Επίσκεψη Οδοντιάτρου στο Νηπιαγωγείο μας.

 

Σήμερα επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο μας η κ. Στέηση Κοκκόση, Παιδοδοντίατρος, για να μας μιλήσει για τη Στοματική Υγιεινή στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποιούμε στο Νηπιαγωγείο μας. Μαζί της έφερε έναν καλό της φίλο τον κ. Δρακούλη που μας ενημέρωσε και μας έδωσε  χρήσιμες συμβουλές για τα δόντια μας.

Έπαινος από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Έπαινος από το Χαμόγελο του Παιδιού για τη συνεισφορά μιας μικρής ποσότητας τροφίμων  που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τα φετινά Χριστούγεννα σε συνεργασία με τις οικογένειες των μαθητών μας.

Σχολικός Οδηγός για γονείς και κηδεμόνες μαθητών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών για την επίτευξη των στόχων της εκπαίδευσης, προχώρησε στην έκδοση Σχολικού Οδηγού που απευθύνεται στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών των Δημόσιων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων. Σκοπός του είναι μέσω της παροχής απλών και χρηστικών πληροφοριών να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στη διάθεση των γονέων και κηδεμόνων που θα ενισχύσει τη συνεργασία τους με τους εκπαιδευτικούς και συνακόλουθα θα συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Πιο συγκεκριμένα, ενημερώνει τους γονείς/κηδεμόνες για πρακτικά ζητήματα που αφορούν μεταξύ άλλων στην εγγραφή στο σχολείο, στα δικαιολογητικά εγγραφής, στις ημερομηνίες έναρξης και λήξης των μαθημάτων, στην επικοινωνία με το σχολείο, στις υπηρεσίες και στις δομές υποστήριξης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τον Σχολικό Οδηγό

https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2018/25_02_19sch_odigos.pdf

Θέλουμε, λέμε, την ευτυχία των παιδιών μας. Μήπως εννοούμε την επιτυχία;

Γράφει ο Δημήτρης Τσιριγώτης, Φυσικός

Αν πραγματοποιούταν μια έρευνα που θα έθετε στους Έλληνες γονείς την ερώτηση «επιτυχία ή ευτυχία είναι αυτό που θέλετε για τα παιδιά σας;», η συντριπτική πλειοψηφία θα απαντούσε, χωρίς δεύτερη σκέψη, «την ευτυχία τους, εννοείται». Κάποιοι πιθανόν να απαντούσαν: «μα η επιτυχία βοηθάει στην ευτυχία, άρα και τα δύο».  (περισσότερα…)

Έπαινος συμμετοχής από τη συμμετοχής μας Πρόγραμμα «Bravo Schools 2018».Λήψη αρχείου

 

Συμμετοχή και Διάκριση του Β΄ Τμήματος του Νηπιαγωγείου με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη Γεωργία Τασιούλη στο Σχολικό Διαγωνισμό «Η Ζωή χωρίς Σκουπίδια» κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

http://www.lifewithnogarbage.gr/news-details/o-sxolikos-diagwnismos-h-anakyklwsh-sth-zwh-mas-molis-elhkse-313.html

Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τη «δύσκολη» συμπεριφορά ενός παιδιού;

 

Προσέχουμε τη δική μας συμπεριφορά: Προσπαθούμε να μάθουμε πρώτα εμείς να διαχειριζόμαστε καλύτερα τα συναισθήματα μας και τις πράξεις μας. Δεν ξεσπάμε πάνω σε εκείνα την κούρασή μας, το στρες, την απογοήτευση που προέρχεται από όλους τους τομείς της ζωής μας. Επειδή τρέχουμε όλη μέρα και έχουμε απεριόριστες ευθύνες για πολλά πράγματα, θα μας εξυπηρετούσε τα παιδιά μας να είναι βολικά και απόλυτα ήσυχα. Είναι μόνο φυσιολογικό τα παιδιά να είναι ανήσυχα πνεύματα. Χρειάζονται εκπαίδευση με επιμονή και υπομονή.   (περισσότερα…)

Συμμετοχή και διάκριση στο πρόγραμμα του WWF Ελλάς «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

https://food.wwf.gr/2018/06/07/%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1Λήψη αρχείου

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 25/2/2019.

Σας κάνουμε γνωστό ότι τη Δευτέρα τα Σχολεία του Δήμου Κεφαλονιάς θα παραμείνουν κλειστά λόγω καιρικών συνθηκών.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση.

Κλειστά όλα τα σχολεία αύριο 25/2/2019.