Εκδρομές!

Στο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου προωθείται η ολόπλευρη ανάπτυξη των νηπίων μέσα από διάφορες δραστηριότητες.  Οι εκδρομές είναι μια αγαπημένη πρακτική, καθώς βοηθάνε στη μάθηση/ευαισθητοποίηση έξω από το στενό πλαίσιο της τάξης. Και βέβαια τα παιδιά τις λατρεύουν. Στη θεματική ενότητα Κοινωνικές Επιστήμες  δίνεται έμφαση στην ευαισθητοποίηση των παιδιών, αλλά και στην ανάληψη πρωτοβουλιών σε ζητήματα της άμεσης εμπειρίας τους, σε σχέση με περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν την αειφόρο ανάπτυξη, για την προαγωγή της ενεργού και υπεύθυνης συμμετοχής και δράσης τους. Η εκδρομή σε ένα χώρο όπως ο κήπος Διομήδους στο Χαϊδάρι έφερε τα παιδιά σε άμεση επαφή με τη φύση και όξυνε τις αισθήσεις τους, την όσφρηση, την αφή, την ακοή.

Στη θεματική ενότητα Κινητική Αγωγή προάγεται η ποιότητα και η υγεία σε ποικίλους τομείς της καθημερινής και σωματικής δραστηριοποίησης των παιδιών . Τι πιο κατάλληλο λοιπόν από ένα οργανωμένο χώρο αθλοπαιδειών, με ένα σωρό διαφορετικά εξαρτήματα από ποικίλλα αθλήματα, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαρία να δοκιμάσουν και να αποφασίσουν τι τους αρέσει περισσότερο. Πάντοτε αρωγοί, οι εκπαιδευτικοί της τάξης. Γιατί και στους μεγάλους αρέσουν οι εκδρομές- παρόλο που η οργάνωσή τους  είναι δύσκολη για διάφορους λόγους.
diomidous1diomidous20240320 112422 εικόνα Viber 2024 03 20 15 34 01 074 εικόνα Viber 2024 03 20 15 34 22 44020240410 100247realkidsrealkids1 1