ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ! – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΤΑΞΗ ΣΤ΄

Παρουσίαση: Σωτήρης Πετρίκης

Γράφει η Βίλλη Κίτσιου, θεατρολόγος ΠΕ32

Την Τρίτη 10 Ιουνίου το βράδυ οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης  παρουσιάζοντας  το πολιτιστικό τους πρόγραμμα υπό μορφή παράστασης με τίτλο: «Ταξίδι στο χωροχρόνο του αρχαίου θεάτρου», μας πρόσφεραν μια καταπληκτική βραδιά γεμάτη από ζωντανές εικόνες της αρχαιότητας και τον καθαρό λόγο του αρχαίου δράματος. «Ευμενίδες» του Αισχύλου, «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, «Ο κολπατζής Ερμής» σατυρικό δράμα και χορικό στάσιμο από την “Ελένη” του Ευριπίδη.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Τα παιδιά, με μεράκι, δούλεψαν ένα εξάμηνο. Μελέτησαν, αναρωτήθηκαν, έψαξαν για απαντήσεις και δημιούργησαν! Η συνεργασία και των τριών τμημάτων ήταν εκπληκτική! Μαζί με τους εκπαιδευτικούς κατασκεύασαν σκηνικά της παράστασης , αρχαία μουσικά όργανα από πηλό και προσωπεία. SAMSUNG CAMERA PICTURES

Διάβασαν τους αρχαίους μας δραματουργούς σε παιδική μετάφραση και διασκεύασαν τα έργα που παρακολουθήσαμε. Γελάσαμε με τα τερτίπια του Τρυγαίου και συμφωνήσαμε με τη διαχρονική διαπίστωση του Ευριπίδη: «- αν το δίκιο σου ζητάς με το αίμα, η διχόνοια δεν θα λείψει από τον κόσμο!».

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Το οπτικοακουστικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε πάλι με την ειδική παρέμβαση των παιδιών ήταν καταιγιστικά (κόμικς της τραγωδίας, της κωμωδίας και του σατυρικού δράματος) έξυπνη. Ενώ ακούσαμε και μια αρχαία ελληνική μελωδία, ερμηνευμένη από τα παιδιά μας. Και φυσικά αφού το θέατρο ένωσε πολιτισμούς, δώσαμε και μια ελάχιστη γεύση της μακράς του επιρροής με τον κυριότερο εκπρόσωπο του Ελισαβετιανού θεάτρου, Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Ξεχωριστή η γοητεία που εκπέμπει το αρχαίο θέατρο. Τι λέτε παιδιά;;;

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΚΙΤΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ  – Θεατρικής Αγωγής

ΠΕΤΡΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ – Εικαστικών
ΚΑΡΑΚΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ – Πληροφορικής
ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ – Μουσικής
ΠΕΛΕΚΟΥΔΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ –  Αγγλικής Γλώσσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *