Εκπαιδευτική Επίσκεψη σε Ελαιοτριβείο στις Κεραμειές και στο μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα

Με τον ερχομό του Νοέμβρη, του τελευταίου μήνα του Φθινοπώρου, συζητήσαμε με τα παιδιά για τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μήνα και τις ασχολίες των ανθρώπων τόσο στα παλιά χρόνια όσο και στη σύγχρονη εποχή. Γνωρίσαμε την ελιά και τα προϊόντα της και διαπιστώσαμε τη διατροφική αξία της ελιάς και του λαδιού  και  την χρησιμότητά τους.

Ο ενθουσιασμός και  το κέφι που εισπράξαμε από τα παιδιά, μέσα από το ταξίδι της αναζήτησης και εξερεύνησης  στον κόσμο της πολύτιμης Ελιάς γέννησαν την σκέψη να πραγματοποιήσουμε μια μικρή εκδρομή σε ένα πραγματικό ελαιοτριβείο ώστε  να  δούμε από κοντά όλη τη διαδικασία παραγωγής του λαδιού. Το ελαιοτριβείο, που βρίσκεται στις Κεραμειές, φιλοξένησε τα Νηπιάκια  μας, ώστε να ζήσουν αυτή την υπέροχη εμπειρία! Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15  Νοεμβρίου 2022. Με  μεγάλη  χαρά  και   ενθουσιασμό  μας  υποδέχθηκε η ιδιοκτήτρια του ελαιοτριβείου  η κυρία Μαρίνα, η οποία μας  ξενάγησε  στο  χώρο  του  Ελαιοτριβείου και στον κοντινό ελαιώνα. Τα νηπιάκια μας  δεν  σταμάτησαν   να  εξερευνούν  το  χώρο   και  να  παρατηρούν  τα  μηχανήματα. Φυσικά, μετά   τη  ξενάγηση μας περίμενε και  κέρασμα φρέσκο ψωμί με λάδι.

Μετά την επίσκεψη στο ελαιοτριβείο η εκδρομή συνεχίστηκε με επίσκεψη στο Μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα που βρίσκεται εκεί στην περιοχή.