ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ-ΕΥ ΖΗΝ

Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στις 10 και 24 Νοεμβρίου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας την κυρία Αναστασία Καραντούνη, Διαιτολόγο- Διατροφολόγο, η οποία  ανταποκρίθηκε άμεσα και με ιδιαίτερη ευχαρίστηση στην πρόσκληση των δασκάλων της Α’ δημοτικού να μιλήσει στους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες σχετικά με τη Διατροφή στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

15 censored 1

Η παρουσίαση της με τίτλο: «Τρώω έξυπνα, μεγαλώνω καλά!» είχε σκοπό να μάθει στους μαθητές και στις μαθήτριες τις βασικές αρχές της διατροφής. Έγινε λόγος για τα θρεπτικά συστατικά (Υδατάνθρακες, Πρωτεΐνες, Λίπη, Βιταμίνες και Ιχνοστοιχεία), διαχωρίστηκαν τα τρόφιμα σε ομάδες, για να είναι εύκολα κατανοητό από τα παιδιά πως θα φτιάξουν ένα πλήρες πιάτο, αναλύθηκε η πυραμίδα της Διατροφής και της άσκησης και τέλος τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά σε παιχνίδια διατροφής.

6 censored

Μέσα από το παιχνίδι των ερωτήσεων τα παιδιά μίλησαν για τις διατροφικές τους συνήθειες και τις αλλαγές που θα μπορούσαν να κάνουν και τέλος κάθε τάξη δημιούργησε κολλάζ με την Πυραμίδα της Διατροφής, με τη πολύτιμη βοήθεια των δασκάλων του κάθε τμήματος.

18 censored

21 censoredΗ διατροφή μας είναι πολύτιμο κομμάτι για έναν υγιή και δυνατό οργανισμό,

γι’ αυτό χρειάζεται να θέσουμε τα κατάλληλα θεμέλια από μικρή ηλικία.