Δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

ΠΣΔ Εγγραφη

Σας ενημερώνουμε πως οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), μέσω του οποίου μπορούν να έχουν πρόσβαση  στις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ)  https://www.sch.gr/services .
Η εγγραφή των μαθητών/τριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ)  γίνεται στο σύνδεσμο: https://register.sch.gr/students/
Για τη διαδικασία εγγραφής επισημαίνουμε τα ακόλουθα σημεία:
Οι γονείς/κηδεμόνες  θα πρέπει  να ακολουθήσουν προσεκτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η εγγραφή.

  • Κατά την εγγραφή  θα ζητηθεί το σχολείο φοίτησης ( 6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ),η τάξη φοίτησης( επιλέγετε ΠΡΟΝΗΠΙΑ-ΝΗΠΙΑ) ,το τμήμα (επιλέγετε ανάλογα 1 ή 2).
  •  Κατά την εγγραφή  θα ζητηθεί  επίσης ο Α.Μ. (αριθμός μητρώου) του/της μαθητή/τριας. Ο αριθμός μητρώου του παιδιού σας ,θα σας δοθεί από το σχολείο.
  •  Είναι αναγκαία η ορθή αναγραφή της διεύθυνσης e-mail   και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων του μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
  • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας αποστέλλεται  μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο (e-mail), στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας, με τα στοιχεία εγγραφής.

Οδηγίες για τη δημιουργία μαθητικού λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, το Νηπιαγωγείο μας συμμετείχε  στην Πανελλαδική σχολική σκυταλοδρομία με θέμα «Τρέχω για το ΣΥΝ» (ΣΥΝεργασία – ΣΥΝεννόηση -ΣΥΝύπαρξη – ΣΥΝαδέλφωση – ΣΥΝθεση).Οι μαθητές μας αποφάσισαν  να  τρέξουν για την συνεργασία.11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού Η αφίσα που δημιούργησαν τα παιδιά.11η Πανελλαδική Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο του Βούρκου παίξαμε, αθληθήκαμε, συνεργαστήκαμε  και περάσαμε υπέροχα!Ανάμεσα στα άλλα παιχνίδια που κάναμε ήταν και σκυταλοδρομίες των παιδιών προκειμένου να φτιάξουν τη λέξη «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν στη δράση πήραν και από ένα βραβείο συμμετοχής!Βραβείο ΣυμμετοχήςΕυχαριστούμε όλους τους γονείς που συμμετείχαν στη δράση.

Το φιλάκι στο χέρι

Ένα από τα αγαπημένα παραμύθια των πρώτων ημερών είναι «Το φιλάκι στο χέρι» του Audrey Penn.Τα παιδιά έμαθαν πως μπορούν να έχουν πάντοτε μαζί τους το φιλάκι της μαμάς τους, όσο μακριά και αν είναι ..“Όταν νιώθεις μοναξιά και σου λείπει το σπίτι σου , ακούμπησε το χέρι στο μάγουλο σου και σκέψου: ‘ η μαμά σ’ αγαπάει…η μαμά σ’ αγαπάει”. Με αφορμή το παραμύθι κάναμε μια κατασκευή με το αποτύπωμα των χεριών μας για να τη χαρίσουμε στη μανούλα μας.Το φιλάκι

Πίσω από το εξώφυλλο του παραμυθιού όλη την τρυφερή ιστορία του Τσέστερ.(Πηγή:https://blogs.sch.gr/nipkryop)

Πρώτες ημέρες στο Νηπιαγωγείο

Οι πρώτες μέρες στο Νηπιαγωγείο, παρά τη δυσκολία τους λόγω της προσαρμογής των νέων μαθητών μας, κύλησαν γρήγορα και ευχάριστα με παιχνίδια γνωριμίας, τραγούδια ,μουσικοκινητικά παιχνίδια.. Γνωρίσαμε σιγά-σιγά τις γωνιές του Νηπιαγωγείου(που παίζουμε, πόσοι, πως τα μαζεύουμε..),τη χρήση των υλικών και φτιάξαμε την πρώτη μας χειροτεχνία!  

Παρέα με τα παιδιά δημιουργήσαμε το Συμβόλαιο της τάξης μας και θέσαμε μαζί τους όρους για ήρεμη και χαρούμενη συνύπαρξη!Τμήμα 1 Τμήμα 2

Τα δωράκια καλωσορίσματος των μαθητών μας για τη σχολική χρονιά 2024-2025

Με τα  φετινά δωράκια καλωσορίσματος  ευχηθήκαμε στους μαθητές μας «Καλή οικολογική σχολική χρονιά! »αφού για την κατασκευή τους χρησιμοποιήσαμε χρήσιμα υλικά του Νηπιαγωγείου μας. Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας για τα μπαλόνια και τις ξύλινες σβούρες.

Δείτε και τη σχετική ανάρτηση για τα δωράκια μας και στα Οικολογικά σχολεία πατώντας  εδώ.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση γονέων και δόθηκαν μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη ζωή στο Νηπιαγωγείο. Πάρτε μια μικρή γεύση πατώντας εδώ.

Εθνική Ετικέτα ποιότητας για τα έργα του e-Twinning

Λίγο πριν την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, με πολλή μεγάλη χαρά παραλάβαμε την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας και για τα δύο e-Τwinning έργα μας που πραγματοποιήσαμε την προηγούμενη σχολική χρονιά! Ένα μεγάλο ευχαριστώ, αρχικά, στους μαθητές μας, στους γονείς που συμμετείχαν στις δράσεις αλλά και σ’ όλους τους συνεργάτες μας εντός και εκτός Ελλάδας!esep project esep project Lets code for Erasmus Days

national quality label project Οι storytellers της Οικοσυμμαχίας

Πρώτη Συγκέντρωση Γονέων

Την Τετάρτη 11/9/2024  στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί  η πρώτη ενημερωτική συγκέντρωση γονέων (χωρίς την παρουσία παιδιών) για λειτουργικά και εκπαιδευτικά θέματα, που έχουν σχέση με τη φοίτηση των παιδιών σας.

Πριν από τη συνάντηση μπορείτε να μάθετε αρκετά για τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου πατώντας εδώ.

Αγιασμός για το σχολικό έτος 2024-2025

Ο Αγιασμός του σχολείου μας  για την έναρξη του νέου σχολικού έτους θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 στις 10.00 το πρωί.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Αγιασμός 2024