Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός Bravo Schools

Η βεβαίωση  συμμετοχής του σχολείου μας  για το διαγωνισμό των Bravo Schools, στον οποίο δεν καταφέραμε να διακριθούμε ,ωστόσο παραμένουμε στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους  17 Παγκόσμιους στόχους. Βεβαίωση συμμετοχής

Education Leaders Awards -Ενεργά Σχολεία μια Οικοσυμμαχία-eTwinning

 Education Leaders Awards βραβείο bronze για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης! Το Νηπιαγωγείο μας  στο πλαίσιο του eTwiinning συμμετείχε την περσινή σχολική χρονιά  σε ένα δίκτυο 24 σχολείων με τίτλο« Ενεργά Σχολεία μια Οικοσυμμαχία!» Όνειρο μας ήταν και παραμένει ένας βιώσιμος πλανήτης! Ευχαριστούμε τους μαθητές μας ,τους γονείς τους  αλλά και την συνάδελφο Κατερίνα -Ειρήνη Βλάχου για όσα σπουδαία κατάφεραμε  την πιο δύσκολη χρονιά της  πανδημίας! Βραβείο Διάκρισης

Εργαστήρια Δεξιοτήτων :Με μια ζέβρα οδηγό ,στo δρόμο εγώ κυκλοφορώ!-eTwinning-Ποδηλατοδρομίες σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου

Οι μαθητές μας έφυγαν πια από το σχολείο αλλά πίσω τους άφησαν την αγάπη τους  και γλυκιές αναμνήσεις απ’ όσα  ζήσαμε! Δεκάδες φωτογραφίες  περίμεναν υπομονετικά να φτιαχτούν ένα μικρό βίντεο για να θυμόμαστε πόσο υπέροχα περάσαμε ένα ζεστό απόγευμα Τρίτης, 31  Μαϊου.Οι ποδηλατοδρομίες στο πάρκο του Βούρκου  ήταν  δράση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας. Έφερε κοντά μαθητές , εκπαιδευτικούς και γονείς και όλοι περάσμε αξέχαστα μαθαίνοντας παράλληλα πως να ποδηλατοδρούμε και με ασφάλεια να κυκλοφορούμε!Ελπίζουμε  την επόμενη σχολική χρονιά να μπορέσουμε να οργανώσουμε τη 2η Ποδηλατοδρομία μας!

Πρώτη συνάντηση γνωριμίας!

H προσαρμογή των μικρών παιδιών σε οποιοδήποτε καινούργιο περιβάλλον είναι τις περισσότερες φορές μια δύσκολη υπόθεση. Το ίδιο συμβαίνει, πολλές φορές και με την έναρξη του Νηπιαγωγείου. Όμως,μπορείτε να προετοιμάσετε το παιδί σας για το Νηπιαγωγείο  το καλοκαίρι και  με λίγη επιμονή και στρατηγική σκέψη μπορείτε να το διευκολύνετε να δεχτεί με χαρά αυτό το νέο ξεκίνημα στη ζωή του! Ελάτε να γνωριστούμε και να τα πούμε…! Πρώτη γνωριμία

Καλοκαιρινή γιορτή 2022

Η φετινή γιορτή μας είχε θέμα τα λουλούδια !Τραγούδια,ποιήματα ,κατασκευές , παραμύθια..Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων οργάνωσε και μια μικρή ανθοκομική έκθεση και  μοσχοβόλησε  η γειτονιά μας !Ένα μεγάλο ευχαριστώ  στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την πρωτοβουλία και την άψογη συνεργασία καθ’όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους μαθητές μας που ήταν υπέροχοι!

Ενεργά σχολεία μια Οικοσυμμαχία για την Αειφορία-eTwinning -Συνεργατικά έργα

Το έργο “Μια Οικοσυμμαχία για την Αειφορία” αποτελεί επέκταση του προγράμματος «Ενεργά Σχολεία μια Οικοσυμμαχία» που υλοποιήθηκε την προηγούμενη σχολική χρονιά. Σκοπός της συγκεκριμένης σύμπραξης είναι η προσέγγιση της έννοιας της αειφορίας. Πιο ειδικά, τα συμμετέχοντα νηπιαγωγεία ασχολήθηκαν  με τη διαχείριση φυσικών πόρων, τη μικρή ενεργειακή κατανάλωση, την αξιοποίηση φιλοπεριβαλλοντικών υλικών, την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, τη διατήρηση σχολικών κήπων προκειμένου να αποκτήσουν τα μέλη περιβαλλοντική συνείδηση. Παράλληλα,  εστίασαν στην μέριμνα του εαυτού μέσα από εργαστήρια κυκλοφοριακής αγωγής, αλλά και δράσεις που είχαν επίκεντρο το συνάνθρωπο με στόχο την αποδοχή της διαφορετικότητας και της ισότητας των ανθρώπων. Ακόμη, ιδιαίτερη θέση  είχε  η προαγωγή του σεβασμού της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ η STEAM εκπαίδευση  υποστήριξε πολλές από τις δραστηριότητες μας .Με οδηγό τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης ανάπτυξης και όραμα την καλλιέργεια ενεργών πολιτών, τα σχολεία που συμμετείχαν αξιοποίησαν τους 4 θεματικούς κύκλους των εργαστηρίων δεξιοτήτων προκειμένου να δημιουργήσουν το κατάλληλο πλαίσιο συνεργασίας για τις σχολικές μας κοινότητες.Τώρα που το έργο φτάνει στο τέλος του πάρτε μια μικρή γεύση των αποτελεσμάτων  αυτής της υπέροχης συνεργασίας των  16 Νηπιαγωγείων .Πρώτα απ’ όλα δείτε  το πρωθητικό βίντεο του έργου μας!

Και τη σημαία αυτής της όμορφης παρέας!

σημαίαΟι δράσεις ολόκληρης της χρονιάς  από το δίκτυο των σχολείων «Μια Οικοσυμμαχία για την Αειφορία» στην εφημερίδα μας.

  • Από το εργαστήριο Δεξιοτήτων Φροντίζω το Περιβάλλον «Γίνε και εσύ κρίκος στην αλυσίδα για τη ζωή» δείτε τα παιχνίδια  του Αχόρταγου γεωσκώληκα που ετοίμασαν όλα τα σχολεία. Το ψηφιακό συνεργατικό βιβλίο 5 παπούτσια θυμούνται  με τις ιστορίες που προέκυψαν από τη συνεργασία 5 ομάδων σχολείων .
  • Από το εργαστήριο Δεξιοτήτων Ευ ζην « Με μια ζέβρα οδηγό ,στο δρόμο εγώ κυκλοφορώ» δείτε πως  μαθαίνω εγώ με το ζευγάρι μου οδηγό!
  • Από το Εργαστήριο Δεξιοτήτων  Δημιουργώ και καινοτομώ «Ξεναγοί από κούνια» δείτε την πινακοθήκη των μνημείων μας.
  • Από το Εργαστήριο Δεξιοτήτων Ενδιαφέρομαι και ενεργώ «Κινώντας τα νήματα της αγάπης» δείτε πως τα σχολεία ανταλάσσουν προκλήσεις τέχνης και μαντεύουν τα δικαιώματα.Πες το με την τέχνη . Λέξεις, σκέψεις, συναισθήματα…όσα γεννήθηκαν σε αυτό το εργαστήριο αποτυπώνονται εικαστικά με τον ιδιαίτερο τρόπο των παιδιών στις σελίδες ενός “πλούσιου” από όλα αυτά λεξικού.Ένα πλούσιο λεξικό.  Και πως τα παιδιά της ΟΙΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, που έχουν βάλει στοίχημα να αλλάξουν τον κόσμο, ζωντανεύουν με τις ζωγραφιές τους   όνειρα παιδιών από πατρίδες μακρινές, παιδιά προσφύγων ή παιδιά μεταναστών.

Η καλοκαιρινή μας γιορτή

Είμαστε στη τελική ευθεία για την καλοκαιρινή μας γιορτή και να  και η πρόσκληση μας !

Και οι προσκλήσεις των μαθητών μας έγιναν ακόμη καλύτερες!

Τμήμα 1Τμήμα 2