Πάσχα 2023

Καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη για όλους σας!

Πάρτε μια μικρή γεύση από όσα  υπέροχα έφτιαξαν οι μαθητές μας…

 

Και χαρείτε τα κάλαντα του Λαζάρου πατώντας στη φωτογραφία.

Λαζαράκια

Στο παρακάτω  Padlet θα βρείτε  βίντεο,τραγούδια,παραμύθια και παιχνίδια σχετικά με το Πάσχα!

Μετάβαση στο padlet.com

 

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου,2 Απριλίου 2023

εικονα 1

Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του Δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα  Παιδικού βιβλίου.Φέτος με την ομάδα etwinning, Artful Ecoteams για την  Οικοσυμμαχία, αφιερώσαμε αρκετές δράσεις στην φιλαγνωσία και στο παιδικό βιβλίο.Εκτός από το Μαραθώνιο Ανάγννωσης που άρεσε ιδιαίτερα στα παιδιά μάθαμε πως μπορούμε να διαβάσουμε ένα βιβλίο παντού!!

Ζωντανέψαμε στο κουτί το παραμύθι που δημιουργήθηκε από τις ιδέες των παιδιών της Οικοσυμμαχίας!

.jpg

Συνεργαστήκαμε με το 19ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας και ζωγραφίσαμε από κοινού την αρχή και το τέλος του παραμυθιού «Η Φωτούλα αγαπούσε τα πλαστικά» σε συνεργατικό  online καμβά, το colorillo.

Αποτυπώσαμε  το παραμύθι σε μικρό βιβλιαράκι με την τεχνική του Φρενέ και ζητήσαμε από το κάθε παιδί, στο σπίτι του να δώσει το δικό του τέλος και να το ζωγραφίσει..pngΜέχρι να επιστραφούν τα βιβλιαράκια για  να στολίσουμε με αυτά τις ελιές στην είσοδο του σχολείου φτιάξαμε και κρεμάσαμε σελιδοδείκτες !

Πατώντας την παρακάτω εικόνα θα βρεθείτε σ΄ ένα ψηφιακό πίνακα ανακοινώσεων με πολλές πληροφορίες και παιχνίδια για το βιβλίο!17499485 1683257371980287 6658719870362880057 n