Επίσκεψη των Β’, Δ’, και Ε’ τάξεων στην Καλαμωτή

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες των Β’, Δ’, και Ε’ τάξεων  επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο της Καλαμωτής. Σε έναν “ζεστό” χώρο τους υποδέχθηκε με χαρά η Προϊσταμένη,κα. Μαρία Βιτέλλα,  το Διδακτικό Προσωπικό, καθώς επίσης όλοι οι μαθητές του σχολείου. Εκεί, τα παιδιά δημιούργησαν ευφάνταστες χριστουγεννιάτικες κατασκευές με φυσικά υλικά, γεύτηκαν λιχουδιές, παρακολούθησαν την διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών, τοπικών μελομακάρονων και είδαν χριστουγεννιάτικη ταινία. Τα παιδιά απόλαυσαν τέλος, το παιχνίδι στη φύση, ανάμεσα στα ελαιόδεντρα και τους σχίνους και πήραν τον δρόμο της επιστροφής παίρνοντας μαζί τους τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας

Μία υπέροχη γιορτή μας παρουσίασαν την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α’ και Β’ τάξεων με τα χριστουγεννιάτικα θεατρικά τους, “Τα στολίδια των Χριστουγέννων” και “Το μαγικό φίλτρο των Χριστουγέννων”, αντίστοιχα. Όλα τα παιδιά , υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους κας. Μαρκέλλας Τσούτσα και κας. Ξένιας Μαθιούδη, απέδωσαν εξαιρετικά τους ρόλους τους και εισέπραξαν τα συγχαρητήρια όλων μας!  Τα παιδιά με την επιμέλεια της εκπαιδευτικού των Αγγλικών, κας. Ράνιας Στεφανίδου,  απήγγειλαν ποιήματα στα Αγγλικά και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα αγγλικά τραγούδια, ενθουσιάζοντας όλους τους παρευρισκομένους. 
Η χορωδία του σχολείου μας που αποτελείται από μαθητές των Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων, υπό την μαεστρική καθοδήγηση της μουσικού μας κας. Ντίνας Τουρνή, τραγούδησε άψογα και με γιορτινή διάθεση χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους! Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό!

Ευχετήριες κάρτες για το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου

Σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, oι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ’, Δ’ και Ε’ τάξεων του σχολείου μας έφτιαξαν ευχετήριες κάρτες για όλους τους νοσηλευόμενους του Νοσοκομείου.

Επίσκεψη του 8ου Νηπιαγωγείου στο σχολείο μας

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Α’ τάξης του σχολείου μας υποδέχτηκαν
τα παιδιά του 8ου Νηπιαγωγείου.
Οι μικροί μας φίλοι ενημέρωσαν τα πρωτάκια μας για το φαινόμενο του σεισμού
καθώς και για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουμε .
Επιπλέον, τους παρουσίασαν μια αφίσα και έναν αυτοσχέδιο σεισμογράφο που είχαν
δημιουργήσει με τη βοήθεια των νηπιαγωγών τους.
Στις 18 Δεκεμβρίου τραγούδησαν μαζί χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Οι επισκέψεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης των
παιδιών του Νηπιαγωγείου στο Δημοτικό.

Χριστουγεννιάτικο Εργαστήριο στο Σχολείο μας

Την Κυριακή  στις 10 Δεκεμβρίου 2023  το απόγευμα  πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Σχολείου μας με μεγάλη επιτυχία Χριστουγεννιάτικο Εργαστήριο από την εικαστικό μας κα. Ανδρεοπούλου Βασιλική. Παρόντα ήταν και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τα οποία βοήθησαν και πρόσφεραν και ένα μικρό κέρασμα στους μαθητές.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χίου σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι που θα κάνει την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 4-7 μ.μ. στον  χώρο του σχολείου μας.

Σας περιμένουμε για να κατασκευάσουμε ευφάνταστες δημιουργίες για το bazaar  του σχολείου μας!

1000011061

Ενημέρωση των εκπαιδευτικών του σχολείου μας σε θέματα πυρασφάλειας

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των εκπαιδευτικών του σχολείου μας από αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου για θέματα πυρασφάλειας και για τη χρήση των πυροσβεστήρων στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Η ενημέρωση έγινε από κοινού με τους εκπαιδευτικούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου.

IMG 20231124 141429