Επιστρέφοντας με ιδέες…

 

Χρόνια πολλά σε όλους!! Χριστός Ανέστη!! Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά!

  • Μιας και πέρασε το Πάσχα, λίγο διαφορετικά φέτος, μπορείτε να παρακινήσετε τα παιδιά να ζωγραφίσουν πώς περάσανε φέτος το Πάσχα, αν τους άρεσε κάτι που έκαναν ή που κάνατε μαζί. Στη συνέχεια επιβραβεύστε τα και παροτρύνετε τα με ερωτήσεις και “απορίες” που έχετε για την ζωγραφιά τους, να γράψουν αν θέλουν (όπως μπορούν, με κεφαλαία ή πεζά) τί είναι αυτό που ζωγράφισαν (όπως για παράδειγμα λαμπάδα, κόκκινα αβγά, τραπέζι, δώρο, σοκολατένιο αβγό, μαμά, μπαμπάς, παππούς, γιαγιά και άλλα), να απαριθμήσουν τα πρόσωπα που υπάρχουν στη ζωγραφιά τους, γράφοντας τους αριθμούς.
  • Παρόμοια ιδέα είναι και να τα ρωτήσετε αν τους έλειψε το σχολείο και αν ναι, να ζωγραφίσουν τί είναι αυτό που τους έλειψε (κάποιος φίλος- γράφοντας το όνομά του, τα παιχνίδια, το διάλειμμα κα.). Επίσης μπορείτε να τους δώσετε εσείς την ιδέα, να φτιάξουν μία ζωγραφιά- δώρο για έναν φίλο τους που τους έλειψε από το σχολείο, να φτιάξετε μαζί έναν φάκελο που θα βάλει μέσα «το δώρο» για να το δώσει όταν με το καλό τον συναντήσει.
  • Μην ξεχνάτε ότι επειδή η φαντασία των παιδιών καλπάζει, μπορεί να σας ζητήσουν διάφορα πράγματα για τη ζωγραφιά τους, όπως για παράδειγμα να κόψουν γύρω γύρω ό,τι ζωγράφισαν, να τα κολλήσουν πάνω σε ένα χρωματιστό χαρτονάκι και να δημιουργήσουν ένα όμορφο κολλάζ, ή να σας ζητήσουν υλικά που έχετε στο σπίτι για να τη διακοσμήσουν( κορδέλες, κουμπιά κα).
  • Ενθαρρύνετε τη φαντασία τους και βοηθήστε τα ώστε μέσα από την πραγματοποίηση της επιθυμίας τους να αισθανθούν ότι κατάφεραν κάτι πολύ σημαντικό.

Ας μην ξεχνάμε να επιβραβεύουμε το παιδί σε κάθε του προσπάθεια και να αξιοποιούμε  δημιουργικά το χρόνο μας μαζί του! Περιμένουμε να μοιραστείτε μαζί μας τις όμορφες δημιουργίες σας…

(επιμέλεια: Κυριακή Σκλαβούδη)