ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ 3/12/2022

Γράφει η Ελένη Τσαπατόρη ΠΕ11

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992, επισκέφθηκε το σχολείο μας ( 9ο δημοτικό σχολείο Λάρισας) μετά από πρόσκληση, ο Ραφαήλ Πατρωνίδης.

6

Είναι ο μοναδικός αθλητής σε αμαξίδιο σε όλη την Θεσσαλία, στο άθλημα του τέννις. Συνοδεία του πατέρα του Γεωργίου Πατρωνίδη και του προπονητή του Βασίλη Μπανούση.

1

Μετά τη γνωριμία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, ξεκίνησε η δράση στο αμφιθέατρο με ερωτήσεις των παιδιών για την ζωή του, την καθημερινότητα του, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, τα οφέλη που του χαρίζει ο αθλητισμός για τα μελλοντικά του σχέδια και όνειρα. Ο Ραφαήλ απαντούσε πρόθυμα με χαμόγελο και αισιοδοξία περνώντας σε όλους μας μηνύματα δύναμης και αισιοδοξίας.

7

Η δράση κορυφώθηκε στο γυμναστήριο με βιωματικό τέννις από τον Ραφαήλ και τον προπονητή του. Πρώτα επίδειξη προπόνησης, εν συνεχεία και οι δύο σε αμαξίδια και διπλό παιχνίδι με τους μαθητές. Τα παιδιά έπαιξαν με τον Ραφαήλ και τον προπονητή, κάθησαν στο αμαξίδιο και μπήκαν στη θέση (έστω για λίγο)του Ραφαήλ.

10 19 5 4 3 2

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση η οποία έδωσε τροφή για περισυλλογή και επαναπροσδιορισμό προτεραιοτήτων σε όλους μας. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Ραφαήλ Πατρωνίδη και όλη την οικογένεια του καθώς και τον προπονητή του Βασίλη Μπανούση. Το ραντεβού για μια συνάντηση στο εγγύς μέλλον έχει ήδη κλειστεί.

8

Οργάνωση της δράσης: Βίκυ Παπαναγιώτου, Ελένη Τσαπατόρη.