9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

H ηλεκτρονική μας εφημερίδα

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Νοέ 201823

Μετά βροχής και μουσικής ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου της 17ης Νοεμβρίου οι επετειακές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο στη Λάρισα.Στην Κεντρική πλατεία της πόλης, ο Δήμος Λαρισαίων διοργάνωσε εκδήλωση όπου μαθητές σχολείων της πόλης παρουσίασαν τραγούδια για την επέτειο.

Λόγω της κακοκαιρίας, η εκδήλωση έγινε σε στεγασμένο χώρο.Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Οι φωτογραφίες είναι από την συμμετοχή του σχολείου μας.

Τους μαθητές συνόδευσε ο δάσκαλος μουσικής του σχολείου μας κ. Ανδρέας Καλογιάννης.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Νοέ 201818

  

Στις 16/11 πραγματοποιήθηκε η γιορτή του Πολυτεχνείου, με τη συμμετοχή, όπως κάθε χρόνο, των μαθητών της Ε΄τάξης. Φέτος, τολμάμε να πούμε ότι τα παιδιά ξεχώρισαν για τη μαζική διάθεση συμμετοχής και το μεράκι με το οποίο ασχολήθηκαν με την προετοιμασία της γιορτής.

Τους μαθητές βοήθησαν στην προετοιμασία της γιορτής οι δάσκαλοί τους Ευαγγελούλη Βασιλική, Καραβάκας Βασίλης, Νιδέλκος Λεωνίδας, Σιμιτσή Αναστασία, Φαρμάκα Γιώτα, η θεατρολόγος Κίτσιου Βίλλη και ο μουσικός Καλογιάννης Ανδρέας.

Στο άρτιο -θέλουμε να πιστεύουμε- καλλιτεχνικό αποτέλεσμα συνέβαλαν και τα σκηνικά που ετοίμασαν τα ίδια τα παιδιά με την καθοδήγηση του εικαστικού Πετρίκη Σωτήρη.

Συγχαρητήρια και στους παρακάτω μαθητές που πλαισίωσαν τη χορωδία

Γεωργία Μαραγκοζάκη:Φλάουτο

Ευαγελία Δημοπούλου:Βολί-σόλο τραγούδι

Αθανασία Ζήση:Μπουζούκι

Χριστίνα Τσιούμα:Kιθάρα

Αναστασία Καπετανοπούλου:Σόλο τραγούδι

 

 

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Νοέ 201815

 

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η γιορτή του σχολείου μας στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την Εθνική Αντίσταση που ετοίμασαν οι μαθητές της Ε΄τάξης του σχολείου μας.Η πρωινή ζώνη και το ολοήμερο απογευματινό πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσουν.

Ώρα προσέλευσης:9:00

Ώρα αποχώρησης:10:30

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων                                Η Διευθύντρια του Σχολείου

ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Νοέ 20184

Κλειστά θα είναι τα σχολεία για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας αλλά και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου,λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις εκλογές των υπηρεσιακών τους συμβουλίων.

«ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ».ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ!

Οκτ 201830

Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων συνδιοργάνωσε με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ, εκπαιδευτική δράση ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση συσκευασιών από χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο. Η δράση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Νεάπολης, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Ανακύκλωσε στους μπλε κάδους». Στην  εκδήλωση πήραν μέρος μαθητές διαφόρων τάξεων των 9ου, 21ου και 25ου δημοτικών σχολείων, καθώς και της Α’ Τάξης του 6ου Γυμνασίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια στο Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης, με σκοπό την εξοικείωσή τους με την ανακύκλωση στο μπλε κάδο. Στους μαθητές δόθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια καθώς και πλαστικές τσάντες ανακύκλωσης. Στο τέλος κληρώθηκαν και δύο ποδήλατα, σαν επιβράβευση για τη συμμετοχή τους.

Το σχολείο μας επισκέφτηκαν σήμερα ο  Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Απόστολος  Σουρλαντζής με την κ. Ελένη  Χαλκίδου, προϊσταμένη του γραφείου και παρέδωσαν ένα από τα δύο ποδήλατα που κέρδισε η μαθήτρια της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας  Ευαγγελία.

Τους ευχαριστούμε!

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οκτ 201827

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τίμησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες  του σχολείου μας την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Μέσα από μια σύντομη ιστορική αναδρομή, σκηνικές εικόνες, ποιήματα χορούς και τραγούδια κατάφεραν να στείλουν το μήνυμα της ενότητας και της ειρήνης και κέρδισαν το χειροκροτήματα όλων όσων παρευρέθηκαν.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δίνουν το στίγμα αυτής της πετυχημένης γιορτής την οποία παρουσίασαν τα τμήματα της Δ΄τάξης του σχολείου μας.

          

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Nτιντής Κωνσταντίνος,Κανιά Άννα, Παπακώστας Αχιλλέας,Βαλδούμας Βασίλης,

Καλογιάννης Ανδρέας μουσικός,Κίτσιου Βίλλη θεατρολόγος,Πετρίκης Σωτήρης εικαστικών.

 

«ΠΕΜΠΤΟΦΡΕΝΕΙΑ» Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ Ε΄1

Οκτ 201818

«Η Σχολική Εφημερίδα θέλει να αντικατοπτρίσει την παιδική έκφραση, τα ενδιαφέροντα, τα ερωτήματα, τις αναζητήσεις, τη δουλειά του παιδιού. Είναι  ο χώρος του αληθινού παιδικού και νεανικού λόγου».

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι κυκλοφόρησε η ολοκαίνουρια εφημερίδα των μαθητών του Ε΄1. Πρόκειται για το πρώτο τεύχος της σχολικής χρονιάς 2018-2019. Θα ακολουθήσουν κι άλλα. Μην τα χάσετε!

Η διαδικασία και τα βήματα που ακολουθήσαμε φυσικά είναι προτεινόμενα και βασίζονται στις δικές μας «λογικές”, επομένως εννοείται πως δεν αποτελούν μοναδική οδό.

Βήμα 1ο Ερεθίσματα
Φέραμε στην τάξη μια σχολική και μια κανονική εφημερίδα. Είδαμε με τους μαθητές, ομοιότητες διαφορές, κατανοήσαμε την μορφή που έχει μια εφημερίδα (εξώφυλλο, άρθρα, τίτλοι κ.λ.π). Για μεγαλύτερη ποικιλία είδαμε και πολλές σχολικές εφημερίδες άλλων σχολείων στο διαδίκτυο.
Βήμα 2ο Κανόνες
Προτείναμε τίτλους για την εφημερίδα και καταλήξαμε με ψηφοφορία στον τελικό.
«ΠΕΜΠΤΟΦΡΕΝΕΙΑ”
Αμέσως μετά συζητήσαμε και καταγράψαμε λίγους κανόνες, με βάση τους οποίους θα πορευτούμε.
Τα θέματα προτάθηκαν από τους μαθητές και ήταν τα εξής:
Το φύλλο της εφημερίδας θα είναι διμηνιαίο.
Θα διανέμεται δωρεάν.
Θα γράφουμε όλοι, ατομικά ή κατά ομάδες.
Θα συναποφασίζουμε με ένα μικρό συμβούλιο της τάξης περίπου τι θα περιέχει το κάθε τεύχος.
Τα άρθρα μας και ό,τι προτείνουμε για την εφημερίδα θα τα καταγράφουμε και θα τα τοποθετούμε στον «φάκελο εφημερίδας” για έλεγχο και διόρθωση.
Βήμα 3ο Το υλικό.

Το περιεχόμενο της εφημερίδας το συναποφασίζει ο εκπαιδευτικός με την ολομέλεια της τάξης αναλόγως φυσικά και την ηλικία των μαθητών. Ορίζουμε μια ημέρα στην αρχή του μήνα και κάνουμε ένα μικρό συμβούλιο για το τι περίπου θα περιέχει η εφημερίδα.
Στην αρχή χρειάζεται μια προετοιμασία από τον εκπαιδευτικό. Δηλαδή ορίσαμε σε γενικές γραμμές ότι θα έχουμε σε κάθε τεύχος:
Ανέκδοτα-Γρίφους-Αινίγματα-Γλωσσοδέτες.
Την κατασκευή του μήνα.
Ιστορίες-Παραμύθια-Ποιήματα που έχουμε γράψει στην τάξη.
Υλικό από εκδρομές ή επισκέψεις.
Συνεντεύξεις.
Συνταγές.Λήψη αρχείου

Μπορείτε να την διαβάσετε και εδώ

 

EUROPEAN DAY OF LANGUAGES

Οκτ 201815

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα  Γλωσσών, στις 26  Σεπτεμβρίου, είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

Με την ευκαιρία αυτής της ημέρας έγινε προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών για τη σημασία  της εκμάθησης γλωσσών μέσα από μια διαθεματική προσέγγιση(countries-flags-landmarks), ενισχύοντας παράλληλα την ερευνητική μάθηση.

Οι μαθητές του ΣΤ΄1 τμήματος του σχολείου μας προχώρησαν στη δημιουργία posters.Στόχος  της δραστηριότητας η ενθάρρυνση της δια βίου εκμάθησης γλωσσών μέσα και έξω από το σχολείο.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός:Τσόκου Ελένη-Άννα, αγγλικών

« Παλιότερα άρθρα

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

01-350x178

Επισκέπτες αυτή τη στιγμή:

2 ΕΘΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ETWINNING ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΑΙΔΙΑ μη ξεχνάτε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις που αφορούν:
- την ΤΑΞΗ σας
- το ΜΑΘΗΜΑ που σας ενδιαφέρει
- και τα ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ (είναι η κατηγορία που περιλαμβάνει τις δημοσιεύσεις που εσείς ξεχωρίζετε!)
---------------
Και εσείς ΓΟΝΕΙΣ
μην ξεχνάτε να μας στέλνετε ενδιαφέροντα άρθρα!
Η αρχή έγινε!

ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΛΑ Η ΣΕΛΙΔΑ;

Για καλύτερη πλοήγηση στην εφημερίδα μας χρησιμοποιήστε τους περιηγητές Mozilla Firefox ή Google Chrome και εγκαταστήστε το πρόγραμμα Adobe Flash Player .

Κάντε κλικ εδώ

H ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ


Η ιστοσελίδα μας άλλαξε! Ελπίζουμε να σας αρέσει περισσότερο!
Γράψτε μας τα σχόλια σας!

TO BLOG ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

βιλλυ2

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ – ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Translate

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΤΑΞΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ


Εργασίες Γερμανικών
Εκπ. υλικό Γερμανικών

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων