Ιδέες για Πασχαλινές Δημιουργίες.

Αυτές τις μέρες αν βρισκόμασταν στο νηπιαγωγείο σίγουρα θα προετοιμαζόμασταν για τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα. Θα διηγούμασταν τα γεγονότα της Μεγάλης  Εβδομάδας, θα συζητούσαμε με τα παιδιά τι κάνουμε αυτές τις μέρες με τους γονείς μας, αν γνωρίζουν τα έθιμα του Πάσχα και μέσα σε όλη αυτή τη συζήτηση θα παίζαμε διάφορες δραστηριότητες και θα κάναμε και τις όμορφες κατασκευές μας. Όμως μιας και ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ μπορούμε να αξιοποιήσουμε το χρόνο μας συζητώντας με τα παιδιά και προετοιμάζοντας τα για το Πάσχα… Μερικές ιδέες  λοιπόν:

  • ΒΑΛΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ!

(μπορείτε να τα κόψετε σε κόκκινο χαρτόνι κάνσον και να γράψετε επάνω τους αριθμούς).

Δίνουμε στα παιδιά κόκκινα αβγά με γραμμένους επάνω τους αριθμούς. Τα μπερδεύουμε και ζητάμε από τα παιδιά να τα βάλουν στη σειρά από το 1 εως το 10.

Εναλλαγή: Άλλος τρόπος παιξίματος είναι να βάλουμε τα αβγά στη σειρά από το 1 εως το 10 και να ζητήσουμε από τα παιδιά να κλείσουν τα μάτια τους. Αφαιρούμε ένα αβγό και στη συνέχεια τα παιδιά ανοίγουν τα μάτια τους και πρέπει να πουν ποιο αβγό-αριθμός λείπει. Επίσης , μπορούμε να κόψουμε στη μέση τα αβγά, στο ένα μέρος να έχουμε γραμμένο τον αριθμό, στο άλλο μισό αβγό, τόσες τελείες όσες ο αριθμός και στη συνέχεια να τα ανακατέψουμε και τα παιδιά να «συναρμολογήσουν» σωστά τα αβγά…

  • ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΙΗΜΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ!

Αρχικά κάνουμε μια λίστα με λέξεις σχετικές με το Πάσχα. Στη συνέχεια προτρέπουμε τα παιδιά να βρούνε ομοικατάληκτες λέξεις με αυτές.

Αφού συγκεντρώσουμε όλες τις λέξεις μας αρχίζουμε να δημιουργούμε το ποίημα μας.

Στο τέλος μπορούμε να το εικονογραφήσουμε!

Και κάποιες ιδέες για κατασκευές…

(Επιμέλεια: Κυριακή Σκλαβούδη)