Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2023

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας με τίτλο :«Ο Αϊ Βασίλης κοιμάται του καλού καιρού». Οι μαθητές μας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και χάρηκαν με την ψυχή τους την υπέροχη παράσταση! Χίλια μπράβο σε όσους συμμετείχαν και πολλά ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της γιορτής.Ο Αϊ Βασίλης κοιμάται του καλού καιρούΔείτε μερικές φωτογραφίες της γιορτής πατώντας εδώ.

Βιβλία από το Ίδρυμα Βασιλείου Γ. Μελά

Λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων είχαμε τη χαρά να δεχτούμε την γενναιόδωρη προσφορά από το Ίδρυμα Βασιλείου Γ. Μελά για την Προσχολική αγωγή που περιλαμβάνει βιβλία, εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό υλικό. Μετά από αίτημά μας προς το ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΛΑ τον Σεπτέμβριο, δεχτήκαμε ηλεκτρονικά την επιβεβαίωση έγκρισης της χορηγίας προς το σχολείο μας και περιμένουμε με ανυπομονησία τα υλικά. Τα βιβλία μας έφτασαν πρώτα! Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Βασιλείου Γ. Μελά για τα βιβλία που θα προστεθούν την καινούρια  χρονιά  στη  δανειστική μας Βιβλιοθήκη και τη συμβολή του με το τρόπο αυτό στην ενίσχυση του Σχεδίου Δράσης μας:«Φιλαναγνωσία, μια όμορφη κυρία!»Βιβλία από το Ίδρυμα Μελά

Πιστοποιητικό υιοθεσίας από το make a Wish Eλλάδος

Για τη συμμετοχή του Νηπιαγωγείου μας στο Πρόγραμμα “Το αστέρι της Ευχής”  λάβαμε ευχαριστήρια επιστολή από το Make a wish- Κάνε μια ευχή Ελλάδος καθώς και το Πιστοποιητικό Υιοθεσίας – Εκπλήρωσης ευχής της Δανάης  4 ετών. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους γονείς και κηδεμόνες για την συμμετοχή τους !

Πιστοποιητικό υιοθεσίας 6o Νηπιαγωγείο Χαλκίδας

Χαρίσαμε ένα βιβλίο -Δυναμώσαμε το φως

Οι Storytellers της Οικοσυμμαχίας, ένωσαν τις δυνάμεις τους και σήμερα προσπάθησαν να δυναμώσουν το φως, χαρίζοντας και ανταλλάσσοντας βιβλία, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στη δράση της Elpinex.Ανάμεσα τους και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας που συμμετείχαν με χαρά και δυνάμωσαν με το φως που βγαίνει μέσα από ένα βιβλίο τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου!Χάρισε ένα βιβλίο δυνάμωσε το φωςΧάρισε ένα βιβλίο δυνάμωσε το φως 1

Πατώντας εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τα σημεία που πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις του κάθε σχολείου των Storytellers της Οικοσυμμαχίας.

Όλες οι ιδέες της 21ης Δεκεμβρίου στο Padlet της Elpinex.

H δική μας συμμετοχή στο Padlet της Elpinex.

Το ημερολόγιο των storytellers της Οικοσυμμαχίας

Ας κάνουμε ένα κόσμο πιο φωτεινό
12+1 συγγραφείς και μία εικονογράφος αφουγκράστηκαν τις επιθυμίες των παιδιών της Οικοσυμμαχίας για ένα κόσμο πιο φωτεινό, πιο δίκαιο, πιο όμορφο και εκφράστηκαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο στολίζοντας το μοναδικό μας ημερολόγιο του 2024! Κάθε μήνα μία/ένας συγγραφέας μάς οδηγεί πιο κοντά στο όνειρο. Λόγια εμπνευσμένα από τον «τοίχο των ανατροπών», στον οποίο τα 300 περίπου παιδιά των συνεργαζόμενων σχολείων έγραψαν όλα όσα θέλουν να αλλάξουν σ’ αυτό τον κόσμο. Στόχος όλων μας η στήριξη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού και πιο συγκεκριμένα της Πλανόδιας Βιβλιοθήκης.
Ευχαριστούμε από καρδιάς την εικονογράφο Ντανιέλα Σταματιάδη που εμπνεύστηκε το εξώφυλλο, τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο που προλόγισε το ημερολόγιο και με τη σειρά που έγραψαν για κάθε μήνα τους συγγραφείς: Νίκο Αντωνίου, Νικολέτα Καπίλλα, Κώστα Μάγο, Κυριάκο Χαρίτο, Άλκηστη Χαλικιά, Αργυρώ Πιπίνη, Γιώτα Αλεξάνδρου, Ελένη Σβορώνου, Κωνσταντίνα Αρμενιάκου, Χριστίνα Αποστολίδη, Έλενα Αρτζανίδου και Εύη Γεροκώστα.
Τα παιδιά  του Νηπιαγωγείου μας είχαν αναλάβει το μήνα Αύγουστο και ζωγράφισαν το νέο θαλάσσιο είδος, το Teras Plasticofagus της Ελένη Σβορώνου.
Ας κάνουμε ένα βήμα όλοι μαζί για ένα κόσμο πιο φωτεινό!

Δείτε το ημερολόγιο των storytellers της Οικοσυμμαχίας πατώντας εδώ.

Η πρόσκληση για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας

Μία εβδομάδα έμεινε μόνο για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας και ετοιμάσαμε τις προσκλήσεις μας!

Χριστουγεννιάτικη πρόσκληση

Ελάτε όλοι και όχι οι μισοί!

 

Χάρισε ένα βιβλίο, δυνάμωσε το φως!

Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης «Φιλαναγνωσία ,μια όμορφη κυρία» συμμετέχουμε στη δράση της Elniplex«Χάρισε ένα βιβλίο, δυνάμωσε το φως! »στις 21 Δεκεμβρίου 2023,ώρα 11.00 π.μ. στην πλατεία Μαρδοχαίου Φριζή. Σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας αλλά και την πρώτη τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας συμμετέχουμε στη δράση και χαρίζουμε βιβλία σε όσους το επιθυμούν. Γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί μπορούν να φέρουν βιβλία που μπορούν να αποχωριστούν και να τα χαρίσουν ή να τα ανταλλάξουν με καινούρια. Στο τέλος της δράσης τα βιβλία θα προσφερθούν στην Τράπεζα τροφίμων και ενδυμάτων της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας. Συγκεντρώστε όσα βιβλία δε χρειάζεστε πια, διαδώστε το μήνυμα και φέρτε τα βιβλία σας στο Νηπιαγωγείο μας. Μάθετε περισσότερα για τη δράση αυτή πατώντας   εδώ.Χάρισε ένα βιβλίο ,δυνάμωσε το φως

Συγκέντρωση ειδών για το «Χαμόγελο του παιδιού»

Με μεγάλη χαρά ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το «χαμόγελο του παιδιού». Με την πολύτιμη συνεισφορά των γονέων μας συγκεντρώθηκαν 3 μεγάλες κούτες που στολίστηκαν με πολύ μεράκι περιμένουν έναν εκπρόσωπο του οργανισμού για να παραδοθούν. Αφού συζητήσαμε με τα παιδιά το σκοπό μιας τέτοιας δράσης, προβληματιστήκαμε για τους λόγους που ένα παιδί αναγκάζεται να μείνει μακριά από την οικογένειά του και αποφασίσαμε ότι η πιο βασική ανάγκη όλων των παιδιών είναι η ΑΓΑΠΗ! Φτιάξαμε λοιπόν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της αγάπης! Ευχαριστούμε από καρδιάς τους γονείς που έδειξαν την ευαισθησία τους και την ανθρωπιά τους και βοήθησαν να υλοποιηθεί αυτή μας η δράση…δίνοντας ένα πολύ καλό παράδειγμα στα παιδιά τους.

Χαμόγελο του παιδιού Χαμόγελο του παιδιούΤο δέντρο της αγάπης