Το 9ο ΔΣ Λάρισας για δεύτερη χρονιά στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό έντεχνου ρητορικού λόγου στην Αγγλική γλώσσα

Εικόνα2

   Γράφει η εκπαιδευτικός Αγγλ. Γλώσσας Μαρία Παπαδημητρίου

Μια πολύτιμη εμπειρία είχαν την ευκαιρία και φέτος να ζήσουν μαθητές της ΣΤ΄Τάξης του σχολείου μας μέσα από τη συμμετοχή τους στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρητορικής στην Αγγλική γλώσσα, «SPEAK LAB ORATORY GAMES» για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας με το σύνθημα ALL WE NEED IS EACH OTHER, που διοργάνωσε ο ξενόγλωσσος τομέας των Εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη στην πόλη μας στις 19 και 20 Απριλίου 2024.

Εικόνα1

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του γυμνασίου και του λυκείου των Εκπαιδευτηρίων στην Τερψιθέα Λάρισας με τη συμμετοχή 325 μαθητών και μαθητριών από 22 σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διαγωνιστούν στα αγωνίσματα Debate, Group Discussion, Oral Interpretation of Literature, Duet Acting, Monologue, Original Oratory και Impromptu Speaking αποδεικνύοντας στην πράξη πως η ενασχόληση με τη Ρητορική δεν είναι απλώς μια ευχάριστη δραστηριότητα αλλά μία μακρόπνοη και λειτουργική διαδικασία που στηρίζεται στην ανάπτυξη όλων των δεξιοτήτων του νου και την ομαδοσυνεργατικότητα. Η εμπειρία της συμμετοχής τους πρόσφερε γνώσεις, βαθύτερη σκέψη, μεστή και πλουσιότερη έκφραση, άνεση και αυτοπεποίθηση στην επικοινωνία τους όπως επίσης και εξοικείωση με σύγχρονες τεχνολογίες επικοινωνίας.

Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι μαθητές του ΣΤ3-ΣΤ4:

  • Νάγια Ζουναλή, DEBATE (Διττός Λόγος)
  • Κωνσταντίνος-Ταξιάρχης Βογιατζής, ORAL INTERPRETATION (Ερμηνεία λογοτεχνικού κειμένου στ΄αγγλικά – Απαγγελία 1ης και 16ης Ραψωδίας της Οδύσσειας)
  • Βασιλική Τσιλίκα, ORAL INTERPRETATION (Ερμηνεία του Εγωιστή Γίγαντα στ΄Αγγλικά)
  • Χρύσα Καλφούντζου, Δήμητρα Ναλμπάνη, DUET ACTING (δραματοποίηση της Σταχτοπούτας)
  • Δήμητρα Σταμούλη και Σταυρούλα Λύκα, DUET ACTING (δραματοποίηση του PETER PAN)
  • Αλεξάνδρα Σαράντη και Μαρία Σταμούλη, DUET ACTING (δραματοποίηση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε σεντ Εξπερύ)
  • Μαρία Ασπρούδη και Περσεφόνη Φιλίππου, DUET ACTING (δραματοποίηση του Ευτυχισμένου Πρίγκιπα, του Όσκαρ Γουάιλντ)

Οι μαθητές προετοιμάστηκαν για το Διαγωνισμό για τρεις μήνες, σε όμιλο ρητορικής Αγγλικής Γλώσσας, μετά το πέρας του διδακτικού τους ωραρίου, με τη βοήθειά μου. Τα παιδιά κατέβαλαν συγκινητική προσπάθεια, ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του Διαγωνισμού και κέρδισαν τις εντυπώσεις, με άριστες βαθμολογίες από τους 6 κριτές και στους 3 γύρους του Διαγωνισμού.

Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και είμαστε όλοι περήφανοι που μας εκπροσώπησαν στο Διαγωνισμό!

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τη διεύθυνση του σχολείου, την κα Βασιλική Παπαναγιώτου, για τη διαρκή στήριξή της στο εγχείρημά μας, αλλά και τις συναδέλφους εκπαιδευτικούς Μάρθα Νέλλα και Γιώτα Φαρμάκα για την πολύτιμη διευκόλυνσή τους στις πρόβες μας, γιατί..

ALL WE NEED IS EACH OTHER!!

Μια γεύση από το Διαγωνισμό..