ΕΛΜΕΡ Ο ΠΑΡΔΑΛΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ

Γράφει ο δάσκαλος Νιδέλκος Λεωνίδας

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Σε μια αγέλη ελεφάντων όλο είναι διαφορετικοί. Άλλος είναι νέος και άλλος γέρος. Άλλος είναι γεροδεμένος και άλλος αδύνατος. Άλλος πιο ψηλός και άλλος πιο χοντρός. Όλοι διαφορετικοί, χαρούμενοι και το ίδιο χρώμα! Εκτός από έναν…τον Έλμερ! Ο Έλμερ είναι διαφορετικός, είναι πολύχρωμος! Ο Έλμερ έκανε τους άλλους χαρούμενους. Δημιουργούσε αστείες καταστάσεις, παιχνίδια και χαρές. Ένα βράδυ όμως σκεφτόταν ότι βαρέθηκε να είναι διαφορετικός. Έτσι βρήκε ένα θάμνο με γκρι βατόμουρα, βάφτηκε και απέκτησε ελεφαντένιο χρώμα! Κανείς δεν τον αναγνώρισε όταν επέστρεψε πίσω στο κοπάδι. Ήταν ίδιος με τους άλλους! Όμως…κάτι ήταν διαφορετικό… Ήταν όλοι ήσυχοι και ο Έλμερ ήθελε να γελάσει! Βλέπετε η διαφορετικότητα του Έλμερ δεν ήταν το χρώμα του αλλά η προσωπικότητά του. Ήταν αυτός που χάριζε απλόχερα στους άλλους το γέλιο! Χρώμα, ύψος, βάρος…η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι τόσο σημαντική, όσο οι προθέσεις και η προσφορά του κάθε ελέφαντα, του κάθε ανθρώπου. Ο Έλμερ άρχισε να κάνει αστεία, να ξεσηκώνει τους άλλους και όλοι τον αναγνώρισαν και ξεκαρδίστηκαν στα γέλια. Καθώς γελούσαν ξέσπασε βροχή και ο Έλμερ ξεπλύθηκε. Από τότε μια φορά το χρόνο όλοι οι ελέφαντες βαφόντουσαν πολύχρωμοι και ο Έλμερ γκρι!

IMG

ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ  ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ!!!

Με τους μαθητές του Γ΄2 μιλήσαμε για τη διαφορετικότητα και το φόβο της απόρριψης. Μέσα από τον Έλμερ κατανοήσαμε ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε να κρατήσουμε τη διαφορετικότητά μας, τη μοναδικότητά μας… Όταν οι μοναδικότητες ενώνονται, κερδίζει το σύνολο, κερδίζει η ομάδα!

Και είναι πολύ σημαντικό ότι ο Έλμερ είναι αποδεκτός στο σύνολο, για αυτό που πραγματικά είναι… Δε χρειάστηκε να αλλάξει τίποτε στον εαυτό του για να γίνει αρεστός, δε χρειάστηκε να κάνει κανένα κατόρθωμα για να τον προσέξουν και να τον αγαπήσουν τα άλλα ελεφαντάκια! Το «διαφορετικό» εντάσσεται στην ομάδα με φυσικό, απλό & όμορφο τρόπο, χωρίς προβλήματα και εντάσεις!

Αυτό που κρατήσαμε ήταν η τελευταία παράγραφος του βιβλίου:

el

¨ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ,ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΠΟΤΕ.ΝΑ, ΟΠΩΣ Η ΑΓΑΠΗ Ή Η ΕΥΤΥΧΙΑ¨

10173809_1493121804239638_5641828926217471819_n

 

 

Αφήστε μια απάντηση