9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

H ηλεκτρονική μας εφημερίδα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ιαν 201818

 

 

 

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

            Σας  ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με  την Φ.7/219218 /Δ1-13-12-2017 απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  καθιερώνεται σε όλα τα Δημόσια σχολεία της χώρας η δράση με θέμα: «Η τσάντα στο σχολείο»

Με τη συγκεκριμένη δράση καθιερώνεται η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου για τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, στο σχολείο. H τσάντα των μαθητών/τριών παραμένει στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, έως την Δευτέρα.

Επισημαίνεται, ότι η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου.

Η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών.

Η συγκεκριμένη δράση συμβάλλει σε μια γενικότερη επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου  των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και των μαθητριών, οδηγώντας σε καλύτερη εξισορρόπηση ανάμεσα στις εργασίες που υλοποιούνται στο σχολείο και στις κατ’ οίκον εργασίες.

Σύμφωνα με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας οι ημερομηνίες υλοποίησης της δράσης αυτής είναι οι εξής: 26/1/2018, 16/2/2018, 23/3/2018, 27/4/2018, 25/5/2018 και 8/6/2018.

                                                                                  Με εκτίμηση

Η Δ/ντρια

Παπαναγιώτου Βασιλική

 

«Ζωγραφίζω την επίσημη Χριστουγεννιάτικη κάρτα»

Δεκ 201724

 

Στο κάλεσμά της να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικες κάρτες οι μαθητές, ανταποκρίθηκαν πολλά σχολεία και τελικά επιλέχθηκαν: η κάρτα μαθητών του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (ομαδικό έργο) να γίνει η επίσημη ευχετήρια κάρτα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας καθώς και η κάρτα μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου (ομαδικό έργο Α΄ Τάξης) να γίνει η επίσημη ευχετήρια κάρτα του Γραφείου Εκπαιδευτικών Θεμάτων ενώ η κάρτα μαθητών του Νηπιαγωγείου Βλαχογιαννίου (ομαδικό έργο) έγινε η επίσημη ευχετήρια κάρτα του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Το σχολείο μας φέτος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Δ/νσης  Α/θμιας   Εκπ/σης   Λάρισας,   δια   της   Υπεύθυνης   Σχολικών   Δραστηριοτήτων, να συμμετάσχουμε στη Δράση-Διαγωνισμό:«Ζωγραφίζω την επίσημη Χριστουγεννιάτικη κάρτα».

Τα κριτήρια αξιολόγησης και τελικής επιλογής του έργου που θα αποτελούσε την κάρτα ήταν τα εξής:

  • Αυθόρμητη έκφραση του παιδιού.
  • Ολοκληρωμένη σκέψη στην προσέγγιση του θέματος.
  • Τεχνική ικανότητα.
  • Αυθορμητισμός και φαντασία.
  • Μήνυμα που εκπέμπει η ζωγραφιά.
  • Χρήση πολλών τεχνικών.

Πιο συγκεκριμένα, η ΣΤ’ τάξη δουλεύοντας ομαδικά, κατάφερε να διακριθεί με τη δημιουργία του σκηνικού για τη γιορτή των Χριστουγέννων. Στους μαθητές απονεμήθηκαν έπαινοι και η συμμετοχή μας αποτελεί την επίσημη ευχετήρια κάρτα της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Σωτήρης Πετρίκης

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΣΥΡΜΑΚΕΖΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΤΕΙΑ

Δεκ 20176

Τον ελαιώνα και το μουσείο Θεσσαλικής Ζωής της οικογένειας Συρμακέζη στην Ελάτεια επισκέφθηκαν σήμερα οι μαθητές της Δ΄τάξης του σχολείου μας.

Η στοχοθεσία που τέθηκε αφορούσε την επαφή με το φυσικό περιβάλλον, την ενημέρωση σχετικά με το λιομάζωμα αλλά  και ό,τι αφορά τη θεματολογία της ελιάς.

Αρχικά, επισκέφθηκαν τοπικό βιολογικό ελαιώνα, όπου ενημερώ­θηκαν από τους υπεύθυνους για τις διαδικασίες συγκομιδής και επεξερ­γασίας της ελιάς.Μάζεψαν ελιές με τα χτένια,αφού πρώτα έστρωσαν τα πανιά και  βελανίδια από μια βελανιδιά.

Στη συνέχεια στην αυλή του μουσείου έφαγαν φρέσκο ζυμωτό ψωμί χειροποίητο ψωμί βουτηγμένο σε ελαιόλαδο και ελίτσες.

 

Το Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής, της οικογένειας Συρμακέζη, αναπτύσσεται μέσα στον ιδιόκτητο χώρο της Οικογένειας Συρμακέζη, στην Ελάτεια Λαρίσης.

Οι πρόγονοι των σημερινών ιδιοκτητών, έξι γενιές πριν, ήρθαν το 1854 από τα Γιάννενα στα Αμπελάκια. Λίγο αργότερα αγόρασαν από τούρκο κτηματία, την έκταση με ορισμένα από τα κτίσματα. Για την κάλυψη των αναγκών, κατασκευάσθηκαν στην πορεία και άλλα κτίσματα.

Όλα τα κτίρια ακολούθησαν τους δομικούς κανόνες της εποχής στην περιοχή: τοίχοι από λιθοδομή και ξύλινη σκεπή με κεραμίδια.

Μέσα σε αυτό το χώρο, που έχουν μέχρι σήμερα ζήσει έξι γενιές της οικογένειας, έχουν βρεθεί σημαντικά δείγματα της διαχρονικής λειτουργίας της τοπικής αγροτικής οικονομίας, αλλά και της καθημερινης τοπικής ζωής, όχι μόνο της αγροτικής, αλλά και της ιδιότυπης αστικής των εύπορων ιδιοκτητών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οκτ 201725

ΓΙΟΡΤΗ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 Σας προσκαλούμε στη γιορτή που ετοίμασε η Δ΄τάξη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940,την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 9:00 π.μ.-11:00π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.
Το ολοήμερο και η πρωινή ζώνη δεν θα λειτουργήσουν.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων                                                             Η Διευθύντρια

 

4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Οκτ 201712

18_afissa

Πρωταρχικός στόχος των προγραμμάτων του Σχολείου μας είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών, μέσα από όλα τα γνωστικά αντικείμενα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της προσπάθειας είναι ο αθλητισμός, ο οποίος καλλιεργεί το αθλητικό ήθος, την ελευθερία της έκφρασης και της δημιουργίας και φροντίζει για την ισόρροπη σωματική και διανοητική ανάπτυξη των μαθητών.

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού αποτελεί μία θαυμάσια ευκαιρία για τα παιδιά να αθληθούν, να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες και να βελτιώσουν τη φυσική και ψυχική τους κατάσταση, με απώτερο στόχο την υιοθέτηση ενός σωστού τρόπου ζωής στην ενήλικη ζωή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη  11.10.17, το σχολείο μας οργάνωσε αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες με στόχο την εξοικείωση με διάφορα αθλήματα, την άθληση γενικότερα καθώς και την ψυχαγωγία.

Ολόκληρη η σχολική κοινότητα,μαθητές και εκπαιδευτικοί, με μεγάλη χαρά συμμετείχαν στην οργάνωση και τις δραστηριότητες της ημέρας αυτής, με στόχο την κοινωνική διάσταση του Σχολικού Αθλητισμού.


 

 

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Ευαγγέλου Ουρανία ΠΕ 11

Κελεπούρη Ελένη ΠΕ 11

Μπαλή Αρετή ΠΕ 11

Φιλοκώστα Ελένη ΠΕ 11

ΤΡΙΤΗ ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟ eTWINNING ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Σεπ 201718

ΠαρουσίασηΣΠ

 

Βράβευση των μαθητών του σχολείου μας με την εθνική ετικέτα ποιότητας για το Πρόγραμμα eTwinning που υλοποιήσαμε το 2016 σε συνεργασία με άλλα σχολεία, με τίτλο:

΄΄Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα΄΄.

Σκοπός του Προγράμματος ήταν η προβολή και ανάδειξη της Ιπποκρατικής ιδέας ως στοιχείο ταυτότητας της πόλης της Λάρισας. Στόχευσή μας ήταν οι μαθητές να δουλέψουν συνεργατικά και διαθεματικά έτσι ώστε να γνωρίσουν το έργο αυτού του μεγάλου ανδρός της αρχαιότητας που έζησε και έδρασε για ένα μέρος της ζωής του στην πόλη μας και πέθανε σ’ αυτή!

Αναλυτικότερα, σε ότι αφορά το μάθημα των Εικαστικών ασχοληθήκαμε με τα φαρμακευτικά φυτά του Ιπποκράτη. Τα παιδιά δούλεψαν με πολλή αγάπη και μεράκι προσπαθώντας να αποδώσουν ζωγραφικά πλήθος φαρμακευτικών φυτών στα οποία ακόμη και σήμερα βασίζεται η σύγχρονη φαρμακολογία.

URL VIDEO

http://www.authorstream.com/Presentation/070878-2801321/

ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΡΓΑ eTWINNING TOY ΣΧΟΛΕΙΟY ΜΑΣ

Σεπ 201712

Η Ετικέτα Ποιότητας είναι η απτή αναγνώριση στους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία για το υψηλό επίπεδο των eTwinning δραστηριοτήτων τους. Στους μαθητές, προσφέρει μία ενίσχυση στην προσπάθειά τους και στο σχολείο γενικότερα μία δημόσια επιβεβαίωση της δέσμευσής του για την ποιότητα και την ειλικρίνεια σε μία Ευρωπαϊκή συνεργασία, ενώ παράλληλα αποδεικνύεται  η υψηλή κατάρτιση σε θέματα εφαρμογής των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία καθώς και η δημιουργικότητα των Ελλήνων εκπαιδευτικών και μαθητών.

Tα  έργα του σχολείου μας που βραβεύτηκαν φέτος είναι δύο:

1.΄΄Stars don’t shine only at night΄΄ που υλοποίησε το περσινό Γ΄4 με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον Πετρίκη Σωτήρη, δάσκαλο εικαστικών του σχολείου μας.

Με το πρόγραμμα αυτό προσπαθήσαμε να «δούμε» τους εαυτούς μας, τις οικογένειες μας, τους φίλους μας, το σχολείο μας, τη γειτονιά μας, την πόλη μας με ένα διαφορετικό τρόπο. Είμαστε φτιαγμένοι από αστερόσκονη και μπορούμε να λάμψουμε μέσω των πράξεων μας, της συμπεριφοράς μας, των ιδεών μας δείχνοντας σεβασμό σε μας τους ίδιους και στους άλλους. Το ταξίδι μας ενέπλεξε πολλά σχολικά μαθήματα με ποικίλες δραστηριότητες. Βγαίνοντας από την σχολική τάξη, ξεπερνώντας τα όρια της πατρίδας μας στοχεύσαμε στην ηθική ακεραιότητα και, σε βάθος χρόνου, στην ενεργή πολιτότητα.


2.«Γιορτάζουμε τις παγκόσμιες ημέρες» που υλοποίησε το περσινό Δ΄1 με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την Κίτσιου Βίλλη, θεατρολόγο του σχολείου μας και το δάσκαλο Νιδέλκο Λεωνίδα.

21371183_1428674343853493_5804219473862303559_n

 

21430120_1428338347220426_6213946835451310248_n

 

Οι μαθητές δούλεψαν από καρδιάς και με μεράκι -μέρες παγκόσμιες που αν μόνο τις αναφέραμε- θα ήταν μια απλή εγκεφαλική επισήμανση.Αντιθέτως, μέσα από τη δημιουργική ενασχόληση στη θεματολογία των ημερών δόθηκε η ευκαιρία να μεταδώσουμε μηνύματα ανθρωπιάς και στοχασμού!


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΥΟ ΘΕΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΡΟΧΟΝΟΜΩΝ ΣΤΟ 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σεπ 20176

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προκηρύσσονται δύο θέσεις σχολικών τροχονόμων στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.Αιτήσεις γίνονται δεκτές από την Τρίτη 5-9-2017 έως και την Πέμπτη 7-9-2017 και ώρα 14:00 στη διεύθυνση του σχολείου.

 Η Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

                                                                                                              Παπαναγιώτου Βασιλική

« Παλιότερα άρθρα

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

01-350x178

Επισκέπτες αυτή τη στιγμή:

2 ΕΘΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ETWINNING ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΑΙΔΙΑ μη ξεχνάτε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις που αφορούν:
- την ΤΑΞΗ σας
- το ΜΑΘΗΜΑ που σας ενδιαφέρει
- και τα ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ (είναι η κατηγορία που περιλαμβάνει τις δημοσιεύσεις που εσείς ξεχωρίζετε!)
---------------
Και εσείς ΓΟΝΕΙΣ
μην ξεχνάτε να μας στέλνετε ενδιαφέροντα άρθρα!
Η αρχή έγινε!

ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΛΑ Η ΣΕΛΙΔΑ;

Για καλύτερη πλοήγηση στην εφημερίδα μας χρησιμοποιήστε τους περιηγητές Mozilla Firefox ή Google Chrome και εγκαταστήστε το πρόγραμμα Adobe Flash Player .

Κάντε κλικ εδώ

H ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ


Η ιστοσελίδα μας άλλαξε! Ελπίζουμε να σας αρέσει περισσότερο!
Γράψτε μας τα σχόλια σας!

TO BLOG ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

βιλλυ2

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ – ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΤΑΞΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ


Εργασίες Γερμανικών
Εκπ. υλικό Γερμανικών

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑTop
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων