φάρμα και τράβηξε ένα πολύ όμορφο βίντεο από τη συγκομιδή των μακαρονιών από τα δέντρα. Για να το παρακολουθήσετε, κάντε κλικ εδώ.

Στο ίδιο ρεπορτάζ δίνονται οδηγίες για όσους θέλουν να φυτέψουν μια μακαρονιά στο σπίτι. Αν θέλετε κι εσείς να φυτέψετε μια μακαρονιά είναι απλό! Τοποθετήστε ένα μακαρόνι σε τενεκάκι από σάλτσα ντομάτας και να εύχεστε για το καλύτερο αποτέλεσμα!

Καλό μήνα!

Καλή Πρωταπριλιά!

Σίγουρα θα κατάλαβες ως τώρα ότι όλη η παραπάνω ιστορία είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν μακαρονόδεντρα ή τουλάχιστο δεν έχουμε δει ποτέ κανένα έως τώρα!

Αλήθεια πώς έρχονται τα μακαρόνια στην κατσαρόλα μας; Σίγουρα όχι από το σούπερ μάρκετ. Κάνε μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, ρώτησε τα μέλη της οικογένειά σου και όταν ξεκαθαρίσεις πώς φτιάχνονται τα μακαρόνια, γράψε το ταξίδι τους στα σχόλια παρακάτω ή στον ψηφιακό πίνακα ή στο τετράδιό σου και στη συνέχεια στείλε όσα έγραψες να τα δημοσιεύσω. 

ψηφιακός πίνακας