Εγγραφές νηπίων-προνηπίων για το σχολικό έτος 2019-2020.

 

Σας ανακοινώνουμε ότι οι αιτήσεις εγγραφών στο Νηπιαγωγείο για τη σχολική χρονιά 2019-2020 θα πραγματοποιηθούν από 6 έως και 20 Μαΐου 2019 (Ώρες Εγγραφής: 8:00-8:30 π.μ. & 13:00-13:30) στο χώρο του Νηπιαγωγείου μας. Εγγραφές μετά τις 21 Μαΐου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Κεφαλονιάς, εμπίπτει

 » (συνέχεια…)

Παρακολούθηση παράστασης σκιών.

 

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019, το Νηπιαγωγείο μας παρακολούθησε παράσταση θεάτρου σκιών (καραγκιόζη), από το Θέατρο Σκιών του κ.Πλέσσα, στο χώρο του σχολείου.

Τα παιδιά μας ταξίδεψαν και διασκέδασαν, μέσα από τις ιστορίες του Καραγκιόζη, του πιο αγαπημένου ήρωα μικρών και μεγάλων.

Γνωρίσαμε την τεχνική της ερμηνείας, αλλά και της κατασκευής φιγούρων και σκηνικών.

Το θέμα του έργου ήταν

 » (συνέχεια…)

Συγκέντρωση τροφίμων για το Χαμόγελο του Παιδιού.

 

 

Ενόψει των εορτών του Πάσχα, σε συνεργασία με τους γονείς των μαθητών μας, συγκεντρώσαμε τρόφιμα για το Χαμόγελο του Παιδιού. Η προσφορά των γονιών ήταν πολύ μεγάλη και συγκινητική. Μαζί με τα παιδιά ταξινομήσαμε τα τρόφιμα σε κατηγορίες (απορρυπαντικά, χαρτικά, ζυμαρικά) και τα συσκευάσαμε σε χάρτινα κουτιά τα οποία διακοσμήσαμε με ζωγραφιές μας.

 » (συνέχεια…)

Ομαλή Μετάβαση Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

Ομαλή Μετάβαση

Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

Με τον όρο «μετάβαση» εννοούμε την εξελικτική διαδικασία από μια κατάσταση σε μιαν άλλη και εν προκειμένω, τη μετάβαση του μαθητή από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό αλλά και την αλλαγή βαθμίδας από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στη Δευτεροβάθμια, δηλαδή από το

 » (συνέχεια…)