Επέτειος Πολυτεχνείου 17/11/2022

Σήμερα Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022, όλα τα τμήματα του σχολείου  μας τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου. Τα παιδιά «έγιναν» οι φοιτητές του ’73, αναβίωσαν τα γεγονότα,  τραγούδησαν και στο τέλος κατέθεσαν λουλούδια στη μνήμη των πεσόντων του Πολυτεχνείου σε κοντινό με το σχολείο Μνημείο Ηρώων.

Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης “ο Μολυβένιος Στρατιώτης” στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου παρακολούθησαν την Τρίτη 08/11/2022 τη θεατρική παράσταση Ο ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τον θίασο Magic dream  στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό έργο που διδάσκει στα παιδιά τη διαφορετικότητα, την αποδοχή και την δύναμη της πραγματικής αγάπης. Μια παράσταση γεμάτη με μαγευτικούς χορούς, μουσικά και τραγούδια που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.

Εκπαιδευτική Επίσκεψη σε Ελαιοτριβείο στις Κεραμειές και στο μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα

Με τον ερχομό του Νοέμβρη, του τελευταίου μήνα του Φθινοπώρου, συζητήσαμε με τα παιδιά για τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μήνα και τις ασχολίες των ανθρώπων τόσο στα παλιά χρόνια όσο και στη σύγχρονη εποχή. Γνωρίσαμε την ελιά και τα προϊόντα της και διαπιστώσαμε τη διατροφική αξία της ελιάς και του λαδιού  και  την χρησιμότητά τους.

 » (συνέχεια…)