Καλοκαιρινή γιορτή 2023

Ένα μικρό βίντεο μιας υπέροχης γιορτής! Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές μας και σε όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση αυτής της γιορτής!

 

Διάκριση για το περσινό έργο της Οικοσυμμαχίας

Ανάμεσα σε 620 εκπαιδευτικές προτάσεις  σχολείων, είμαστε  μία από αυτές που διακρίθηκαν, κατατάσσοντας τα σχολεία της Οικοσυμμαχίας στο Δίκτυο Σχολείων-Πρεσβευτών για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης! Το πιο σημαντικό για εμάς είναι πως, η διάκριση ήταν στο 17ο Στόχο, που αφορά στη συνεργασία όλων των στόχων…με λίγα λόγια τα παιδιά μας πήραν πρωτοβουλίες όχι μόνο για το κλίμα και τα περιβαλλοντικά προβλήματα, αλλά για την εξάλειψη των ανισοτήτων, την ειρήνη, τη μηδενική πείνα και φτώχεια και όλα όσα κάνουν τον κόσμο μας δίκαιο! Συγχαρητήρια στην ΟΙΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ μας, στις συντονίστριες του έργου, σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς  και γονείς που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα!Η συμμετοχή μας κατατέθηκε εκ μέρους της ομάδας από το 1ο Νηπιαγωγείο Λ. Αιδηψού.Βravo schools 2023Bravo svhools 2023

Artful Ecoteams – Οικοσυμμαχία

εικονα 1

Συνεχίζοντας την συνεργασία μας με την ίδια ομάδα της Οικοσυμμαχίας, φέτος  αναλάβαμε το έργο “Artful Ecoteams”.Επικεντρωθήκαμε στην τέχνη και  διαπιστώσαμε πως οι διάφορες μορφές της μπορούν να συμβάλλουν στην διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες (οικολογικά συνειδητοποιημένοι) τόσο ως προς την προστασία του περιβάλλοντος όσο ως προς την καλλιέργεια των  κοινωνικών σχέσεων. Μια μοναδική εμπειρία που ενίσχυσε τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, την κριτική σκέψη ,την ενσυναίσθηση ,την επικοινωνία και το συνεργατικό πνεύμα των μαθητών μας. Ένα μεγάλο μπράβο σ΄ όλους τους μαθητές μας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα!

Αναμνηστικό ΟικοσυμμαχίαΒραβείο βιβλιοφάγου

Δείτε κάποιες από τις δράσεις μας ξεφυλλίζοντας το περιοδικό της Οικοσυμμαχίας.

O κήπος του Matisse

εικονα 1

Το φετινό μας έργο “Artful Ecoteams”έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να έρθουν σε επαφή με διάφορα έργα τέχνης. Με αφορμή το βιβλίο «Ο κήπος του Matisse»τα παιδιά δημιούργησαν τους δικούς κήπους για την Οικοσυμμαχία.Φτιάχνοντας τον κήπο του MatisseO κήπος του MatisseO κήπος του MatisseΜπορείτε να δείτε και τη συλλογή έργων Land art με φυσικά υλικά από τα σχολεία της Οικοσυμμαχίας πατώντας  εδώ.

Συμμετοχή στον 26ο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα «Το αύριο είναι τώρα! Κλιματική κρίση και αναγκαστικός εκτοπισμός»

Περισσότερα από 1.800 παιδιά όλων των ηλικιών από 40 περιοχές της χώρας, από τη Χίο μέχρι το Πολύκαστρο Κιλκίς και από τον Έβρο μέχρι τα χωριά της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Διαγωνισμού  της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και  δημιούργησαν μοναδικά σκίτσα, αφίσες, κολλάζ και κόμικς με τις σκέψεις και το όραμά τους για το μέλλον του κοινού μας σπιτιού, του πλανήτη. Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας συμμετείχαν  με χαρά στο διαγωνισμό   και  άλλη μια επιβράβευση ήρθε! Αναμνηστικό