« ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ»

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Πραγματοποιήθηκε  στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας η εκδήλωση για την ιστορία της Νέας Φιλιππούπολης και του 9ου Δημοτικού Σχολείου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ομιλία του τέως διευθυντή του σχολείου  του κ. Κώστα Ζησόπουλου, προβολή της ταινίας για τη δράση του σχολείου στο παρελθόν και έκθεση παλαιών φωτογραφιών.

Στην ομιλία του ο κ. Ζησόπουλος αναφέρθηκε στις συνθήκες ίδρυσης της συνοικίας από τους πρόσφυγες της Ανατολικής Ρωμυλίας και τους αγώνες τους για επιβίωση στη θεσσαλική γη. Ιδιαίτερα παρουσίασε ντοκουμέντα για την ίδρυση σχολείου στη συνοικία, τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τα πρώτα χρόνια  της εγκατάστασης των προσφύγων και τη δυναμική πορεία ανάπτυξης της συνοικίας.

Σήμερα με την ανέγερση πολυκατοικιών στη συνοικία και την εγγραφή  παιδιών αξιωματικών ο αριθμός των μαθητών ανέρχεται περίπου στους 500. Είναι το πολυπληθέστερο σχολείο της πόλης  και αντιμετωπίζει εκ νέου προβλήματα αύξησης αιθουσών. Είναι αναγκαία πλέον η ίδρυση και το χτίσιμο νέου σχολείου σε οικόπεδο που βρίσκεται κοντά στη ΔΕΥΑΛ θέση Αμμορυχείου.

Έγινε προβολή ταινίας από εκδηλώσεις του σχολείου κατά το 1983, 1987 7 2006. Στον προθάλαμο του σχολείου λειτουργεί έκθεση φωτογραφιών από το αρχείο του σχολείου και από φωτογραφίες που συνέλεξαν οι μαθητές.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Ζωγράφος Βασίλης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους καθώς και τους συντελεστές της εκδήλωσης για την προσπάθεια που επιτέλεσαν. Παρευρέθηκαν οι:  Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σακελλαρίου Βασίλειος, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μπαρμπούτης Σπυρίδων, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τερζούδης Χρήστος και Σουρλατζής Απόστολος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σιδηρόπουλος Χρήστος, πλήθος δασκάλων που εργάστηκαν στο παρελθόν στο σχολείο καθώς και γονείς.

unnamed

Η Ιστορία του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας

Συνεργάστηκαν  οι εκπαιδευτικοί:

Ζησόπουλος Κωνσταντίνος:συνταξιούχος δάσκαλος

Μακρυγιάννης Νίκος:δάσκαλος του Ε΄1

Γαλάνης Στέλιος:δάσκαλος του Ε΄2

Σουλιώτης Μπάμπης:δάσκαλος του Ε΄3

Κουτίνας Ιωάννης:πληροφορικής

Αφήστε μια απάντηση