ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΙΑΣΜΟ

        Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου μας. Για την αποφυγή συνωστισμού λόγω του μεγάλου μαθητικού δυναμικού της σχολικής μας μονάδας,  ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί σε δύο διαφορετικές ομάδες.

Στις 11:00 π.μ.  το Γ΄ και Δ΄ Τμήμα και στις 12:00  το Α΄ και Β’ Τμήμα του Νηπιαγωγείου μας. Θα ακολουθήσει τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς όλων των μαθητών, προκειμένου να ενημερωθείτε για το Τμήμα στο οποίο ανήκετε. Λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού Covid-19, κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μόνο ένα συνοδό και ΟΛΟΙ οι παρευρισκόμενοι (μαθητές, γονείς)  να φορούν προστατευτική μάσκα.

Μετά τον Αγιασμό θα δοθούν οδηγίες για θέματα που αφορούν στα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου.

Καλή Σχολική Χρονιά!!!

Η Προϊσταμένη και ο Σύλλογος Διδασκόντων  του Νηπιαγωγείου

Το προαύλιο του Νηπιαγωγείου μας υποδέχεται τους μαθητές με χρώμα, ζωντάνια και πολλά παιχνίδια…

Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει τους μαθητές του Νηπιαγωγείου μας, επιστρέφοντας στο σχολείο τους από τις καλοκαιρινές διακοπές. Θα διαπιστώσουν ότι η αυλή του σχολείου τους  δε θυμίζει σε τίποτα την αυλή που άφησαν πίσω μετά το τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς. Ο Προαύλιος χώρος του Νηπιαγωγείου μεταμορφώθηκε σε ένα πολύχρωμο επιδαπέδιο παιχνιδόκοσμο που θα χαρίσει στα παιδιά υπέροχες στιγμές ανέμελου παιχνιδιού.

Πέρα από την αισθητική αναβάθμιση που έχει να προσφέρει μια τέτοια παρέμβαση, η κύρια σκέψη ήταν η ψυχολογική και σωματική άσκηση των παιδιών, η τόνωση της αλληλεπίδρασής τους και η συνεργασία. Δεδομένου ότι το παιχνίδι είναι απαραίτητο για μια ευτυχισμένη και υγιή παιδική ηλικία, οι μαθητές και οι μαθήτριες  όλων των τάξεων του Νηπιαγωγείου μας θα έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν, να ψυχαγωγηθούν, να καλλιεργήσουν την ομαδικότητα αλλά και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τους άλλους.

Παρακάτω ακολουθούν φωτογραφίες από το προαύλιο του σχολείου:

Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο: Επιμόρφωση Νηπιαγωγών και εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας.

Για το σχολικό έτος 2020-2021 έχει θεσμοθετηθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η πιλοτική εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες για δύο (02) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως σε κάθε υποχρεωτικό πρωινό τμήμα των δημόσιων Νηπιαγωγείων της χώρας. Το Νηπιαγωγείο μας είναι ένα από τα 58 αυτά Νηπιαγωγεία που συμμετέχουν στην πιλοτική αυτή εφαρμογή και στις 03-09-2020, ξεκίνησε εξειδικευμένη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της σχολικής μας μονάδας. Για την επίτευξη της παραπάνω διαδικασίας θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών Αγγλικής γλώσσας με τους νηπιαγωγούς της κάθε τάξης με σκοπό τη δημιουργία κατάλληλου εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού κλίματος, η οποία θα έχει ως αφετηρία την οργάνωση και τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου στο Νηπιαγωγείο, με έμφαση στην αξιοποίηση των αναγκών, αναπτυξιακών χαρακτηριστικών, των κλίσεων και των ιδιαίτερων ενδιαφερόντων των νηπίων. (περισσότερα…)

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ – ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥΛήψη αρχείου

Ορισμός νηπιαγωγείων για την πιλοτική εισαγωγή δραστηριοτήτων στην αγγλική γλώσσα στο ΝηπιαγωγείοΛήψη αρχείου